Dziś Kirchweih, więc szef zażyczył sobie kaczuchę + Kartoffelnkoedel + Bohnensalat. Kaczucha po wyjęciu z piekarnika wyglądała tak ;). Została pożarta cała :D.
Dziś Kirchweih, więc szef zażyczył sobie kaczuchę + Kartoffelnkoedel + Bohnensalat. Kaczucha po wyjęciu z piekarnika wyglądała tak ;). Została pożarta cała :D.
ślinka leci, a czym była nadziana?
Renetami, cebulą i czosnkiem. Bardzo lubię renety z kaczego brzucha :).
Udko mrożone było??
Renetami, cebulą i czosnkiem. Bardzo lubię renety z kaczego brzucha :).
Jak robisz Bohnensalat? Poprosze przepis,moze masz jakis inny,bo to co ja robie to jakos smakowo mi kubkow nie pobudza:-)
Myszko a robilas kiedys z tego przepisu co Ci podalam?
Basiu, też chcę :) ;)!
Fasolkę gotuje al'dente , schładzam zimna wodą i odcedzam. Następnie kroje na mniejsze kawałki . Do kubeczka 2-3 łyżki kefiru lub kwaśnej śmietany, łyżeczkę octu winnego,odrobinę cukru, soli,pieprzu. Koperek, szczypiorek, cebulę drobno pokroić i dołożyć do kefiru. Zalać tym sosem fasolkę i wymieszać. Schłodzić w lodówce przed podaniem.
Jest to przepis od córki Pdp, moim koleżankom bardzo smakuje, teraz zrobię w domku jak pojadę na urlop.
Linsy zupe,budyn i herbatka:gotowanie:
A ja dzisiaj będę jadła Kasi zupę ....jarzynową , na skrzydełkach . Zaraz je policzę , bo się rozmrażają , tak na wszelki wypadek policzę :-):-):-) ....Mamuelko , " Linsa " to bardzo ładnie brzmiące imię ....Też masz fajnie , tak jak ja , że ktoś Ci ugotuje i zapoda na stół , no nieee ?:lol3:
Pyszna, taką kaczkę jadałam jak mieszkalam jeszcze w rodzinnym domku. Sama nie mam odwagi zrobić.