30 czerwca 2019 21:03 / 2 osobom podoba się ten post
WerskaJak ciebie czytam, Ewex, to widzę, że my całkiem nieźle znosimy te upały. Choć sama nie wiem, czy to normalne- córce o tym już mówiłam- wcześniej miała po nocy mokrą pieluchę czasem, a od dwóch tygodni po nocy mokro, aż podkład trzeba zmieniać. Zastanawiałam się nad tym sposobem ze wkładką do pieluchy. Córka stwierdziła, że to przez upał. Reszta bez zmian.
Wiesz Werska, to zależy od ilości wypitych płynów, schorzenia etc. sama wiesz. Ja tutaj mam cieniutkie i bardzo chłonne pampersy firmy ''Attennds'' z pochłaniaczem zapachów. Wkładki przy takich upałach bym nie wkładała, ale jak za każdym razem łóżko do zmiany to może warto spróbować. Moja Pdp-na już miała początkowe stadium odleżyny, teraz jest dobrze, więc robię co mogę żeby tak zostało, częściej zmieniam pampersy, wietrze pośladki, obmywam za każdym razem i stosuje kremy ochronne. Z kremami ostożnie, bo nawet Eucerin 10% urea czy Bephantenol z 29% zawartością lipidów potrafią utworzyć film w postaci zasklepionej skóry potem skóra nie ma wentylacji i kłopot gotowy. Znów się rozpisałam, sorry ale teraz spadam, bo mi się wszystko rozjeżdża.