Kochane moje koleżanki ja już zgłupiałam chyba z tymi kartami.To co trzeba mieć na wyjezdzie A1 czy EKUZ czy obie karty?
Kochane moje koleżanki ja już zgłupiałam chyba z tymi kartami.To co trzeba mieć na wyjezdzie A1 czy EKUZ czy obie karty?
Dziękuje drogi kolego :-)no ja nie mam żadnej i chyba mieć już nie będę...
Jak nie mozesz liczyc na firmę ( to tak jak u mnie) idz przed wyjazdem do NFZ i poproś o kartę EKUZ.Wypełnisz wniosek i dostaniesz taka karte od ręki.Będzie to karta turystyczna i nie wymagany jest do jej otrzymania druk A1. Zawsze to coś
Tak właśnie zrobiłam,ale niestety taka turystyczna jest tylko na 2 miesiące wydawana...Pocieszam się,że jak będę wracac,będzie już wiosna i bezpieczniej na drodze.
Dla zainteresowanych ojro ładnie w góre idzie,obecny kurs to 4,3736 zł z tendencją wzrostową :-)
Turystyczną dostawałam na pół roku. Może to od regionu zależy, czy jak?
Ojro w górę ?? - ależ skąd - w grudniu wymieniałam 3 razy - zawsze ok.4,40. Najwyżej chyba wymieniłam po 4,42
Tak niestety, tez wypadkowe ubezpieczenie w Hestii nie pokrywa ....
Jest ,,debest,,
Albo bede do konca kontraktu mowic ,,fafusta,,,fartofle,, finia pijana,,
:placz3:%-)albo zaplace z wlasnej kieszeni...Zaraz siadam na telefon i bede dzwonic do dentystow ile ca moze mnie to kosztowac.
O losie!!!
Tak właśnie zrobiłam,ale niestety taka turystyczna jest tylko na 2 miesiące wydawana...Pocieszam się,że jak będę wracac,będzie już wiosna i bezpieczniej na drodze.
Dla zainteresowanych ojro ładnie w góre idzie,obecny kurs to 4,3736 zł z tendencją wzrostową :-)
Ratunku!!!!
Ludzie pomocy!
wlasnie ,,nadpekla,, mi protezka....
Nie nie nogowa, gebowa.
Jutro zadzwonie do firmy, bo nie mam EKUZ w rece.
Ale co potem?_
Musze toto zreperowac, czy nie daj Boze nowe dac zrobic,
Jaka jest kolej rzeczy ,jak to sie zalatwia ?-
Jakie kwity sa jeszcze potrzebne?_
A mialo byc tak pieknie, planowalam dentyste i inne bajery w PL...
https://www.justlanded.de/polski/Niemcy/Niemcy-Przewodnik/Zdrowie/Lekarze-i-dentysci
Może tu cos znajdziesz w kwestii informacji.A tak w ogóle to poszukaj sobie ubezpieczenia w PL ,które takie wypadki za granicą, jak ten, pokryje.