Co dzisiaj gotujesz na obiad? 11

23 października 2017 21:11 / 5 osobom podoba się ten post
darekr

Moja przed chwilą podpuściła mnie na gołąbki,
Trochę późno, ale jeszcze zdążyłem do "żabki",
Niestety nie ma ani włoskiej, ani białej kapusty,
Kupiłem inne składniki i czerwoną kapustę,
Będę chyba pionierem, który będzie robił gołąbki z czerwonej kapusty :))
Ciekawe co mi z tego wyjdzie,
Ale ja w kuchni i w łóżku lubię eksperymentować

Pamiętaj,żeby do wody ,w której będziesz parzyć kapustę  dodać ocet ,zagotować najpierw wodę i dopiero parzyć kapuchę .Inaczej liście będą miały kolor ścierki do podłogi:(
23 października 2017 21:14 / 4 osobom podoba się ten post
darekr

Wole inne doznania, ale co zrobić jak Wy w DE siedzicie,
znaczy czerwoną kapustę też bardzo lubie,
to może i doznania SMAKOWE będą ciekawe

Juz , juz starczy puszczania fantazji na dzis , nie zaglebiajmy sie w inne doznania , toc to forum branzowe ((((
23 października 2017 21:15 / 2 osobom podoba się ten post
kasia63

Pamiętaj,żeby do wody ,w której będziesz parzyć kapustę  dodać ocet ,zagotować najpierw wodę i dopiero parzyć kapuchę .Inaczej liście będą miały kolor ścierki do podłogi:(

O occie nie wiedziałe! - już dodałem.
Zeby czerwonej kapuscie nie było przykro - 
to farsz robię w towarzystwie czerwonej cebuli :)
23 października 2017 21:22 / 5 osobom podoba się ten post
darekr

Wole inne doznania, ale co zrobić jak Wy w DE siedzicie,
znaczy czerwoną kapustę też bardzo lubie,
to może i doznania SMAKOWE będą ciekawe

Nie robiłam z modrej kapusty,ale jadłam,były dobre.
23 października 2017 21:23 / 2 osobom podoba się ten post
Alaska

Nie robiłam z modrej kapusty,ale jadłam,były dobre.

I już Cię lubię :)
Znaczy zawsze Cię lubiłem - ale dziś szczególnie :)
23 października 2017 21:28 / 1 osobie podoba się ten post
darekr

I już Cię lubię :)
Znaczy zawsze Cię lubiłem - ale dziś szczególnie :)

Dodaj do farszu wędzonego,podsmażonego boczku że zrumidnioną cebulką, takie jadłam i bardzo dobrze się komponuje z modrą.Tylko czasem nie rób do nich sosu pomidorowego,podsmażone najlepsze i dłuższy czas duszenia .
23 października 2017 21:30 / 1 osobie podoba się ten post
mam jeszcze półgodziny - już lecę po boczek,
ale sos pomidorowy do gołąbków - to musi być!!! - tu nie ma opcji!!
23 października 2017 21:33 / 5 osobom podoba się ten post
darekr

mam jeszcze półgodziny - już lecę po boczek,
ale sos pomidorowy do gołąbków - to musi być!!! - tu nie ma opcji!!

Zrób śmietanowy ,dobrze Ci radzę.Pomidorowy niet, nie do czerwonej kapusty.
23 października 2017 21:41 / 1 osobie podoba się ten post
Masło mi się skończyło do zasmażenia gołąbków i do zasmażki, znowu muszę biec,
ale sklep mam bardzo blisko - to zdążę.
dobrze, że i laptopa mam dwa i pół metra tylko od kuchenki
23 października 2017 21:45 / 3 osobom podoba się ten post
darekr

Masło mi się skończyło do zasmażenia gołąbków i do zasmażki, znowu muszę biec,
ale sklep mam bardzo blisko - to zdążę.
dobrze, że i laptopa mam dwa i pół metra tylko od kuchenki

Leć Daruś, leć,,,
23 października 2017 21:46 / 3 osobom podoba się ten post
Alaska

Zrób śmietanowy ,dobrze Ci radzę.Pomidorowy niet, nie do czerwonej kapusty.:-)

Waniliowy będzie lepszy......
23 października 2017 21:48 / 4 osobom podoba się ten post
ewa59

Waniliowy będzie lepszy......:lol3:

I zasmażka ...i na to maluni kleksik z bitej śmietany.
23 października 2017 21:49 / 3 osobom podoba się ten post
Alaska

I zasmażka ...i na to maluni kleksik z bitej śmietany.:smiech3:

23 października 2017 21:53 / 1 osobie podoba się ten post
A co byście powiedziały na czekoladowy z bitą śmietaną ?:))
23 października 2017 21:54 / 6 osobom podoba się ten post
Alaska

I zasmażka ...i na to maluni kleksik z bitej śmietany.:smiech3:

I jeszcze cieniutka strużka gorzkiej czekolady a na czubku wisienka......