Nienawidziłam kiedyś gryczanej teraz uwielbiam z boczkiem i cebula + kefir :glodny:
Nienawidziłam kiedyś gryczanej teraz uwielbiam z boczkiem i cebula + kefir :glodny:
Nie jestem wielbicielką musztardy, ale zajrzałam . Napisz jak smakuje .
Powiem, jak w poniedziałek zjem. Składniki już mam, zamiast śłąskiej mam podwawelską. Jak będzie ok, to może i zrobię w De. :-)
Luke, Ty raczej nie masz wyboru. Musi być dobre, bo inaczej dziadek buzię w podkówkę zrobi :-)
Ja uczę sie jesć mięsko . Dzisiaj kupiłam piękną wołowinkę z kością i teraz rozmyślam, co z niej wymodzić ,:zaklopotanie:
I co wymyśliłaś?
Kiedyś jak kupowałam wołowinę, to tylko miękką ,nie wiem nawet, jak poszczególne części tuszy wołowej się nazywają . Zawsze mówiłam przy zakupie ,co chcę z niej zrobić. A od jednej z moich niemieckich "babć ",nauczyłam się robić bardzo smaczną rindfleischsuppe ,właśnie z ładnej wołowiny z kością .
Od czasu do czasu gotuję ją w domu
Powiem, jak w poniedziałek zjem. Składniki już mam, zamiast śłąskiej mam podwawelską. Jak będzie ok, to może i zrobię w De. :-)