Powitajki przy kawie 65

25 kwietnia 2021 07:25 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w tę mglistą niedzielę! Ciągle czekam na fajniejszą temperaturę. Ten zimny wiatr, mimo słońca, mnie zamraża! Nie słyszeliście od tutejszych "górali"- będzie w końcu ciepło, czy nie będzie???
25 kwietnia 2021 07:31 / 3 osobom podoba się ten post
Malgi

Uważaj na "piękne słówka", bo czasem coś, co jest pięknie opakowane w rzeczywistości okazuje się zepsutym, fałszywym... Tak mi się skojarzyło...:aniolki:

Trafne skojarzenie 
25 kwietnia 2021 07:36 / 5 osobom podoba się ten post
Malgi

Będziesz miała jakąś trudność do pokonania. Nie będzie to łatwe i kolorowe, ale poradzisz sobie i w końcu usuniesz wszystkie przeszkody... Tak mi się to widzi...:aniolki:

O, zaklinaczka snów! Ale też czuję coś w ten deseń
Kika pisze, że wdała się w babcię z wiarą ze snami. Ja z kolei miałam prababcię wiejską akuszerkę, zielarkę. Mama wierzy w sny, ja też, choć bardziej traktuję je jak takie pukanie z informacją z podświadomości. Ale w życiu dwa sny prorocze miałam, to nie traktuję tego lekko. Jeden w podstawówce, gdzie mi się sytuacja ze snu powtórzyła w sklepie, tylko produkty były inne, ale uczuica te same. A drugi raz z ubezpieczeniem samochodu. Kiedy byliśmy finansowo na dnie,  kiedy tak przeciągaliśmy różne opłaty, że nam parę razy prąd wyłączyli, bo nie zdążyliśmy z zapłatą, miałam sen. Dziwny i obudziłam się przerażona. Leżąc sondowałam w jakim kierunku to może być, i wyszło mi, że samochód. A był nieubezpieczony, bo też to przeciągaliśmy- nie było z czego. A był potrzebny. To pożyczyłam od mamy pieniądze i opłaciliśmy. Dwa dni później miał kontrolę, gdzie właśnie głównie ubezpieczenie sprawdzano...
25 kwietnia 2021 07:36 / 8 osobom podoba się ten post
Witam wszystkich serdecznie 
To już druga niedziela na tym turnusie rekreacyjno -wypoczynkowym 
Dzisiaj nad pobliskie jeziorko się wybieram .Jestem zauroczona tą miejsciwością chyba najbardzuej urokliwe miejsce z tych w ktorych dotychczas pracowałam ,a było ich około 30 .
Miłej niedzieli kochani 
25 kwietnia 2021 08:23 / 5 osobom podoba się ten post
Dzien doberek  jakis polamany wstalem dzisiaj  kawusia i moze bedzie lepiej. 
Milej niedzieli kochani 
25 kwietnia 2021 08:24 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry spokojnej niedzieli życzę wszystkim 
25 kwietnia 2021 09:04 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry,pozdrawiam z ciepłej Francji(wczoraj 24 stopnie☀️)Miłej i bezstresowej niedzieli Wszystkim Paniom i Panom serdecznie życzę☀️?
25 kwietnia 2021 09:08 / 4 osobom podoba się ten post
Kika67

Witam wszystkich serdecznie :slodki krolik:
To już druga niedziela na tym turnusie rekreacyjno -wypoczynkowym :radosc:
Dzisiaj nad pobliskie jeziorko się wybieram .Jestem zauroczona tą miejsciwością chyba najbardzuej urokliwe miejsce z tych w ktorych dotychczas pracowałam ,a było ich około 30 .
Miłej niedzieli kochani :buziaki2:

To pochwal się jaka to mieścina jak taka ładna. Może i ja tam bym chętnie pojechała. 
25 kwietnia 2021 10:45 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo miłej niedzieli ja dzisiaj tylko bez psa
25 kwietnia 2021 17:57 / 3 osobom podoba się ten post
Werska

O, zaklinaczka snów! Ale też czuję coś w ten deseń:-)
Kika pisze, że wdała się w babcię z wiarą ze snami. Ja z kolei miałam prababcię wiejską akuszerkę, zielarkę. Mama wierzy w sny, ja też, choć bardziej traktuję je jak takie pukanie z informacją z podświadomości. Ale w życiu dwa sny prorocze miałam, to nie traktuję tego lekko. Jeden w podstawówce, gdzie mi się sytuacja ze snu powtórzyła w sklepie, tylko produkty były inne, ale uczuica te same. A drugi raz z ubezpieczeniem samochodu. Kiedy byliśmy finansowo na dnie,  kiedy tak przeciągaliśmy różne opłaty, że nam parę razy prąd wyłączyli, bo nie zdążyliśmy z zapłatą, miałam sen. Dziwny i obudziłam się przerażona. Leżąc sondowałam w jakim kierunku to może być, i wyszło mi, że samochód. A był nieubezpieczony, bo też to przeciągaliśmy- nie było z czego. A był potrzebny. To pożyczyłam od mamy pieniądze i opłaciliśmy. Dwa dni później miał kontrolę, gdzie właśnie głównie ubezpieczenie sprawdzano...

Nie zaklinaczka, tylko jak ktoś mi swój sen opowie - to ja pierwsze skojarzenie mówię.
Potem się okazuje, że "wykrakałam"... A to tylko moje wizje... Jak kogoś bardzo dobrze znam to więcej mi się pokazuje, a czasami tylko ogólnikowo...
26 kwietnia 2021 05:35 / 6 osobom podoba się ten post
Doberek w nowym tygodniu,praktycznie to mój ostatni tutaj,bo tych trzech roboczych dni nie liczę.Dzisiaj z atrakcji czeka nas wizyta tutejszego proboszcza... Już mi się seniorka pytała,czy przyjmę Komunię i była bardzo zaskoczona,gdy zaprzeczylam.Ptaszki już swiergola,ale zimno jak diabli.Kiedy to ciepło wreszcie przyjdzie?W Polsce podobnie,bo wczoraj mąż był na działce i zmarzł, że hej.No,a teraz czas na kawę i przegląd prasy.Milego, bezstresowego dnia Opiekunowo ☕????
26 kwietnia 2021 05:36 / 6 osobom podoba się ten post
Witam poniedziałkowo
Dziś dzień spokojny, bo bez żadnych wizyt zaplanowanych.
Miłego wszystkim
26 kwietnia 2021 05:52 / 8 osobom podoba się ten post
Dzień dobry. No i już po spaniu bo babcia na nogach od około 10 minut i oczywiście pierwsze zaczyna od podnoszenia rolet i to od razu w całym domu a że starocie to słychać wszystko. Dziś ona idzie pierwszy raz po udarze do tagespflege więc myślę, że i tam zauważa zmianę w jej zachowaniu i będzie jakaś interwencja. Ja też się ogarne i będę rozmawiać z agencja. Wszystkim życzę spokojnego dnia. 
26 kwietnia 2021 06:20 / 7 osobom podoba się ten post
Nie narzekać proszę. I ja wcześnie wstaję-choć w domu bywa z tym różnie.
Dziś kawka ż lubym zanim wyjechał do pracy.
Pies już przebiera łapami, aby wyjść na spacer.
Dzien dobry 
26 kwietnia 2021 07:04 / 7 osobom podoba się ten post
Dzień dobry. Kolejny tydzień zaczynamy!