Mogę podpowiedzieć:
posiekane łodygi mangold ugotowałysmy do prawie miękkości w bulionie, zblendowałyśmy. Potem do tego trochę przecieru pomidorowego i wyszedł niby pomidorowy, a jednak troszkę inny sos.
Mogę podpowiedzieć:
posiekane łodygi mangold ugotowałysmy do prawie miękkości w bulionie, zblendowałyśmy. Potem do tego trochę przecieru pomidorowego i wyszedł niby pomidorowy, a jednak troszkę inny sos.
Nie wiem co mi wyjdzie dlatego gotuję dziś na jutrzejszy obiad. W razie czego wrzucę po kryjomu do śmieci....
Zrobiłam farsz jak na gołąbki z ryżem i zawinęłam w liscie Mangold....tylko nie wiem jaki zrobić sos do tego ale chyba pomidorowy tez pasuje...?
Kuźwa......łodygi wyrzucilam do śmieci......chyba je wyjmę.....A zaprawialas ten sos mąką i śmietaną?
Kuźwa......łodygi wyrzucilam do śmieci......chyba je wyjmę.....A zaprawialas ten sos mąką i śmietaną?
Ziemniaki puree, udka pieczone, marchewka z groszkiem w beszamelu.
Campari z sokiem- ostatni raz :-)
Gołąbki w liściach Mangold ( wyszły dobre ! )
Gdzie kupiłaś ? Tak na przyszłość pytam :uśmiech ona: