Dzisiaj dostałam od córki cały kosz do prasowania męskich koszul - jest ich z 20 sztuk, a do tego 5 sztuk pościeli do uprasowania. Co robić? :walka plci:
Dzisiaj dostałam od córki cały kosz do prasowania męskich koszul - jest ich z 20 sztuk, a do tego 5 sztuk pościeli do uprasowania. Co robić? :walka plci:
Jeśli to nie są rzeczy PDP, nie masz obowiązku tego prasować .Porozmawiaj z córką i wyjaśnij ,że to są czynności nadobowiązkowe ,których nie masz w umowie i za które się oddzielnie,ekstra płaci.Powiadon również agencję jeśli rozmowa nie przyniesie efektu.Był dopiero co topik o prasowaniu nadprogramowym ,poszukaj.
Jeśli to nie są rzeczy PDP, nie masz obowiązku tego prasować .Porozmawiaj z córką i wyjaśnij ,że to są czynności nadobowiązkowe ,których nie masz w umowie i za które się oddzielnie,ekstra płaci.Powiadon również agencję jeśli rozmowa nie przyniesie efektu.Był dopiero co topik o prasowaniu nadprogramowym ,poszukaj.
Kasiu, a Ty myslisz,ze ta corka nie wie o tym jakie obowiazki ma opiekunka? Wydaje mi sie,ze wie i tylko liczy,ze na glupiego trafila. ;)
Wie na pewno,przecież też ma umowę.Widać trzeba jej przypomnieć ,że zatrudniła opiekunkę dla rodzica a nie służacą dla całej familii:)
Niektorzy ludzie juz tacy cwani sa. Bez wzgledu na nacje ;)
Dokładnie, a nóż trafi na frajerkę, która to najpierw poprasuje, a potem to tylko kosze ale z brudnymi rzeczami przynosić będą, żeby jeszcze poprać i wysuszyć...