Ja moge zjeść zamiast Ciebie, ale jak hcesz to dodaj makó :-)

Ja moge zjeść zamiast Ciebie, ale jak hcesz to dodaj makó :-)
Bardzo jestem wdzięczna za Waszą pisownię , dzięki której mogłam przeczytać /zrozumieć to co napisał mój 8 letni wnuczek , który ostatnio interesuje się historią .....: " Hitler wymordował prawie wszystkich rzyduw " ....Gdyby nie Wy ...ciężko by mi było zrozumieć co autor miał na myśli .
'Kce i dodam makó , mak mj smakóje :-)
Normalnie, ilość składników zależy od wielkości blachy. Zwykła kruszonka z cukrem , ale nie pudrem, dodajesz do kruszonki zmielone migdały i to wszystko. To rozgrzanego piekarnika wstawiasz do 200 st , żeby kruszonka się upiekła , nie rozlazła. Nie właczaj termoobiegu.Do jabłek daj cukier, cynamon jak lubisz i trochę masła. Najpierw na wysmarowaną i wysypaną bułką tartą blache wykładasz jabłka ,czy inne owoce, na to kruszonke, której ma być dużo i pieczesz, aż się upiecze :) Po upieczeniu posypujesz cukrem pudrem, siadasz przed blachą no i ten :)
Morzna dodać tesz puatkuf ofsianych,ale ożehy jednak najleprze. Sróp tak : najec się tyh ciastek z ożehami,a potem weś szypko antychistamine, powinnas pszerzyć...:-)
O Borze, rzeby tylko mocno nie spóhua...
Morzna dodać tesz puatkuf ofsianych,ale ożehy jednak najleprze. Sróp tak : najec się tyh ciastek z ożehami,a potem weś szypko antychistamine, powinnas pszerzyć...:-)
W zasadzie to już mamy jedną uczestniczkę, choć niezbyt tego świadomą. To oczywiście nasza miła Dodzia. Kto jeszcze pochwali się wypiekami ?
Zrobiłam zdjęcie mojej produkcji tygodniowej,na którą zużyłam około 3 kg mąki i około 6 kostek masła.Nie są ładnie wyeksponowane,ponieważ znajdują się w pancernych puszkach,schowane przed dziadkiem łakomczuszkiem.:-)
Częstujcie się.
Czuję święta! Można długo trzymać ciastka w takowych pojemnikach?
Można ....długo .
Nadal są kruche? Oto dlaczego pytam, często kupuję ciastka w paczkach. Otwieram, nie dojem a reszta robi się miękka, niesmaczna.
Czuję święta! Można długo trzymać ciastka w takowych pojemnikach?