Dziś zrobiłam placki ziemniaczane bez tłuszczu, bo pieczone w piekarniku. Mi bardzo smakowały.
Dziś zrobiłam placki ziemniaczane bez tłuszczu, bo pieczone w piekarniku. Mi bardzo smakowały.
Czyli jak ?Placki lubię ,a daaawno nie robiłam .
Ziemniaki starłam na tarce o grubych oczkach. Starłam też cebulke + mąka (orkiszowa) 2 łyżki + jajko + sól + pieprz.
Na blache z piekarnika papier do pieczenia - pędzelkiem posmarowałam kroplą oleju - dłońmi formowałam placki trochę odciskając z nadmiaru wilgoci.
230 stopni - razem 30 minut pieczenia. W połowie, po 15 min przewróciłaam na drugą stronę.
Smacznego.
Też kiedyś robiłam ,ale normalne placki.Faktycznie na grubych oczkach starte nie będą się rozwalać.
Tam nie beda...ja moge Tobie pokazac jak sie rozwalaja. Ma sie ten talent :-)
Mam dar panowania nad materią. :):):)
Bo Ty jestes z tych zdolnych ludzi Benita :-) Ja mam w zamian,dwie lewe rece i umiem popsuc co sie da. Taka karma :yeah:
Daj ten przepis.
Z kaszy gryczanej i mąki gryczanej robię różne rzeczy - ale wytrawnych mufinek jeszcze nie.