Najwyzsza pora zakotwiczyć :brawo1:
Najwyzsza pora zakotwiczyć :brawo1:
Chyba zakotwiczę,tym bardziej że okazało się ,że dziadziuś teoretycznie niekumaty okazał się sporo kumaty.Jego demencja jest raczej w początkowym stadium a Parkinson ledwie zauważalny.
Jak kogoś nie zna albo jest zdenerwowany to faktycznie bredzi,ale bardzo duzo rzeczy pamięta z poprzedniego dnia,wie co jadł na obiad i w sumie nie mam z nim żadnego problemu.
Muszę tu tylko zorganizować sobie wszystko i będzie fajne miejsce.
Jest tak gorąco , że trudno nawet temp. okresliś . Powietrze drga . W żaden deseń nie miesci mi się do torby moj majatek osobisty, a nic sobie nie kupiłam przecież :-( Zwoziłam ubrania na rózne pory roku z domu, to teraz mam :-( Chyba Lastwagen zamowie :-) gdzie sie zgłasza zapotrzebowanie na deszc? litości.
Ja sie za to przysmazyłam na plazy a bylam tylko 2 godz,wyladowałam w niemieckim szpitalu z udarem ,a bol głowy nie do wytrzymania mnie trzyma 5 dni n,na szczescie łagodnieje ,natomiast zadne tabletki na ten bol nie pomagały,jednym słowem umiem sie urzadzic
Najskuteczniejsze są zimne okłady z mokrych ręczników i sen w chłodnym pomieszczeniu.
Ale to juz był porządny udar i jak spać z bólem głowy ? Trzeba przestrzgac pewnych norm i zasad, kto to lezy czy siedzi na plazy bez nakrycia głowy w taką pogode. Dobrze , ze sie tylko tak skończyło.
No mialam szczescie,to byl tylko spacer po plazy a ze mam raczej jasna karnacje to efekt byl moment,nawet nie opalenie bo sie nic nie opaliłam praktycznie,ale mdłosci ,zawroty głowy,a bol głowy nie do wytrxzymania ,poty, prawie zemdlałam,to był jakis koszmar,dobrze ze wychodze juz z tego koszmaru.
Prostata????Biedaku:(
dzisiaj na 8-mą zapowiedział się ogrodnik (Polak) . Będzie w ogrodzie rżnął , kosił i kopał. Musze uwazać , żeby mu sie pod piłę nie podłozyć. Przeciez do domu jadę. Nie chce być poharatana :-)