Co dzisiaj gotujesz na obiad? 12

01 grudnia 2017 11:58 / 2 osobom podoba się ten post
Łosoś dziki, kalafior w sosie holenderskim ( tytka) i ziemniaki.
01 grudnia 2017 11:59 / 3 osobom podoba się ten post
Wczorajsza Linsensuppe, pdpbczeka na catering
01 grudnia 2017 12:00 / 4 osobom podoba się ten post
Rosół na polskiej wołowinie.Pachnie już obłędnie
01 grudnia 2017 12:13 / 5 osobom podoba się ten post
Przystawka: roszponka+pomidorki, marchewka+jablko+mandarynka.
Danie glowne: sznycel z indyka, ziemniaczki country z piekarnika, zielona fasolka(wstazki) z maslem.
01 grudnia 2017 12:34 / 2 osobom podoba się ten post
Alaska

Czy jest coś na co prokuratura nie kręci nosem? :-)

Jeszcze nie pokazał wszystkich "nie".Oprócz pomidorówki /była smaczzna/ która jej nie smakowała/ to wszystko zjada choć menu mięsne.
01 grudnia 2017 12:36 / 1 osobie podoba się ten post
Marta2

Jest.
Na areszt domowy dla biednej Michasi. :-(

A jakże areszt. Dwie godziny wolne a reszta w domu i tylko zakupy."(
01 grudnia 2017 12:38 / 3 osobom podoba się ten post
Marta2

Rosół na polskiej wołowinie.Pachnie już obłędnie

Jednak polskie mięsko jest najlepsze.
U mnie dzis gołąbki z kiszonej kapusty , zamiast ryżu kasza gryczana. Grzybowy sos do tego.
Se moge pofisiować jak chcę :)
01 grudnia 2017 12:49 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

Jednak polskie mięsko jest najlepsze.
U mnie dzis gołąbki z kiszonej kapusty , zamiast ryżu kasza gryczana. Grzybowy sos do tego.
Se moge pofisiować jak chcę :)

Fisiowac to regionalizm?? Mieć fisia? 
01 grudnia 2017 13:11 / 2 osobom podoba się ten post
dorotee

Fisiowac to regionalizm:-)?? Mieć fisia? 

Neologizm:) Pofisiować-poeksperymentować 
01 grudnia 2017 13:45 / 2 osobom podoba się ten post
Tuńczyk z kaszą gryczaną polany sosem grzybowym . Ustrojony drobno posiekaną pietruszką .
01 grudnia 2017 14:16 / 2 osobom podoba się ten post
u mnie dziś Pierogi - ruskie...
01 grudnia 2017 19:20 / 6 osobom podoba się ten post
 
Wprawdzie dziś nie gotuję, ale
Kolega wybudował sobie wędzarnie.
Jutro od rana we czterech wędzimy.
Znaczy- rano zawozimy mięso do wędzenia, potem jadę do pracy
A  wieczorem spotykamy się na parzenie wędlin, każdy przywozi swoją.
Wędlina naszprycowana i marynowana cały tydzień.
Odpowiedni dodatek w szkle też już chłodzi się w lodówce.
Cztery polędwiczki, szynka i boczek,
Mam nadzieje, że uda przywieźć się coś dla Marty,
Bo bidulka taka – schudła ostatnio
Jak tylko przyjdzie do mnie to spodnie same z niej spadają.
01 grudnia 2017 19:35 / 3 osobom podoba się ten post
A mi właśnie mąż powiedział, że jutro wędzą w domu... Mamy swoją wędzarnię. I wszyscy czekają z kolacją na takie gorące jeszcze mięsko... Ni e tym razem. A tutaj zrobiłam placki ziemniaczane. Dziadek chwalił - jadł z cukrem. Tak kiedyś moja babka jadła. Byłam zdziwiona, jak w Warsie na trasie Olsztyn- Kraków w menu zobaczyłam "Placki ziemniaczane z cukrem lub śmietaną". Myślałam, że tak już się nie jada
01 grudnia 2017 19:36 / 2 osobom podoba się ten post
A kuzynka powiedziała, że oni jedzą też z musem jabłkowym????
01 grudnia 2017 19:55 / 3 osobom podoba się ten post
darekr

 
Wprawdzie dziś nie gotuję, ale
Kolega wybudował sobie wędzarnie.
Jutro od rana we czterech wędzimy.
Znaczy- rano zawozimy mięso do wędzenia, potem jadę do pracy
A  wieczorem spotykamy się na parzenie wędlin, każdy przywozi swoją.
Wędlina naszprycowana i marynowana cały tydzień.
Odpowiedni dodatek w szkle też już chłodzi się w lodówce.
Cztery polędwiczki, szynka i boczek,
Mam nadzieje, że uda przywieźć się coś dla Marty,
Bo bidulka taka – schudła ostatnio
Jak tylko przyjdzie do mnie to spodnie same z niej spadają.

Polskie mięso! :D Lubię polską kiełbasę, boczek do jajecznicy.