No teras to jósz siem nie wykrencem,skończem tylko s ciastkami wygupy i biorem się za crumble z japkami.

A- do krószonki nie syp pódru, tylko normalny cókier- wtedy jest hrópionca

No teras to jósz siem nie wykrencem,skończem tylko s ciastkami wygupy i biorem się za crumble z japkami.
Rogaliki robiłam dziś do południa na próbę,trochę kształt zgubiły podczas pieczenia,a są mięciutkie i pyszne. Przepis na nie ma podobno ponad 100 lat. :-).
Rogaliki robiłam dziś do południa na próbę,trochę kształt zgubiły podczas pieczenia,a są mięciutkie i pyszne. Przepis na nie ma podobno ponad 100 lat. :-).
Tylko pamientaj. Urzywai tylko masua :-)
A- do krószonki nie syp pódru, tylko normalny cókier- wtedy jest hrópionca :-)
Masuo to poctawa...,do krószonki dobże jest dodać trohę monki zmieniaczanej,jest sypciejsza...:-)
To go udostęnij... Nic nie wzjęłam z tamtej stelli, a powinnam choć jabłuszka w szlafrokach wziąć... :-(
Nie do tej- bo siem piecze w wysokiej temperatóże. Do tej fsyp mielonyh migdałuf. Nawet całom torepke.
W zeszłym roku robiłam rogaliki wg starej receptury z orzechami , migdałami i brandy- zarypiaste były.
Nie do tej- bo siem piecze w wysokiej temperatóże. Do tej fsyp mielonyh migdałuf. Nawet całom torepke.
Rogaliki z mielonych orzechów.
15 dag. masła
9 dag.orzechów mielonych
17 dag. mąki
7 dag. cukru pudru
Do posypania cukier puder+cukier waniliowy.
Wszystkie składniki połączyć i dokładnie zagnieść. Ja ciasto odłozyłam na kilka godzin do lodówki,ale w przepisie tego nie było. Formować rogaliki i piec w 180 st.około 12 minut
Dzięki :) Chyba powinno się też udac, jeśli zamiast Nutelli marmolady użyję-bo za Nutellą specjalnie nie przepadam ?
A jak ktoś ma'' alergie na ożehy to co ftedy? ' :lol3:
Jak masz alergie na ożehy to Ciem poinformuiem, rze ia nie mam :-)
Morze podaj pszepis cauy,bo coś shszanię jeszcze...
''Ale mnie pojnformofałas ?? :lol2: A co samiast ożehuw morzna dodać? ''