Na wyjeździe #31

22 stycznia 2016 19:37 / 6 osobom podoba się ten post
Melduję, że dotarłam do Ratingen po 23.5 godz. !!!!
We Wrocławiu czekaliśmy godzinę na Policję, kierowca autokaru nie chciał zabrać dwóch mocno wstawionych gostków.
Policji nie doczekaliśmy się. Większością głosów stanęło na tym, że nie czekamy na mundurowych, a panowie jadą z nami.
Dziadzio jest po kolacji, a ja jestem padnięta, zaraz idę palulu.
Jutro pobudka 8:30

22 stycznia 2016 20:06 / 3 osobom podoba się ten post
Annie nie chce mi referencji napisać.Napiszę ci a ty do Szwajcarii zwiejesz - mówi .Wszystko przez to że kiedyś napomknęłam że może kiedyś tam będę pracować
Wzruszyła mnie dzisiaj.Wracam ze spaceru i widzę piękną torebkę,w niej rzeczy Annie.Mówię ale pani sobie piękną torebkę kupiła.A ona wyjmuje swoje rzeczy i mówi - to dla ciebie.Protestuję mówię - sobie pani kupiła - a ona - nie,tak tylko przymierzam jak się w niej mieszczą różne rzeczy.
I nie wiem do końca czy z myślą o mnie kupiła czy dla siebie.Z koźlej skóry to cudo jest
22 stycznia 2016 20:10 / 1 osobie podoba się ten post
bieta

We Wrocławiu czekaliśmy godzinę na Policję, kierowca autokaru nie chciał zabrać dwóch mocno wstawionych gostków.
Policji nie doczekaliśmy się. Większością głosów stanęło na tym, że nie czekamy na mundurowych, a panowie jadą z nami.

Nie wnikaj. Podziękuj pięknie i niech Ci się dobrze nosi.
22 stycznia 2016 20:12 / 2 osobom podoba się ten post
Benita

Nie wnikaj. Podziękuj pięknie i niech Ci się dobrze nosi.

..... no , to niech sie nosi 
22 stycznia 2016 20:14 / 1 osobie podoba się ten post
bieta

Witaj Bietka, zawsze to miło jak ziomalka dołączy
22 stycznia 2016 20:16 / 1 osobie podoba się ten post
bieta

No to nie popisał się wrocławski organ wykonawczy władzy państwowej... :/
Jak już odpoczniesz i odeśpisz to melduj co Ci się trafiła za sztela. A tymczasem spokojnego snu!
22 stycznia 2016 20:18 / 2 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

:lol3:..... no , to niech sie nosi :lol2:

Jest jakaś szansa że Gęsiarka cię ujrzy czy nie
22 stycznia 2016 20:19 / 2 osobom podoba się ten post
Marta

Annie nie chce mi referencji napisać.Napiszę ci a ty do Szwajcarii zwiejesz - mówi .Wszystko przez to że kiedyś napomknęłam że może kiedyś tam będę pracować:-)
Wzruszyła mnie dzisiaj.Wracam ze spaceru i widzę piękną torebkę,w niej rzeczy Annie.Mówię ale pani sobie piękną torebkę kupiła.A ona wyjmuje swoje rzeczy i mówi - to dla ciebie.Protestuję mówię - sobie pani kupiła - a ona - nie,tak tylko przymierzam jak się w niej mieszczą różne rzeczy.
I nie wiem do końca czy z myślą o mnie kupiła czy dla siebie.Z koźlej skóry to cudo jest

Wiesz jaki mi kiedyś numer odstawiła moja PDP-na....Madzia jej było:)
Napisała mi takie referencje,że jak by je ktoś przeczytał,to już nigdy nie dostała bym pracy w opiece
A wszystko dlatego,że powiedziałam jej,że nie mogę do niej wrócić bo jestem tu tylko na zastępstwie,i muszę jechać do domu kiedy przyjedzie inna opiekunka(tzw.stała).
Wymalowała mi taką opinię,żeby nikt inny mnie nie chciał to wtedy wrócę do niej:))
Najlepsze było to,że jej syn najpierw to przeczytał,-po czym podaje mi tą "rozprawkę" z uśmiechem na ustach i mówi.."bardzo mi przykro,ale to by było na tyle jeśli chodzi o twoją pracę w opiece".....mniej więcej tak to brzmiało tłumacząc na PL..
Nigdy tego nie zapomnę:)
22 stycznia 2016 20:23 / 1 osobie podoba się ten post
O rany...mam nadzieję że dostałaś też inną wersję
Annie sie zawzięła,za każdy razem jak siada do komputera to jej przypominam....referencje....bitte bitte
I na razie nic.Może myśli intensywnie jak tu napisać żeby zniechęcić potencjalnych pdp
22 stycznia 2016 20:32 / 2 osobom podoba się ten post
O ile dobrze pamiętam to w końcu żadnych referencji nie dostałam od niej.
Miałam dostać w ostatni dzień ale przyjechała opiekunka,która kompletnie języka niemieckiego,i PDP-na z miejsca wysyłała ją do domu.........na prawdę super się zgrało....:(
Ale na szczęście wsiadłam do autobusu powrotnego i z ulgą odetchnęłam jak odjechał.......poczułam się bezpiecznie
22 stycznia 2016 20:44 / 5 osobom podoba się ten post
Gosia1234 dojechała szcześliwie na sztele ale ma problem z lapkiem. Coś się w nim chyba w trasie  uszkodziło. Prosiła ,żeby wszystkich pozdrowić  , zyczy wszystkim zdrowka w ten zimny czas i do popisania w przyszłości
22 stycznia 2016 20:57 / 1 osobie podoba się ten post
Marta

Jest jakaś szansa że Gęsiarka cię ujrzy czy nie

Gęsiarka widziała mnie przedwczoraj , ale nie wzięłam namiaru na Ciebie ( zapomniałam ) , może mnie ujrzec jutro lub w niedzielę , tylko rano po sniadaniu zobaczę jak w soboty i niedziele " chodzą " autobusy . Dam Ci rano znać , tak parę minut po 10-tej . Ja mam pauzę od mniej więcej godz. 13-tej , po 15-tej muszę byc z powrotem , bo kawa punktualnie o 15.30 musi być " zapodana "
22 stycznia 2016 21:01
No to szlaki już przetarłaś,czekam na znak od ciebie
22 stycznia 2016 21:13
Marta

No to szlaki już przetarłaś,czekam na znak od ciebie:-)

Ty ! ale ta " gięsiareczka " to przereklamowana jakaś jest , no nie ? na zdjęciu kawał figury a toto takie jakieś liliputowate jest
22 stycznia 2016 21:19 / 1 osobie podoba się ten post
No bój sie Boga Basia przecież to mała dziewuszka jest,gąski jej sięgają do pasa
Nie jest przereklamowana ty wiesz że to ponoć najczęściej całowana dziewczyna na świecie ?