Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #7

24 lutego 2016 15:44 / 1 osobie podoba się ten post
Oczywiście,ja też nie mam żadnych wątpliwości że pdp otrzymał swoją część
24 lutego 2016 15:47 / 4 osobom podoba się ten post
Sznycel cielęcy ze smażoną persymoną.
Z nutą mięty na beszamelowym sosie, smagane trawą cytrynową.
żart

Makaron z sosem pieczarkowym z brokułami, sok z pomaranczy z kartonu
To nie żart ha, haa
24 lutego 2016 17:01 / 1 osobie podoba się ten post
Ona_Lisa

Sznycel cielęcy ze smażoną persymoną.
Z nutą mięty na beszamelowym sosie, smagane trawą cytrynową.
żart :lol2:

Makaron z sosem pieczarkowym z brokułami, sok z pomaranczy z kartonu
:gotowanie: To nie żart ha, haa


Czym smagany ten makaron ? A może brokuł ???
24 lutego 2016 17:20 / 3 osobom podoba się ten post
Dwię małe golonki gotowane na piwie z warzywami.....młode malutkie ziemniaczki w mundurkach i podsmazane na maśle z koperkiem......... ogórek z marchewką podduszony na ptelni z  dodatkiem smietany kwaśnej i cytryny.......
Sok kupuje w ALDI ponoć swieżo wyciśnięty z pamarańczy żółtych i czerwonych.......w butelkach stoi w lodówce......dziadek dosładza ja nie...
Zakupiłam dziś w sklepie rusko-polskim  .....borówki mrożone.....0.5 kg  2,99 E uwielbiam je z jogurtem i jako dodatek do sosów.....zakupiłam też naszą winiary galaretkę.....koleżanka mi pokazała ten sklep......bo to w Loerrach jest....nie u nas, sporo różnych fajnych towarów ale kasę muszę oszczędzać....jakoś 100 na tydzień przymało mi czasami.

Aha, z tymi golonkami to wczoraj taki mi pomysł wskoczył do głowy......i zjedliśmy z apetytem.....mięciutkie i chudziutkie, dziadek zachwycony popijał piwem...hi hi hi, ja nie bo saaaamochód.
24 lutego 2016 18:43 / 4 osobom podoba się ten post
U nas dzisiaj duszone podudzie z kurczaka, salsa z papryki, pomidorów i cebuli,surówka z selera i marchewki +ziemniaki. Do picia tradycyjnie woda.
24 lutego 2016 18:44 / 1 osobie podoba się ten post
Kobietka

:lol3:
Czym smagany ten makaron ? A może brokuł ???

No smagany trawa  cytrynowa Pod kolderka  parmezanu.. . p.s. zaraz mi jajka z garnka wyleca bo gotuje dla Ksiezniczki...
 
 
 
 
 
 
24 lutego 2016 18:53 / 1 osobie podoba się ten post
Ona_Lisa

Sznycel cielęcy ze smażoną persymoną.
Z nutą mięty na beszamelowym sosie, smagane trawą cytrynową.
żart :lol2:

Makaron z sosem pieczarkowym z brokułami, sok z pomaranczy z kartonu
:gotowanie: To nie żart ha, haa

Ona_Lisa ubawilas mnie setnie tym postem, aż musiałam sprawdzić co to ta persymona, nigdy nie  spotkalam się z ta nazwą. Co prawda czytając Twoj opis już miałam ochotę zjeść to danie.
24 lutego 2016 19:05 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara48

Ona_Lisa ubawilas mnie setnie tym postem, aż musiałam sprawdzić co to ta persymona, nigdy nie  spotkalam się z ta nazwą. Co prawda czytając Twoj opis już miałam ochotę zjeść to danie.

Owoc kaki inaczej persymona   Zawiera dużo witaminy C . A. To tak w skrócie...    
 
24 lutego 2016 19:17 / 2 osobom podoba się ten post

Dzisiaj fasolowa z poniedziałku.
Jutro jajka a twardo w sosie musztardowym plus surówka z marchewki jabłka.
Pojutrze śledż w śmietanie i ziemniaki w mundurkach.
Sobota zupa pomidorowa.
Niedziela gulasz z pieczarkami i czerwona kapusta .
Poniedziałek powtórka z soboty:)
24 lutego 2016 19:25
U PDP znalazłam w spiżarni buraki czerwone ugotowane hermetycznie pakowane czy ktoś tego używał na surówkę lub barszcz. Nie wiem co z tym zrobić bo zawsze uzywalam świeżych.
24 lutego 2016 19:33 / 1 osobie podoba się ten post
U Annie z takich buraków robiłam sałatkę ( jej pomysłu).Buraki pokroić w cienkie plasterki ułożyć w rządku obok drugi rządek z cienko tez plastry pokrojonych pieczarek,obok rządek avokado ( ale mogą być tez same pieczarki i buraki).Zalać sosem- musztarda oliwa śmietanka wymieszane w równych proporcjach
Posypać posiekanym jajkiem na twardo
Polecam mnie bardzo smakowało.
24 lutego 2016 19:33 / 2 osobom podoba się ten post
nowadanuta

Ale masz farta :-) Normalnie mam umiarkowanie w jedzeniu i piciu, ale to nie dotyczy pierogów z kapustą i grzybami ...:czerwieni sie:

To tak jak ja, cały rok czekam aż Mama zrobi wigilijne pierogi i krokiety z grzybami i kapustą, a potem w święta tylko podjadam.
24 lutego 2016 19:37
Marta

U Annie z takich buraków robiłam sałatkę ( jej pomysłu).Buraki pokroić w cienkie plasterki ułożyć w rządku obok drugi rządek z cienko tez plastry pokrojonych pieczarek,obok rządek avokado ( ale mogą być tez same pieczarki i buraki).Zalać sosem- musztarda oliwa śmietanka wymieszane w równych proporcjach
Posypać posiekanym jajkiem na twardo
Polecam mnie bardzo smakowało.

Dzięki za przepis. Ja chciałam zrobić takie z cebula i papryka czerwoną tylko boje się czy to coś gotowe się do tego nadaje. 
24 lutego 2016 19:37 / 1 osobie podoba się ten post
Ona_Lisa

Owoc kaki inaczej persymona   Zawiera dużo witaminy C . A. To tak w skrócie...    
 

No to odkrylam a jeszcze inne nazwy. Nie przypuszczałam że jeden owoc ma tyle określeń.
24 lutego 2016 19:42 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara48

To tak jak ja, cały rok czekam aż Mama zrobi wigilijne pierogi i krokiety z grzybami i kapustą, a potem w święta tylko podjadam.

Zazdroszcze Ci , bo Mama robi najlepsze pierogi , szczęściara Jesteś Baśiu