Internet w Niemczech

26 kwietnia 2014 16:01 / 1 osobie podoba się ten post
scarlet

Przez grzeczność nie zaprzeczam ha.. ha...
Buziak.

a wydawalas sie taka fajna::(
26 kwietnia 2014 17:48
scarlet

Przez grzeczność nie zaprzeczam ha.. ha...
Buziak.

Ja też:):):)Hi hi hi
26 kwietnia 2014 20:09 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Ja też:):):)Hi hi hi

na Ciebie to juz sil nie mam.
26 kwietnia 2014 20:11
kaska_45

na Ciebie to juz sil nie mam.

Człowiek sie stara ,pomaga jak może....niewdzięczna istoto,czekaj czekaj ,niech no tylko Ci Aldik zafiksuje...:):):):):)
26 kwietnia 2014 20:14
kasia63

Człowiek sie stara ,pomaga jak może....niewdzięczna istoto,czekaj czekaj ,niech no tylko Ci Aldik zafiksuje...:):):):):)

tak?to czego scarlet przytakujesz?!
26 kwietnia 2014 20:21 / 1 osobie podoba się ten post
kaska_45

tak?to czego scarlet przytakujesz?!

A co ? Nie jestes blondi?Bo z avatarka wynika ,że jestes,widze wyraźnie blond czuprynkę:) -to my obie ze Scarlet szczerą prawdę....:):):)Blondasku:):):):)
26 kwietnia 2014 20:47
Jak to jest kupilam dzis tableta -padl mi laptop ,wlozylam ,Karte e-plus ,chcialam ppopatrzec,Film na YouTube ,zeezarlo mi Cale Konto w godzine-ustawione mialam na 24h
27 kwietnia 2014 10:24 / 2 osobom podoba się ten post
Hej.Jakiś czas temu pisałam o kłopotach z prędkością innternetu Aldi talki.Jeśli ma się zmienioną taryfę na 30 dni to i tak prócz długości okresu rozliczeniowego jest coś takiego jak prędkość High speed datenvolumen.Mi ta prędkość kończyła się około po 3 tygodniach i internet zaczynał mulić.Miałam np 17 euro na koncie, 7 dni do końca okresu rozliczneiowego, a każda strona otwierała mi się 5 min.Stracone nerwy....niepoliczalne.A ponieważ każda opiekunka musi dbać o swoje nerwy w tej pracy szczególnie! - postanowiłam coś z tym zrobić.Jeśli tak się stanie, a macie jeszcze pieniądze na koncie aldikowym w ilości 15 euro ( można to sprawdzić w Tarifverwaldung)wystarczy zadzwonić na infolinię aldi 0177-177 1157 z telefonu stacjonarnego babci lub dziadka i powiedzieć konsultantowi, że prędkość się skoczyła i chcecie nową.Pan zapyta o numer telefonu i puk 1 ( trzeba mieć pod ręką te rzeczy) i aktywuje nową prędkość.Każe wyciągnąć stick, za chwilę włożyć i połączyć się z netem i to wszystko.Oczywiście zeżało mi 15 euro z konta na rzecz nowego okresu rozliczeniowego, ale spokój nerwów z powodu mulącego internetu jest bezcenny. Pozdrawiam
ps i nie polecam youtube  i innych, ani ściągania plików na komp.To okropnie pożera prędkość i kasę.Lepiej korzystać z filmów nagranych na np dysk zew. kupiony w  PL ( takie urządzonko kosztuje około 200zł a ma 500giga pojemności i mieści duuuuuuuużo filmów i innych rzeczy.Podłącza się to maleństwo do laptopa przez kabel usb i można sobie codziennie kino wieczorem urządzać.Trzeba niestety wcześniej te filmy w domu nagrać na dysk, albo poprosić kogoś umyślnego np własne dziecko,albo znajomych,żeby nagrało coś fajnego do oglądania.
27 kwietnia 2014 10:29 / 1 osobie podoba się ten post
Polneta

Hej.Jakiś czas temu pisałam o kłopotach z prędkością innternetu Aldi talki.Jeśli ma się zmienioną taryfę na 30 dni to i tak prócz długości okresu rozliczeniowego jest coś takiego jak prędkość High speed datenvolumen.Mi ta prędkość kończyła się około po 3 tygodniach i internet zaczynał mulić.Miałam np 17 euro na koncie, 7 dni do końca okresu rozliczneiowego, a każda strona otwierała mi się 5 min.Stracone nerwy....niepoliczalne.A ponieważ każda opiekunka musi dbać o swoje nerwy w tej pracy szczególnie! - postanowiłam coś z tym zrobić.Jeśli tak się stanie, a macie jeszcze pieniądze na koncie aldikowym w ilości 15 euro ( można to sprawdzić w Tarifverwaldung)wystarczy zadzwonić na infolinię aldi 0177-177 1157 z telefonu stacjonarnego babci lub dziadka :-) i powiedzieć konsultantowi, że prędkość się skoczyła i chcecie nową.Pan zapyta o numer telefonu i puk 1 ( trzeba mieć pod ręką te rzeczy) i aktywuje nową prędkość.Każe wyciągnąć stick, za chwilę włożyć i połączyć się z netem i to wszystko.Oczywiście zeżało mi 15 euro z konta na rzecz nowego okresu rozliczeniowego, ale spokój nerwów z powodu mulącego internetu jest bezcenny.:-) Pozdrawiam
ps i nie polecam youtube  i innych, ani ściągania plików na komp.To okropnie pożera prędkość i kasę.Lepiej korzystać z filmów nagranych na np dysk zew. kupiony w  PL ( takie urządzonko kosztuje około 200zł a ma 500giga pojemności i mieści duuuuuuuużo filmów i innych rzeczy.Podłącza się to maleństwo do laptopa przez kabel usb i można sobie codziennie kino wieczorem urządzać.Trzeba niestety wcześniej te filmy w domu nagrać na dysk, albo poprosić kogoś umyślnego np własne dziecko,albo znajomych,żeby nagrało coś fajnego do oglądania.:-)

Baaaaaaaaardzo cenna informacja :)))))
27 kwietnia 2014 10:35 / 1 osobie podoba się ten post
dzięki emi i nie bać się dziewczyny    dzwonić! Konsultanci są przyzwyczajeni,że dużo obcokrajowców dzwoni, bo zwykle oni mają przenośny internet :-P.Są mili pomagają i nie ma co się stresować. Nawet z kiepską znajomością języka poradzicie sobie. To nie jest wyczerpująca rozmowa.Wystarczy powiedzieć że ma się internet XL 30 tage flatrate, że high speed datenvolumen zu ende und ich mochte neue kaufen.I to wszystko.Znać nr telefonu i puk 1 z kartki ( dokumenty dołączone przy kupnie sicka) i cała filozofia.A jaka później satysfakcja jak się uda i jeszcze potem takiego emaila dostałam:   Sehr geehrte Frau ********,das war ein angenehmes Gespräch, vielen Dank.Sehr gern halten wir das telefonisch Besprochene schriftlich fest und geben Ihnen mit dieser E-Mail alle Informationen in die Hand.Wir wünschen Ihnen einen schönen Tag.Mit freundlichen GrüßenIhr ALDI TALK Team
27 kwietnia 2014 17:26
Witajcie !!!! Od paru dni walcze z kompami,zalapałam chyba przez uaktualnienie Flash Playera jakiegos robala ,podejrzewam, ze trojana,narazie skanowałam pare razy i inne strony mi sie otwierają a FB za chiny ludowe nie moge otworzyc wyswietla mi sie strona internetowa jest niedostepna -juz nie mam pomysłu co robic..skanowałam malwarebytes i adwcleaner i nic...może ktoś pomoże...
27 kwietnia 2014 17:50
iwunia

Witajcie !!!! Od paru dni walcze z kompami,zalapałam chyba przez uaktualnienie Flash Playera jakiegos robala ,podejrzewam, ze trojana,narazie skanowałam pare razy i inne strony mi sie otwierają a FB za chiny ludowe nie moge otworzyc wyswietla mi sie strona internetowa jest niedostepna -juz nie mam pomysłu co robic..skanowałam malwarebytes i adwcleaner i nic...może ktoś pomoże...

Zrób dokładny skan zwykłym antywirusem,zapuść go na kilka godzin i napisz ,co ci wyszło.
27 kwietnia 2014 18:04
iwunia

Iwunia, z tymi aktualizacjami Flash Playera trzeba uważać, bo niektóre fałszywe programy i reklamy dają taki komunikat (o konieczności uaktualnienia) z guziczkiem do aktualizacji ....a tam wchodzą wszelkie śmieci, programy szpiegowskie i inna zaraza.

Dlatego lepiej najpierw sprawdzić, czy się ma aktualnego Flash Playera na stronie do której wcześniej podałam link. Jesli już nawet trzeba aktualizować (w Chrome się sam aktualizuje) - to też tylko bezpośrednio ze strony Adobe !!

Jaki masz program antywirusowy? 
Przeskanuj nim. Najpierw szybkie skanowanie, potem całkowite.
Malwarebytes i adwcleaner są b.dobre na wszelkie adware i malware, ale mają słabą bazę na mocne wirusy typu trojany.

Możesz jeszcze zastosować SuperAntiSpyware (świetny programik) - w wolnej chwili podam link do niego.

27 kwietnia 2014 18:17
Tu obiecany link:
http://www.superantispyware.com/
Możesz pobrać Professional Edition -Trial (na 2-3 tygodnie).
Ma w bazie również niektóre trojany.

27 kwietnia 2014 20:14
Gabrysia

Tu obiecany link:
http://www.superantispyware.com/
Możesz pobrać Professional Edition -Trial (na 2-3 tygodnie).
Ma w bazie również niektóre trojany.

no zeskanowałam tym programem i teraz kliknąć  Remove threats ? czy co??/