Powitajki przy kawie 60

14 maja 2020 05:57 / 4 osobom podoba się ten post
Zofija

Dzięki Wam za dobre słowa pocieszenia. Niestety nie mogę sobe pozwolić na porzucenie tej pracy, to jest moja egzystencja i bezpieczeństwo finansowe. Do Polski nawet na 2 tygodnie nie mam po co jechać, bo spędzę je w areszcie domowym i to nie ma sensu. Pewnie jeszcze gorzej czułabym się tam w przymusowej kwarantannie.
Dręczą mnie niezałatwione sprawy, ale muszę czekać. Dzisiaj znowu ogłoszono, że do 12 czerwca nic w sprawie granicy polsko- niemieckiej się nie zmieni. Miałam zaplanowany 4-tygodniowy urlop od 8.czerwca, ale już skróciłam go o ten pierwszy tydzień. Jednak 15.czerwca jadę już napewno, nawet jeśli odbiorą mi wolność na te 2 tygodnie. Będę miała jeszcze jeden tydzień na uruchomienie moich pilnych spraw, aby ratować co się uda. O załatwieniu i zakończeniu tego co mnie teraz uwiera, to mogę tylko pomarzyć. Rzeczy się tak skomplikowaly, że pewnie jeszcze wiele lat będę cierpieć z tego powodu. Najgorszemu wrogowi nie życzę tego, co ja przeżywam.........ale co tam ja nigdy, nikomu, niczego złego nie życzyłam.

14 maja 2020 06:28 / 13 osobom podoba się ten post
Załapałem się dziś na podium
Witam wszystkich miło.
Ciepły dzień przed nami, ale od jutra przez trzy dni będzie jeszcze ciepłej i słońce, słońce i słońce. Tak bynajmniej wczoraj na niemieckiej "jedynce" podawali. Dziadek posiedzi w ogrodzie sobie w słoneczku.
Miłego dnia
14 maja 2020 06:30 / 5 osobom podoba się ten post
Zofija, 
a może masz sprawy urzędowe, które zdalnie można załatwić?  Jest taka możliwość. 
14 maja 2020 06:35 / 12 osobom podoba się ten post
Witam czwartkowo.
Dziś mija mi tydzień na nowym adresie. Jeszcze tylko pięć, chyba będzie dobrze. Na razie organizuję sobie tydzień pracy.
Miłego dnia
14 maja 2020 06:40 / 11 osobom podoba się ten post
Dzień dobry.  Za oknem deszcz i zimno.  Dziś kompletuje walizkę i ogarniam dom.bo potem zostawiam wszystko na ostatni dzień i nie mam.na nic czasu. Wyjazd w sobotę i to Sindbadem bo nie było innego transportu pod kod 73. Jakoś nie mam werwy do jazdy. Zresztą ostatnio jestem jakaś depresyjna. Wam życzę dobrego mi spokojnego dnia i smacznej kawki. 
14 maja 2020 07:12 / 10 osobom podoba się ten post
Słonecznego i spokojnego dnia ,oczywiście nie znaczy to żeby był nudny ale niech przyniesie tylko miłe niespodzianki.  Serdeczne pozdrowienia z Solingen 
14 maja 2020 07:46 / 11 osobom podoba się ten post
Dzień dobry z rana.
14 maja 2020 07:51 / 9 osobom podoba się ten post
Dzień dobry, kawa już pachnie,czas zacząć nowy,dobry dzień 
14 maja 2020 08:01 / 11 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo  dobrego dzionka kochani 
14 maja 2020 08:14 / 12 osobom podoba się ten post
witam słoneczniekolejny dzień rozpoczęty.Pdp jeszcze śpi....dziś dzień porządkowy pdp.więc poleci szybko. Popołudniu spacer .Miłego dnia
14 maja 2020 08:17 / 5 osobom podoba się ten post
Dziewczyn nie chcę uwierzcie mi nam psuć humoru  ale już za niecałe dwa dni jest weekend i najgorsze jest to że praktycznie i tak nie możemy robić na co byśmy mieli ochotę 
14 maja 2020 08:27 / 2 osobom podoba się ten post
I jak by tego nie było by mało to już prawie im się udało że praktycznie jest to rybka czy robie a na weekend i tak nic nie można za bardzo podjąć, no to mogę terz robić 

Ale nie ze mną te numery! Bruner ty świnio 
14 maja 2020 08:46 / 11 osobom podoba się ten post
Witam Was Ludkowie mili Słonecznie i to cieszy .Dziś wypad na jedno wzgórze Petersberg, ciekawe czy już ta prywatna droga będzie otwarta  .Jak będzie to fotki pstryknę.Radochy w serduchach życzę

14 maja 2020 09:15 / 8 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Witam Was Ludkowie mili :buziaki2:Słonecznie i to cieszy .Dziś wypad na jedno wzgórze Petersberg, ciekawe czy już ta prywatna droga będzie otwarta  .:bezradny:Jak będzie to fotki pstryknę.Radochy w serduchach życzę:kwiatek dla ciebie2:

Życzę Ci ,żeby była otwarta. Ze wzgórza rozciąga się wspaniały widok. Jak będzie zamknięta, to dziadek poczeka na dole w aucie, a Ty na swoich długich nogach się wdrapiesz . W końcu dziadek przyzwyczaił się  już  do czekania na Ciebie 
Hotel na Petersbergu znany jest głowom wielu państw. Nocowali tam ,między  innymi ,oczywiście, Angela Merkel, Wałęsa, Kwaśniewscy ,Gorbaczow ze swoją żoną, czy Clinton. Pani Clinton wybrała wtedy najnowszy Kameha Grand nad Renem. 
Jak będzie czynne, to namów dziadka na  kawę, kosztuje tyle samo co w innych kawiarniach,ale za to jakie ambiente!
Mieszkając w Bonn, miałam widok na Siebengebirge. Jak nad Petersbergiem krążył helikopter, wiadomo było, że jakieś "ważniaki " obradują albo biesiadują. 

14 maja 2020 09:17 / 10 osobom podoba się ten post
Siem  rozpisałam, a o najważniejszym zapomniałam-Dzień dobry wszystkim i miłego dnia