Z tymi karpiami co tam plywają:-)
Z tymi karpiami co tam plywają:-)
Podopieczny właśnie wręczył mi kasę na wyżywienie na 4 dni, bo wyjeżdżają. Pytam- kiedy? Jutro. To znów do niedzieli będę miała luzik. Trzeba coś zaplanować. Może wycieczkę krajoznawczą w stronę jeziorek i zamku? Do środka się nie da, ale zdaje się jest i tak tam co zobaczyć. Fajnie.
Też chcę takiego podopiecznego, co to go więcej nie ma jak jest, a jak jest, to tak jakby go prawie nie było :oczko2:
Fajny jest. Jak zimno, to nie ma co liczyć, że go nie będzie- jest ciepłoluby. I nie do niedzieli, a poniedziałku, bo święto przecież. To w sobotę trzeba o zakupach pamiętać.
Też chcę takiego podopiecznego, co to go więcej nie ma jak jest, a jak jest, to tak jakby go prawie nie było :oczko2:
Są jeszcze tacy?ja swojego codziennie do pracy woże więc też nie ma na co narzekać?a jak jest w domu to spędza czas sam.jestem z nim tyle co w aucie razem siedzimy,2*12minut.mnie pasuje?
Dziś do południa z panią byłyśmy na zakupach bo dziadek spał a pani sprzątająca i ogrodnik byli na posesji . Po jechałyśmy do sklepu ogrodniczego fajne rzeczy widziałam .Dziś u nas grill .Tak leci powoli i jak już się przyzwyczaiłam do tego domu i osób to całkiem całkiem.No i pani robi się bardziej otwarta .A i śmiać się potrafi i to głośno .:-)
Upiekłem Apfelstrudel, więc częstujcie się:piecze ciasteczka: i :kawa1::kawa1::kawa1: się delektujcie.
Fakt, że to gotowiec, ale po upieczeniu sehr lecker.
Torta nie kupowałem, bo za mało nas jest. Rok temu udało mi się w Aldiku taki akuratny mały kupić, ale wczoraj nie było go.
Jak wiemy, jesteś tam pierwszą opiekunką. Dla niej pewnie to też trudne, tym bardziej że nawet syn powiedział, że mama rogi pokazać potrafi :lol1:
Do tej pory oprócz dochodzącego personelu, nikt obcy po posesji się nie kręcił, a tu raptem, rund um die Uhr Konwalia w chałupie. Musiała się z nową sytuacją i z Tobą oswoić :-)
Jeszcze trochę i będzie pytać, czy na pewno do nich wrócisz :lol3:
Dziadek przy grillu zapytał a pani powiedziała jeśli tylko chcesz nie widzę problemu, będe się cieszyć :-)
Kończę kolejny, spokojny dzień . Obejrzałam wlaśnie na Netflixie "Pralnię " z jak zawsze świetną Meryl Streep.
To nie jest film do poduszki, do wzruszeń, ale pokazujący brutalną prawdę, co rządzi całym światem-pieniądze.
Polecam, ciekawe, nawet kompletny laik w dziedzinie finansów zrozumie zawiłości i mechanizmy np spółek fasadowych.