Powitajki przy kawie 60

01 maja 2020 10:29 / 3 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Też stawiam bo dziś święto KONWALII:szampan::szampan::szampan::szampan::szampan::szampan:

Konwalii na podwórku nie mam ale jest bez.
01 maja 2020 10:32 / 7 osobom podoba się ten post
Jeszcze raz witam wszystkich muszę poprawić się bo dziś już 12/14 dzień kwarantanny w niedzielę ostatni dzień  Jakoś to zleciał co dzień mam wizytę panów w mundurach i muszę się pokazać do okna (panienka z okienka) przyjeżdżają o różnych godzinach  trzymajmy się wszyscy zdrowo 
01 maja 2020 10:36 / 6 osobom podoba się ten post
nincia

Jeszcze raz witam wszystkich :kwiatek dla ciebie2: muszę poprawić się bo dziś już 12/14 dzień kwarantanny w niedzielę ostatni dzień :radosc: Jakoś to zleciał co dzień mam wizytę panów w mundurach i muszę się pokazać do okna (panienka z okienka) przyjeżdżają o różnych godzinach :-) trzymajmy się wszyscy zdrowo :przyjaciele:

Ja wychodzę na podwórko u tak oni dwa metry z jednej strony płotu i ja 2 metry po drugiej stronie. I sobie gadamy. Ostatnio pytali czy potrzeba pomóc a ja ze węgiel i drzewo trzeba znieść. No zaoferowali pomoc ale po kwarannie. No niestety nie mogę tyke czekać i zaniosłam z córką .  Kazali odpoczywać a ja im na to że nie mam czasu bo trzeba zrobić co swoje i do pracy jechac a odpoczywać będę po tamtej stronie. Pogadaliśmy trochę o moim aucie i tak zleciało z 30 minut. 
01 maja 2020 10:39 / 5 osobom podoba się ten post
Marilyn

Czytalam właśnie, że  Morawiecki  na swoim fb napisał  o zniesieniu  kwarantanny  od 4 ale nie dla pracowników  medycznych.  Czy jako opiekunka  jestem pracownikiem  medycznym? Czeski  film.  W przyszłym  tygodniu  się dowiemy.

Nie. W swietle niemieckiego prawa opiekunka, nie jest nawet opiekunką, tylko pomocą domową.
01 maja 2020 10:42
Mycha

Dobrze że dziki a nie dzicz.

Dzien dobry wszystkim w ten przyjemny dzień. Słoneczko się schowało ale to nawet dobrze. Mogłoby porządnie lunąć, bo sucho wszędzie. Miłego dnia wam życzę z kielbaskami, musztardą, oranżadą czy tam piwskiem :-) Jak to brzmiało .... niech się święci 1 maja :lol1:

Całe szczęście. To drugie bywa nie do opanowania.
01 maja 2020 10:43 / 3 osobom podoba się ten post
Mycha

Marilyn a od kiedy to opiekunka jest "pracownikiem medycznym" ?? :zaskoczenie1: To już prędzej pomoc domowa. Nawet tabletek nam nie wolno rozdzielać a ty tu taka ambitna jesteś :hihi:

Tak masz rację i nawet mówią na mnie Hilfe a nie Betreuerin
01 maja 2020 10:45 / 4 osobom podoba się ten post
Mycha

Kikuś naiwna jestes czy co ?? Odpowiednie zaszeregowanie skutkuje zianami w np. płacach a tego nikt, poza nami, nie chce :strach na wroble: 

Nawet jeśli- zwiększyłyby się płace to i wymagania. Przez to zmniejszyłaby się ilość opiekunek te wymagania spełniających a i potencjalny klient, którego byłoby na taką opiekunkę stać. Wiele firm, zwłaszcza tych prowadzonych z pokoju w jakimś mieszkaniu nie spełniłoby tych standartów.
01 maja 2020 10:49 / 4 osobom podoba się ten post
Kika67

No niby tak ale my odwalamy kawał dobrej roboty :aniolki:. Rozdzielenie tabletek to pikuś przy tym co my robimy :-)
Może już nadszedł czas, żeby nas jakoś odpowiednio zaszeregowali? :-)

A mnie ta Hilfe od jakiegoś czasu pasuje więcej zajmuje się domostwem niż seniorami .Praca taka jak we własnym domu tyle że płacą za to a jak dobrze trafisz to i dobrze zapłacą 
01 maja 2020 10:59 / 3 osobom podoba się ten post
tina 100%

Nawet jeśli- zwiększyłyby się płace to i wymagania. Przez to zmniejszyłaby się ilość opiekunek te wymagania spełniających a i potencjalny klient, którego byłoby na taką opiekunkę stać. Wiele firm, zwłaszcza tych prowadzonych z pokoju w jakimś mieszkaniu nie spełniłoby tych standartów.

Dokładnie i z 20 wyjechały by 4 
01 maja 2020 11:13 / 3 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Konwalii na podwórku nie mam ale jest bez.:-)

Też lubię 
01 maja 2020 11:18 / 9 osobom podoba się ten post
Dzień Dobry Wszystkim trochę mnie tu nie było ale musiałam poukładać co nieco
Dalej czekam na jakiś cud z korioną w tle albo chociażby zniesienie kwarantanny w Pl
Pozatym brakuje mi fryzjera może nie powinnam ale aż się prosi moja czupryna
Mąż zdecydowanie zaproponował swoje usługi  ale jednak poczekam
01 maja 2020 11:20 / 5 osobom podoba się ten post
tina 100%

Nie. W swietle niemieckiego prawa opiekunka, nie jest nawet opiekunką, tylko pomocą domową.

Właśnie sprawdziłam swoje umowy i mam na pomoc i opiekę.Czyli takie 2 w 1 .A ja i tak robię tylko 1
01 maja 2020 11:23 / 4 osobom podoba się ten post
A i jeszcze lecę przyczesac włosy bo tu częste odwiedziny są.Pozdrowionka dla WSZYSTKICH
01 maja 2020 11:23 / 5 osobom podoba się ten post
Konwalia08

A mnie ta Hilfe od jakiegoś czasu pasuje więcej zajmuje się domostwem niż seniorami .Praca taka jak we własnym domu tyle że płacą za to a jak dobrze trafisz to i dobrze zapłacą :-)

Wkurza mnie ta fikcja. Podpisywanie umów z  wynagrodzeniem godzinnym na poziomie conajmniej najniższej stawki godzinowej obowiązującej w Niemczech. Jakiegos wymyślonego czasy pracy. Wszystko to pic na wodę, Fotomontaż 
Zdaje sobie sprawę, że odpowiednie regulacje to bardzo trudna sprawa 
01 maja 2020 11:33 / 4 osobom podoba się ten post
Anka1

Właśnie sprawdziłam swoje umowy i mam na pomoc i opiekę.Czyli takie 2 w 1 .A ja i tak robię tylko 1

Bo to jest taka kombinowana funkcja Haushalthilfe für Pflegebedürftige Personen.
Dalej pomoc domowa, ale mogąca zajmować się osobą potrzebującą opieki. Sprytny myk aby wszystko objąć, niekoniecznie podwyższając zarobki.