Kama84Na Toilletenstuhl, ktory stoi obok łóżka , ale to w ogole nie ma o czym mowic . Widac było po niej , ze chce mi cos wcisnąć i jelenia zrobić z nas. Bo jeszcze zaznaczyła , ze Polki tak robią i wszystko sprzątają , cały zakres prac. Zagotowałam sie i jak nabrałam rozpędu to aż zamilkła . Mało tego , ona pracuje w niemieckim mopsie jako opiekunka tez jeździ do chorych wiec doskonale wie jaki jest zakres obowiazkow . Ale głupa udawała . A do tej pory tak nam się dobrze sąsiadowało :-)
jo,jo.cały zakres obowiązków. i co jeszcze? tez mam pewien dylemat teraz. i nie wiem jak sie ustosunkować do tego.jestem pierwsza opiekunka i rodzina po raz pierwszy ma opiekunkę i bo babcia by chciała, żeby jej pzanokcie u stop obcinać (ja sie na to nie zgadzam, a jedna z moich zmieniczek obcieła) i kwiaty na cmentarzu sadzić i "drobne" prace w ogrodzie (podcinanie kwiatów)-a to jest Gartenplege i tego w umowie nie mam! samochód myć (tez juz jedna z poprzedniczek umyła) pdp mowi, że mało czasu zajma. i mam dylemat, bo czas mam na takie prace, moja pdp jest lux- w ubieraniu jej w zasadzie najbardziej pomagam i jeżdzimy na zakupy, do znajomych, na spotkania. jest mobilna. tylko, że od tych małozajmujących prac sie zaczyna, a potem ryj za ta sama cene a wiecej obowiązków