Powitajki przy kawie 61

28 maja 2020 21:47 / 3 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Dokładnie tak jest 75% ale też bywają wyjątki Dobrze że wracasz do domu szczęśliwej podróży Iwonia :przyjaciele:

28 maja 2020 21:49 / 4 osobom podoba się ten post
Kika67

Dobry wieczór i pozdrawiam wszystkich :-)
PS 
Trochę w krzakach sobie siedzę ale mam parę spraw do przemyślenie i tam jest mi wygodniej o tym myśleć :-)

W krzakach lepiej się myśli ? W krzakach a może za krzaczkiem można ewent .pipi
28 maja 2020 21:55 / 6 osobom podoba się ten post
tina 100%

Jesli firma posiada firmowy bus, to problemu być nie powinno, ale jeśli jest zależna od firmy przewozowej, to się sprawa komplikuje, zwlaszcza teraz. Taxi drogie- czasem się nie oplaca skórka za wyprawkę.
Podróż pociągiem jest o wiele bardziej komfortowa, widoki piękne. Ale te dworce takie duże..:-) tyle peronów :lol3: Na dodatek mozna błędnie coś odczytac bo to po niemiecku i pojechać w przeciwną stronę :lol3:
Oraz dobry wieczór.

Ja to się jednak mam dobrze sam szef mnie zawozi pod nowy adres i na wstępie o dniu wolnym nadmienia a i dziadek przecież chętny był by mnie do nowej rodziny zawieść .Żyć nie umierać 
28 maja 2020 22:23 / 4 osobom podoba się ten post
Konwalia08

W krzakach lepiej się myśli ? W krzakach a może za krzaczkiem można ewent .pipi:-)

Tak lepiej, łatwiej i szybciej i pipi można zrobić przy okazji 
28 maja 2020 22:24 / 5 osobom podoba się ten post
dorotee

Wsiąść do pociągu byle jakiego  , nie dbać o bilet.....
W De jeszcze nie udało mi się zgubić  bądź pomylić pociągu. Za to w Polsce , w Poznaniu jechałam z ko olezanka na rekolekcje , no i stało się . Z peronu 1a i 1b odjeżdżały dwa pociągi . Kolej wielkopolska . Takie same a jednak w innym kierunku każdy . No i zamiast do ok Balbina wsiadlysmy do ostatniego pociągu do Wągrowca .  
Wróciliśmy rano , hotel na prowincji nawet jakby luksusowy. 
A poważnie to podróż pociągiem między zleceniami to czas na relaks , takie odcięcie się . 

W DE jest na dworcach wszystko lepiej oznakowane.W CH juz w ogóle. Uklad heliocentryczny i na dworcach i na lotniskach. Zgubić się nie sposób. 
A podróz pociągiem faktycznie relaksuje. Z miejscowki na miejscówkę to czasem przejeżdżam z CH do DE psiapsiółę na krótko zastąpić. Pociąg z Zurychu do Frankfurtu jedzie 3 godzinki z hakiem. Za kilka euro można dokupić 1 klasę i poczuć się jak w pociągowym raju ICE .
W CH na wielu odcinkach regionalne mają specjalne wagony widokowe , przystosowane do tego aby robić zdjęcia.
Ale też się zdarzyć może, że podstawią pociąg w ostatniej chwili na inny peron niż w rozkładzie, ale to się czesto nie dzieje.
28 maja 2020 22:26 / 5 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Ja to się jednak mam dobrze sam szef mnie zawozi pod nowy adres i na wstępie o dniu wolnym nadmienia a i dziadek przecież chętny był by mnie do nowej rodziny zawieść .Żyć nie umierać :yahoo:

Bo to kilka km, a nie kilkadziesiąt np. 
Jeśli coś się zmienia w koncu w DE w zakresie czasu wolnego , to dobrze. To uczciwie zapracowany czas wolny i łaski nie robią wlasciwie.
28 maja 2020 22:47 / 6 osobom podoba się ten post
Oznakowane na tych dworcach, czy nie- łatwo się gubię. Nie mam wyczucia odległości, kierunku. Możliwe, że tak samo bym się zachowała, gdyby firma kazała mi wsiadać w pociąg z tymi walizami. Fakt, teraz przejazdy busami drogie- kawałek w DE kosztuje tyle, co przedtem dojazd do domu- przez całe Niemcy i Polskę. Ale to rodzina za to płaci. I jak nie muszę, to po co mam się stresować? Żeby firma mogła zaoszczędzone pieniądze wziąć sobie?
29 maja 2020 06:30 / 10 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w piątek.  Spokojnego i szybkiego jak błyskawica dnia dla Was wszystkich. A teraz czas na kawkę więc zapraszam. 
29 maja 2020 06:36 / 11 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo! 
29 maja 2020 06:47 / 12 osobom podoba się ten post
Dzień dobry
Życzę wszystkim udanego dnia
29 maja 2020 06:52 / 9 osobom podoba się ten post
Witam w piątek - weekendu początek.
Wczoraj miałam dzień zakupowy - trochę klamotów nakupiłam - zwłaszcza do ogrodu.
Miłego dnia wszystkim.
29 maja 2020 06:55 / 4 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Dzień dobry w piątek. :chaplin: Spokojnego i szybkiego jak błyskawica dnia dla Was wszystkich. :agent:A teraz czas na kawkę :kawa:więc zapraszam. :kwiatek dla ciebie2:

Na kawkę z rana zawsze jestem chętna, a Ty Duszyczko wróć do odliczajek też, bo brakuje tam też Ciebie
29 maja 2020 07:02 / 11 osobom podoba się ten post
Cześć Ten mnie dziś obudził, wymachuje tym wiosłem i przeciąg robi Kazałam mu na forum iść dziewczyny z łóżek powyciągać  Miłej piątku 
29 maja 2020 07:09 / 7 osobom podoba się ten post
Werska

Oznakowane na tych dworcach, czy nie- łatwo się gubię. Nie mam wyczucia odległości, kierunku. Możliwe, że tak samo bym się zachowała, gdyby firma kazała mi wsiadać w pociąg z tymi walizami. Fakt, teraz przejazdy busami drogie- kawałek w DE kosztuje tyle, co przedtem dojazd do domu- przez całe Niemcy i Polskę. Ale to rodzina za to płaci. I jak nie muszę, to po co mam się stresować? Żeby firma mogła zaoszczędzone pieniądze wziąć sobie?

Pociągi też są drogie, zwłaszcza jak się bilet kupuje na już. Z walizkami i ja bym się nie męczyła, ale jesli firma nie mogła znaleźć innego środka transportu, to powinien koordynator podjechać i te walizki pod nowy adres DHL-em wysłać a taxi zamowic na dworzec, bądz tam opiekunkę zawieźć. Nic skomplikowanego. 

A u mnie słońce od rana i taki ma też być dzień cały. Sucho jak diabli. Deszcz by się przydał i dla przyrody i dla ludzi,bo czuć jak pyłki roślin fruwają w powietrzu.
Zastanawiam się, gdzie  bryknąć w sobotę. Po 8 czerwca organizowanie wyjazdów będzie łatwiejsze, bo choć epidemia ma się tu już porzadnie ku końcowi, to ograniczenia wprowadzają stopniowo i ostrożnie a mi się marzy wycieczka na Pilatus. 
Na razie nie do zrealizowania. Pojedziemy z koleżanką gdzieś na rowerkach, jesli będzie padać weżmiemy auto i też będzie ok.
Dziś zakupy na weekend i przychodzi sprzątaczka. Czyli dzień gospodarczy. Jak co tydzień.

Dobrego dnia wszystkim życzę.

29 maja 2020 07:09 / 13 osobom podoba się ten post
Dzień dobry z rana. Nawet się wyspałam. Zmienniczka wysprzątała wszystko w zasięgu reki, łącznie z autem i garażem. Dobrze że dziadka mopem nie potraktowała ale jemu akurat porządki totalnie zwisają. Tutaj się sprząta dla siebie. Pogoda ładna, słoneczko świeci. Mam na tasasie śliczne bratki, zmienniczka posadziła. Będzie przyjemniej. Dzisiaj i jutro zakupy bo w poniedziałek jakies święto jest. 
Miłego dnia pracusie