Kartofelki całe z koperkirm.......sznycel indyczy........por duszony w soku pomarańczowym z odrobiną śmietany i dwoma listkami świezej melisy cytrynowej.

Kartofelki całe z koperkirm.......sznycel indyczy........por duszony w soku pomarańczowym z odrobiną śmietany i dwoma listkami świezej melisy cytrynowej.
Sos z karkówki.A gdzie karkówka?
A, Ja już obiad podałam o 11-ej, ''pokickały' mi się godziny:zaklopotanie:
Zdziwienie Podopiecznej bezcenne,,,,,, ha, haa
:palka:
Czas cofamy w pazdzierniku,ale juz za miesiac o godzine do przodu,czyli mozna powiedziec,ze zrobilas to juz teraz:-)
Czy tak robicoe kluski sląskie ? 1. Prościej już nie można! Gotujemy ziemniaki w mundurkach, przeciskamy przez praskę i zostawiamy do przestygnięcia. Ugniatamy je w misce lub garnku. 2 Masę dzielimy na 4 części i jedną ćwiartkę wyjmujemy i rozsmarowujemy na pozostałych trzech. W puste miejsce wsypujemy "na równo" mąkę ziemniaczaną. Wyrabiamy ciasto. W wersji na bogato dodając jajko. 3 W szerokim garze zagotowujemy osoloną wodę. 4 Z ciasta lepimy lekko spłaszczone kuleczki z dziurką w środku (bez dziurki się nie liczy, bo sos nie ma gdzie się zatrzymać). Wrzucamy do wrzącej wody. Gotujemy, aż wypłyną.
Czy tak robicoe kluski sląskie ? 1. Prościej już nie można! Gotujemy ziemniaki w mundurkach, przeciskamy przez praskę i zostawiamy do przestygnięcia. Ugniatamy je w misce lub garnku. 2 Masę dzielimy na 4 części i jedną ćwiartkę wyjmujemy i rozsmarowujemy na pozostałych trzech. W puste miejsce wsypujemy "na równo" mąkę ziemniaczaną. Wyrabiamy ciasto. W wersji na bogato dodając jajko. 3 W szerokim garze zagotowujemy osoloną wodę. 4 Z ciasta lepimy lekko spłaszczone kuleczki z dziurką w środku (bez dziurki się nie liczy, bo sos nie ma gdzie się zatrzymać). Wrzucamy do wrzącej wody. Gotujemy, aż wypłyną.