Zarobki - jak o nich rozmawiać?

07 stycznia 2016 16:17
Chyba całkiem normalnie i prosto Evaa: Proszę o podwyżkę z dniem tym i tym o tyle i tyle... Dalej umotywować,że np.pogorszył się stan pdp w związku z czym przybyło ci obowiązków oraz - z twojej strony- poprawiła sie znajomość języka,wzrosło doświadczenie...Nie zawadzi wspomnieć że rodziny są zadowolone z twojej pracy( referencje). A na końcu mały szantażyk - w przypadku gdy moja prośba nie zostanie uwzględniona,rozważam podjęcie współpracy z inną firmą. Powodzenia
07 stycznia 2016 16:36
Marta

Chyba całkiem normalnie i prosto Evaa: Proszę o podwyżkę z dniem tym i tym o tyle i tyle... Dalej umotywować,że np.pogorszył się stan pdp w związku z czym przybyło ci obowiązków oraz - z twojej strony- poprawiła sie znajomość języka,wzrosło doświadczenie...Nie zawadzi wspomnieć że rodziny są zadowolone z twojej pracy( referencje). A na końcu mały szantażyk - w przypadku gdy moja prośba nie zostanie uwzględniona,rozważam podjęcie współpracy z inną firmą. Powodzenia:-)

Dzięki Marta. Za miesiąc mam kolejny wyjazd do tej samej rodziny (5) są bardzo zadowoleni  i ja tez referencje mam bardzo ładne. Musze się upominac ,bo cały czas jezdże za takie same pieniadze, a firma się nie domyśli zeby cos dołozyc. Myślałam powiedziec telefonicznie , ale chyba na papierze będzie lepiej
07 stycznia 2016 17:15 / 1 osobie podoba się ten post
Marta

Chyba całkiem normalnie i prosto Evaa: Proszę o podwyżkę z dniem tym i tym o tyle i tyle... Dalej umotywować,że np.pogorszył się stan pdp w związku z czym przybyło ci obowiązków oraz - z twojej strony- poprawiła sie znajomość języka,wzrosło doświadczenie...Nie zawadzi wspomnieć że rodziny są zadowolone z twojej pracy( referencje). A na końcu mały szantażyk - w przypadku gdy moja prośba nie zostanie uwzględniona,rozważam podjęcie współpracy z inną firmą. Powodzenia:-)

A firma na to, bardzo proszę szanowna pani. Mamy wielu chętnych na pani miejsce za znacznie nizszą gażę.
07 stycznia 2016 17:46
A ja mam wiele chętnych innych firm które mnie zatrudnią...Knorr póki co,to pracy nie brakuje w De.No i oni może mają innych chętnych ale czy rodzina chetna do zmiany dobrej opiekunki na inną? Oto jest pytanie- pytanie kto tu dyktuje warunki,bo ja myślę że ten,kto płaci    
07 stycznia 2016 18:23 / 1 osobie podoba się ten post
Knorr

A firma na to, bardzo proszę szanowna pani. Mamy wielu chętnych na pani miejsce za znacznie nizszą gażę.

Jeszcze nigdy czegoś takiego nie usłyszałam? I nie sądzę aby koordynatorki się tak wyrażały?
07 stycznia 2016 18:27 / 1 osobie podoba się ten post
Knorr

A gaża i tak jest niska zeby nie powiedzieć, że bardzo niska
07 stycznia 2016 18:32 / 1 osobie podoba się ten post
Trzeba jechać tam gdzie jest wyższa,i tyle w temacie.Ja tak robię:))
07 stycznia 2016 21:16
Nie wiem jak jest w firmach innych,ale ta przez ,którą ja jeżdzę;bierze 250e od rodziny za załatwienie opiekunki i z tego co wiem to rodziny,które już ,,złapały,,opiekunki,z których są zadowolone,nie szybko z nich rezygnują.Wolą dodać pare groszy i mieć zaufaną osobę niż wywalić kolejne pieniądze na opiekunkę,która być może nie spełni ich i podopiecznego oczekiwań...
07 stycznia 2016 21:16 / 2 osobom podoba się ten post
Marta

Trzeba jechać tam gdzie jest wyższa,i tyle w temacie.Ja tak robię:))

Czyli z nikim się nie dzielić.Cała gaża od Babci trafia do mnie ))
07 stycznia 2016 21:28
MeryKy

Jeszcze nigdy czegoś takiego nie usłyszałam? I nie sądzę aby koordynatorki się tak wyrażały?

A ja usłyszałem, że jak Babcia zechce to koordynator tu 9 różnych opiekunek przyprowadzi, i każda będzie zadowolona (bo ja z płacy zadowolony nie byłem).
Na co "moja" Babcia podnosząc głowę dobitnie odrzekła....'no one, te 9 to może by i były, ale ja, ja! nie byłabym zadowolona".
07 stycznia 2016 21:32
Bo ona opiekuna chciała mieć a nie opiekunkę,no jakaś niekumata ta koordynatorka.
07 stycznia 2016 21:33 / 2 osobom podoba się ten post
evaa

Kochane opiekunki i opiekunowie mam prośbe

a to pod kościól poproszę
07 stycznia 2016 21:37
evaa

o jej wysłałam nie skończony post , a nie wiem jak wycofać , chciałam napisac do firmy o podwyzke i niewiem jak to napisać. Kiedyś ktos pisał jak , ale niewie jak to szukać. podpowiedzcie jak to zrobić.

Jak napiszesz, pismo rzucą do kąta. Zadzwoń i śmiało proś o kasę.Przygotuj argumenty. Dzwoń i rozmawiaj. 
07 stycznia 2016 21:39
Knorr

A ja usłyszałem, że jak Babcia zechce to koordynator tu 9 różnych opiekunek przyprowadzi, i każda będzie zadowolona (bo ja z płacy zadowolony nie byłem).
Na co "moja" Babcia podnosząc głowę dobitnie odrzekła....'no one, te 9 to może by i były, ale ja, ja! nie byłabym zadowolona".

To babcia czyli Pdp powiedziała tak do Ciebie a nie koordynatorka? A to co  starzy, chorzy ludzie mówią czasami trzeba olewać 
07 stycznia 2016 21:46
MeryKy

To babcia czyli Pdp powiedziała tak do Ciebie a nie koordynatorka? A to co  starzy, chorzy ludzie mówią czasami trzeba olewać :-)

Nie, koordynator tak powiedział do Babci w mojej obecności. Moja Pdp nie jest ani stara, ani chora. Koordynator tym bardziej ) O sobie nie wspomnę.