Na wyjeździe #31

24 stycznia 2016 22:59 / 1 osobie podoba się ten post
Czekałam na Twoją wypowiedz Alinko. JUż nawet miałam prywatnego meila produkowac z zapytaniem. Widzisz, ja chcę lecieć w połowie lutego, więc jak najbardziej szukam last...... Lece na tego szmeterlinga, moze uda sie gdzies pofrunąć
Powiedz mi, dlaczego bywa tak, ze ludzie lecą do hotelu wybranego przez siebie, a na miejscu okazuje sie, ze nie ma dla nich miejsca i są kwaterowani w innym? Czy powodem tego jest to co napisałas wczesniej? Wiesz przy last to ja jeszcze rozumiem, choc nie powinno tak byc. Moi znajomi własnie są w Omanie i zamiast wykupionego Hiltona, wylądowali na kilka dni w środku pustyni w MAriocie. Afera, reklamacja, awanturka.
Potrzebne to komu? 2 lata temu w Turcji miałam podobną sytuację. Po przylocie , późno w nocy okazało sie, że nie ma dla naszej grupy miejsca w hotelu. Byłam z Itaką, dobre biuro wydawałoby się. Moim zdaniem to Itaka zawiodła, nie potwierdzili rezerwacji najwyrazniej. NAs przeniesli zaraz na drugi dzien do własciwego hotelu, ale innych nie. Najlepiej to Alinko będzie, jak Ty mi jakieś Kanary, swoimi ścieżkami znajdziesz wylot może być 14 lutego na 7 do 9 dni. Warszawa, Poznan, Katowice , choć do W-wy mam najblizej .
24 stycznia 2016 23:08 / 1 osobie podoba się ten post
Na ..motylku" tez ceny z kosmosu, no chyba ze na 3 dni Na lotnisku koczowac nie będę. Najwyzej pojade do Ciechocinka
25 stycznia 2016 00:06 / 2 osobom podoba się ten post
doda1961

Czekałam na Twoją wypowiedz Alinko. JUż nawet miałam prywatnego meila produkowac z zapytaniem. Widzisz, ja chcę lecieć w połowie lutego, więc jak najbardziej szukam last...... Lece na tego szmeterlinga, moze uda sie gdzies pofrunąć :-)
Powiedz mi, dlaczego bywa tak, ze ludzie lecą do hotelu wybranego przez siebie, a na miejscu okazuje sie, ze nie ma dla nich miejsca i są kwaterowani w innym? Czy powodem tego jest to co napisałas wczesniej? Wiesz przy last to ja jeszcze rozumiem, choc nie powinno tak byc. Moi znajomi własnie są w Omanie i zamiast wykupionego Hiltona, wylądowali na kilka dni w środku pustyni w MAriocie. Afera, reklamacja, awanturka.
Potrzebne to komu? 2 lata temu w Turcji miałam podobną sytuację. Po przylocie , późno w nocy okazało sie, że nie ma dla naszej grupy miejsca w hotelu. Byłam z Itaką, dobre biuro wydawałoby się. Moim zdaniem to Itaka zawiodła, nie potwierdzili rezerwacji najwyrazniej. NAs przeniesli zaraz na drugi dzien do własciwego hotelu, ale innych nie. Najlepiej to Alinko będzie, jak Ty mi jakieś Kanary, swoimi ścieżkami znajdziesz:-) wylot może być 14 lutego na 7 do 9 dni. Warszawa, Poznan, Katowice :-), choć do W-wy mam najblizej .

Nie tyle może zawiodło biuro co system podpisywania umów jakie nasze biura mają. Boją się ryzyka i nie kupują  pokoi na gwarancjach. W tym jest pies pogrzebany. Oprócz tego tak jak  piszesz mogli wpierw sprzedać miejsca, a potem dopiero potwierdzać no i zonk bo hotelarz nie potwierdził. Mogło też tak być, że   potwierdził ale trafił mu się w ostatniej chwili lepszy klient i naszych wykolegował. Mógł  zawieźć kontrahent. Trudno powiedzieć.  Kiedyś mieliśmy taką historię na Djerbie w Tunezji. Zawiódł nasz kontrahent. Wycofali się Francuzi i sprzedał miejsca naszemu biuru, po czym jednak okazało się, że Fracuzi wrócili i zakwaterowani zostali w hotelach gdzie nasze biuro sprzedało miejsca, a naszych klientów gdzieś po piwnicach upychali. Draka była niesamowita, w końcu zerwaliśmy kontrakt. Moje ścieżki Doda są częściowo nieaktualne, a częściowo w zawieszeniu. Starszy syn właśnie zmienia pracę, jest na urlopie, a młodszy został bileterem lotniczym i teraz martwi się zamieciami w USA i poodwoływanymi lotami albo faktem, że ktoś kto zamawiał bilet dla pani Kingi Rusin napisał w danych Kinga Rusin, a ona jest Kinga Rusin-Lis i tak musi być poprawnie bilet wystawiony. Kanary ma często Neckermann w dobrych cenach. Wszystko zależy czy chcesz pokój jednoosobowy czy dwójkę. Jedynki zawsze są drogie, jak dla mnie zawsze za drogie ale tak już niestety jest. Trzeba płakać i płacić.   Zamist męczyć się i szukać sama, zadzwoń do biura multiagencyjnego, niech oni coś Ci znajdą. Spróbuj tuaj " Biuro Turystyczne Kanion" +48618475996 albo napisz mail,a niech prześlą Ci oferty (usunięto ze względów bezpieczeństwa) Mam nadzieję, że Moduś nie usunie. To biuro jest już długo na rynku i właściciele to starzy wyjadacze. Mają po prostu rozeznanie. Jeśli chcesz lecieć w polowie lutego to najwyższy czas abyś coś zamówiła bo faktycznie możesz skończyć w Ciechocinku chyba, że masz nerwy ze stali i chcesz czekać do ostatniej chwili ale wtedy może być różnie. Nie przejmuj się tym, że biuro jest w Poznaniu, a Ty zamawiasz  siedząc w Niemczech z wylotem z Warszawy albo Krakowa. To nie ma znaczenia.
25 stycznia 2016 14:00 / 2 osobom podoba się ten post
Neckermann ma Teneryfę z Katowic na 11.02 4*HB 2472 pln, pokój w wariancie ekonomicznym. Hotel prowadzi też all inclusive więc masz wybór albo na miejscu w razie "W"można dopłacić. Nie wiem jaki standard Cię intersuje ale np.3* z dwoma posiłkami są już za 2322 pln i to w normalnych pokojach A2B. Hotel jest opisany jako 3+ i też prowadzi wersję all,kosztuje wtedy 2672 pln. Wejdź i zobacz. Bardzo przyzwoity i w Hiszpanii trójgwiazdkowy hotel wygląda o niebo lepiej niż w Grecji. Ja osobiście lubię Neckermanna. W dodatku możesz składać prośby, które są nanoszone przez obsługę biura w momencie rezerwacji i hotelarze je respektują. W końcu Neckermann to marka sama w sobie. Możesz składać do trzech próśb na raz. Ja ostatnio poprosiłam o pokój na górnym piętrze, w spokojnym miejscu, z widokiem na morze jeśli jest taka możliwość bez dodatkowej opłaty i taki dostałam. Widok na morze miałam boczny ale za to jaka piękna panorama z ostatniego piętra. Super. Polecam. Jest to jeszcze ciągle rzetelne biuro. Te zdięcia u góry są właśnie z tego trójgwiazdkowego hotelu.

25 stycznia 2016 15:53 / 6 osobom podoba się ten post
Ostatni spacer brzegiem morza,ostatnie spojrzenie na Admirała 2 (osrodek) i już gotowa do wyjazdu.
Tak jak w piosence ,,stoi pociąg na 2 peronie "
Jutro będę na miejscu tz w domu.
25 stycznia 2016 18:12 / 7 osobom podoba się ten post

Wiem co będę robić 03.04 o godzinie 16:00. Idę do teatru na "Dajcie mi tenora" z Olafem Lubaszenko. Katarzyną Skrzynecką, Martą Wierzbicką  et cetera. Trochę się zdiwiłam bo prawie wszystkie bilety są wyprzedane.
25 stycznia 2016 20:34 / 1 osobie podoba się ten post
doda1961

Na ..motylku" tez ceny z kosmosu, no chyba ze na 3 dni :-) Na lotnisku koczowac nie będę. Najwyzej pojade do Ciechocinka :-)

Doda! Ten hotel, o którym pisałam wyżej jest też dostępny na 18.02 z Warszawy. A Ty żyjesz kobieto? Ja się produkuję i produkuję, a Ciebie wcięło.
25 stycznia 2016 22:02 / 12 osobom podoba się ten post
Nie wiem gdzie są Pozegnajki więc żegnam sie tutaj
Nie na długo bo w połowie lutego z powrotem do D
Trzymajta sie ludziska
Pa
25 stycznia 2016 22:03 / 1 osobie podoba się ten post
Marta

Trzymajta sie ludziska
Pa

Bezpiecznej podróży, Marta.
Fajnego pobytu w domu.
Pozdrów Darka.
25 stycznia 2016 22:04 / 1 osobie podoba się ten post
Marta

Trzymajta sie ludziska
Pa

Martus szerokości :) spokojnej i szybkiej drogi :)
25 stycznia 2016 22:11 / 3 osobom podoba się ten post
Benita

Bezpiecznej podróży, Marta.
Fajnego pobytu w domu.
Pozdrów Darka.

No ale jak??
Od Każdej z Was po kolei ma mnie pozdrawiać?? :)))
25 stycznia 2016 22:17 / 1 osobie podoba się ten post
Alina

Doda! Ten hotel, o którym pisałam wyżej jest też dostępny na 18.02 z Warszawy. A Ty żyjesz kobieto? Ja się produkuję i produkuję, a Ciebie wcięło.

Żyję Alinko i upraszam się o dalszę Twe produkowanie Jak by tak się coś wyprodukowało w tym terminie , w cenie 1500-1800 zł to natychmiast robie rezerwacje. 27 lutego musze byc w domu, bo na koncert kubanski ide .Bilety juz kupione.
25 stycznia 2016 22:22 / 1 osobie podoba się ten post
darekr

No ale jak??
Od Każdej z Was po kolei ma mnie pozdrawiać?? :)))

No to szykuj się ... fajnie będzie ...
26 stycznia 2016 08:37
Marta

Trzymajta sie ludziska
Pa

Bezpiecznej podróży tam i z powrotem   
26 stycznia 2016 09:25
Marta

Trzymajta sie ludziska
Pa

Spokojnej i bezpiecznej podróży Martusiu !