Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #8

19 lipca 2016 10:17
szpinak,ziemniaki gotowane i jajko sadzone
19 lipca 2016 10:22 / 1 osobie podoba się ten post
Czekam na inspirację od Was co do dzisiejszego obiadu
19 lipca 2016 10:24 / 1 osobie podoba się ten post
Szpinak,puree kartoflane z galka muszkatolowa, jajka sadzone. Woda z cytryna. Na deser sorbet z czarnej porzeczki.
19 lipca 2016 11:39 / 1 osobie podoba się ten post
fioletowa.mysz

Jak robisz ta salatke z fasolki? Jestem zainteresowana przepisem;)

Myszko fasolkę gotuje al'dente , schładzam zimna wodą i odcedzam. Następnie kroje na mniejsze kawałki .  Do kubeczka 2-3 łyżki kefiru lub kwaśnej śmietany, łyżeczkę octu winnego,odrobinę cukru, soli,pieprzu. Koperek, szczypiorek, cebulę drobno pokroić i dołożyć do kefiru. Zalać tym sosem fasolkę i wymieszać. Schłodzić w lodówce przed podaniem.

Smacznego
19 lipca 2016 11:49 / 2 osobom podoba się ten post
Barbara48

Myszko fasolkę gotuje al'dente , schładzam zimna wodą i odcedzam. Następnie kroje na mniejsze kawałki .  Do kubeczka 2-3 łyżki kefiru lub kwaśnej śmietany, łyżeczkę octu winnego,odrobinę cukru, soli,pieprzu. Koperek, szczypiorek, cebulę drobno pokroić i dołożyć do kefiru. Zalać tym sosem fasolkę i wymieszać. Schłodzić w lodówce przed podaniem.

Smacznego

To dobre bedzie na dzisiaj...Mam pomysl na kolacje w takim razie. Zrobie taka salatke i podam do czosnkowej bagietki;)) Pycha 
19 lipca 2016 11:57 / 1 osobie podoba się ten post
Sznycle z wieprzowiny i puree ziemniaczane .
19 lipca 2016 15:55
Resztka zupy z wczoraj i malesniki z dżemem.
19 lipca 2016 16:56 / 3 osobom podoba się ten post
Ja gotuje dużo zupek-kremów. Prawdę mówiąc zaczynam się robić wygodna i leniwa. Już mi wszystko jedno co w garnku zamieszam lub namieszam Pdp je jak za wczesnych dziecięcych lat, ciapki i papki, bo nie lubi gryźć.
20 lipca 2016 08:45 / 1 osobie podoba się ten post
Jarzynówka z gotowymi pierożkami.
20 lipca 2016 08:48 / 1 osobie podoba się ten post
Ziemniaczki i jajko sadzone. Nie chce mi się dzisiaj gotować ale "muszem". Jakieś warzywko po drodze złapię.
20 lipca 2016 09:41 / 1 osobie podoba się ten post
-wczorajszy! Trochę sie migam.Mogę sobie na to pozwolić-hi,hi,hi.
20 lipca 2016 09:43 / 1 osobie podoba się ten post
placki ziemniaczane z apfel muss dzis u mnie
20 lipca 2016 09:59
Katarzyna89

placki ziemniaczane z apfel muss dzis u mnie

U mnie też, córka Pdp zrobiła wczoraj Apffelmuss z papierowek i babcie nieśmiało spytaly czy zrobię placki? Ok, dobrze że dużo nie jedzą bo muszę ręcznie trzeć ziemniaki. Ziemniaki też z ogródka córki.
20 lipca 2016 10:03 / 1 osobie podoba się ten post
U mnie wszystko na miekko, musi rozgotowane być. dzisiaj gotowiec jeger klosschen z champignonsauce do tego ryż i warzywa jakieś rozgotowane
20 lipca 2016 10:19 / 1 osobie podoba się ten post
Wczoraj smazylam wegetarianskie kotelty mielone marki Rügenwwalder Mühle,z Edeki,muszę przyznac pyszne