Też stawiam bo dziś święto KONWALII:szampan::szampan::szampan::szampan::szampan::szampan:

Też stawiam bo dziś święto KONWALII:szampan::szampan::szampan::szampan::szampan::szampan:
Jeszcze raz witam wszystkich :kwiatek dla ciebie2: muszę poprawić się bo dziś już 12/14 dzień kwarantanny w niedzielę ostatni dzień :radosc: Jakoś to zleciał co dzień mam wizytę panów w mundurach i muszę się pokazać do okna (panienka z okienka) przyjeżdżają o różnych godzinach :-) trzymajmy się wszyscy zdrowo :przyjaciele:
Czytalam właśnie, że Morawiecki na swoim fb napisał o zniesieniu kwarantanny od 4 ale nie dla pracowników medycznych. Czy jako opiekunka jestem pracownikiem medycznym? Czeski film. W przyszłym tygodniu się dowiemy.
Dobrze że dziki a nie dzicz.
Dzien dobry wszystkim w ten przyjemny dzień. Słoneczko się schowało ale to nawet dobrze. Mogłoby porządnie lunąć, bo sucho wszędzie. Miłego dnia wam życzę z kielbaskami, musztardą, oranżadą czy tam piwskiem :-) Jak to brzmiało .... niech się święci 1 maja :lol1:
Marilyn a od kiedy to opiekunka jest "pracownikiem medycznym" ?? :zaskoczenie1: To już prędzej pomoc domowa. Nawet tabletek nam nie wolno rozdzielać a ty tu taka ambitna jesteś :hihi:
Kikuś naiwna jestes czy co ?? Odpowiednie zaszeregowanie skutkuje zianami w np. płacach a tego nikt, poza nami, nie chce :strach na wroble:
No niby tak ale my odwalamy kawał dobrej roboty :aniolki:. Rozdzielenie tabletek to pikuś przy tym co my robimy :-)
Może już nadszedł czas, żeby nas jakoś odpowiednio zaszeregowali? :-)
Nawet jeśli- zwiększyłyby się płace to i wymagania. Przez to zmniejszyłaby się ilość opiekunek te wymagania spełniających a i potencjalny klient, którego byłoby na taką opiekunkę stać. Wiele firm, zwłaszcza tych prowadzonych z pokoju w jakimś mieszkaniu nie spełniłoby tych standartów.
Konwalii na podwórku nie mam ale jest bez.:-)
Nie. W swietle niemieckiego prawa opiekunka, nie jest nawet opiekunką, tylko pomocą domową.
A mnie ta Hilfe od jakiegoś czasu pasuje więcej zajmuje się domostwem niż seniorami .Praca taka jak we własnym domu tyle że płacą za to a jak dobrze trafisz to i dobrze zapłacą :-)
Właśnie sprawdziłam swoje umowy i mam na pomoc i opiekę.Czyli takie 2 w 1 .A ja i tak robię tylko 1