Powitajki przy kawie 63

14 grudnia 2020 21:40 / 2 osobom podoba się ten post
Malgi

No i w końcu NEGATYW wyszedł, więc jutro do Berlina się zaturlam na swoim Roverku. Nie muszę się śpieszyć bo PDP ma jutro wizytę kontrolną u lekarzy, więc przed 15 mam się nie pojawiać. To sobie na spokojnie rano autko zapakuję i ruszę na Zachód, jak ci osadnicy co szli śladem Wielkiej Niedźwiedzicy...
Miłego wieczoru wszystkim:aniolki:

Bezpieczniej drogi,Malgi-czekamy 
14 grudnia 2020 21:50 / 4 osobom podoba się ten post
Malgi

No i w końcu NEGATYW wyszedł, więc jutro do Berlina się zaturlam na swoim Roverku. Nie muszę się śpieszyć bo PDP ma jutro wizytę kontrolną u lekarzy, więc przed 15 mam się nie pojawiać. To sobie na spokojnie rano autko zapakuję i ruszę na Zachód, jak ci osadnicy co szli śladem Wielkiej Niedźwiedzicy...
Miłego wieczoru wszystkim:aniolki:

No to teraz wyluzuj, nastaw się pozytywnie i Demenclandia welkome to 
15 grudnia 2020 05:42 / 5 osobom podoba się ten post
Doberek,kiepska noc za mną, wogole jakoś źle mi tu się śpi.Kawa już wabi aromatem,czas zacząć degustację.Milego dnia Opiekunowo ?☕☘️
15 grudnia 2020 07:25 / 5 osobom podoba się ten post
Wtorkowo mówię dzień dobry Wam. Na dworze 10stopni na + a ma być jeszcze cieplej, muszę przewietrzyć póki dziadki śpią, bo Heizung na full i nie ma czym oddychać. Dzisiaj czeka mnie spokojny dzień, mam nadzieję że tak do wieczora zostanie czego i Wam życzę
15 grudnia 2020 08:11 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo 
W nowej pracy trafiłam w sam początek COVIDA, a mianowicie okazało się że na oddziale, na którym mam pracować jest wirusik. Od razu testy dla wszystkich i pozytywni na kwarantanne a negatywni czyli ja do roboty. Przez dwa tygodnie na pierwszej zmianie byłyśmy tylko we dwie czyli ja i pielęgniarka, a pacjentów 29. Oj dostała ja po dupie dostała  ale już kwarantanny się pokończyły i jest lżej. A w tym tygodniu drugie zmiany mam, więc troszkę mogę odespać ten wariacki czas  Miłego dnia kochani   
15 grudnia 2020 08:16 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo
15 grudnia 2020 08:20 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry do świąt co raz bliżej, to będą moje pierwsze w Niemczech, ale chyba dam radę spokojnego dzionka 
15 grudnia 2020 08:53 / 5 osobom podoba się ten post
Witam i zapraszam na kawę i bułeczki...Smacznego... 

Krusti, takie jedzą, u nas po 40c.
Dziś mi w piekarni powiedziano, że 25,26 i w Nowy Rok,
Bäcker ma wolne
A tak na marginesie... Na drzwiach są dwie kartki informacyjne... Max. 2 Kunden im Kassenbereich i druga, ale pisana Kassen Bereich... Och, ta ich gramatyka i zasady pisowni

Życzę Wam spokojnego i miłego dnia 
15 grudnia 2020 09:28 / 6 osobom podoba się ten post
Witam wtorkowo, trochę znudzona czekaniem na pdp . Kawa stygnie,owsianka też, a Ona jeszcze przegląd szafy robi i..Nie ma co na siebie włożyć. Co z tego, że przygotuję wszystko, trochę pomogę przy ubieraniu, jak i tak często, nawet jak już gotowa, to decyduje się na inne puli czy bluze. 
Dzisiaj bez bułek, Luke obiecał podrzucić i na obiecankach się skończyło. Ja mam tosty, ostatnio ciągle są w domu, bo babcia w tostach hawajskich się rozsmakowała.  Po bułeczki nie poleciałam, bo lało. A teraz przestało i dobrze, bo popołudnie wolne i mam na nie plan. 
Teraz miłego, spokojnego dnia Wam życzę 
A,właśnie pomyślałam o tym, że za tydzien ,o tej porze ,to ja w domku swoim już będę 
15 grudnia 2020 10:02 / 6 osobom podoba się ten post
Witam wtorkowo. sprzątania c. d.  . Miłego dnia ludziska. 
15 grudnia 2020 11:11 / 6 osobom podoba się ten post
Malgoszg

Dzień dobry Opiekunkowo :buziaki2:
W nowej pracy trafiłam w sam początek COVIDA, a mianowicie okazało się że na oddziale, na którym mam pracować jest wirusik. Od razu testy dla wszystkich i pozytywni na kwarantanne a negatywni czyli ja do roboty. Przez dwa tygodnie na pierwszej zmianie byłyśmy tylko we dwie czyli ja i pielęgniarka, a pacjentów 29. Oj dostała ja po dupie dostała :hihi: ale już kwarantanny się pokończyły i jest lżej. A w tym tygodniu drugie zmiany mam, więc troszkę mogę odespać ten wariacki czas :-) Miłego dnia kochani :buziaki1:  

Hej hej. Opowiedz cos o nowej pracy , czy to dobra decyzja , i jakie warunki ,czy nie jestes wykorzystywana jako "obca " ...   
Tzn ze przeprowadziłaś się tam juz na stałe i nie wracasz do zg.? Masz jakieś lokum z tego heimu czy na wlasną ręke ? 
A nie myślałasz ,zeby pracowac w kraju w Dpsie ?    W ogóle skąd taka zmiana z opieki pryw na heim ?   Poopowiadaj jak możesz a moze jakiś extra blog ..?  
No bo ciekawe to.  ?

Dzień dobry wszystkim. ?
15 grudnia 2020 13:02 / 5 osobom podoba się ten post
Updatuję powitajki, bo jakaś zdolniacha je w niebyt posłała. Tak, że tak.
Poza tym wsio gra i bucy. Medykamenty i NaCl do płukania Suprapubischer Blasenkatether  zamówione, witaminki i Pflegebalsamy też.Apteka dostarczy pod drzwi. Przy kuchni dziś nie miałam czasu stać, to sąsiadka co za opłatą tu zakupy czasem dostarcza śmignęła po kurczaka i frytki. Surówkę też przywiozła. Miałam sama zrobić, ale się rozmyśliłam. Jutro będę okupować kuchnię i może zastanowię się nad jakimś gniotem.  Czas już na pauzę . Nie dam rady niestety leżeć- jak wrócę spróbuję poszukać sensu życia w pozycji horyzontalnej. Elo 
;ab_channel=Agat_Wu" target="_blank" rel="noopener">

15 grudnia 2020 13:09
Malgoszg

Dzień dobry Opiekunkowo :buziaki2:
W nowej pracy trafiłam w sam początek COVIDA, a mianowicie okazało się że na oddziale, na którym mam pracować jest wirusik. Od razu testy dla wszystkich i pozytywni na kwarantanne a negatywni czyli ja do roboty. Przez dwa tygodnie na pierwszej zmianie byłyśmy tylko we dwie czyli ja i pielęgniarka, a pacjentów 29. Oj dostała ja po dupie dostała :hihi: ale już kwarantanny się pokończyły i jest lżej. A w tym tygodniu drugie zmiany mam, więc troszkę mogę odespać ten wariacki czas :-) Miłego dnia kochani :buziaki1:  

No cóż Małgosza  Chichot losu bywa zawistny i nieszczery. Śkaiiii na to jako i ja śkm 
15 grudnia 2020 17:56 / 6 osobom podoba się ten post
Melduję się z Berlina, co prawda obrzeża, ale zawsze to STOLYCA
Droga minęła mi szybko i bezproblemowo nie licząc małego korka na ringu berlińskim
15 grudnia 2020 18:00 / 3 osobom podoba się ten post
Malgi

Melduję się z Berlina, co prawda obrzeża, ale zawsze to STOLYCA:chaplin:
Droga minęła mi szybko i bezproblemowo nie licząc małego korka na ringu berlińskim:ferrari:

Fajnie że szczęśliwie dojechałas,tym samym dołączasz do świętujących za zachodnią granicą