Powitajki przy kawie 65

22 kwietnia 2021 18:55 / 6 osobom podoba się ten post
Kika67

Witaj Mistrzyni  patelni i Miss  ciepłego podkoszulka ??

A że co to oznacza ten gryps bo go w moim słowniku wiedzy ubogiej nie ma ?  cokolwiek, niech będzie ?  

Również witam. ?

Człowiek koc i królowa memów ?
22 kwietnia 2021 19:05 / 4 osobom podoba się ten post
Kamaa84

A że co to oznacza ten gryps bo go w moim słowniku wiedzy ubogiej nie ma ?  cokolwiek, niech będzie ?  

Również witam. ?

Człowiek koc i królowa memów ?

:
22 kwietnia 2021 20:51 / 8 osobom podoba się ten post
Witajcie wieczorową porą. Dni mijają szybko, ale cieszę się, bo widzę światełko w tunelu . Udało mi się załatwić kilka ważnych spraw urzędowych. Uff,odetchnęłam. Jeszcze trochę zostało, ale to nie takie pilne i załatwię, kiedy załatwię 
Teraz muszę się skupić na organizacji wyjazdu do córki. Wcale nie jest to takie proste. Polecieć bezpośrednio do Edynburga czy Glasgow nie ma czym. Do Manchesteru też tylko przez Amsterdam. A to już Anglia i nikt nie potrafi odpowiedzieć, jakie procedury muszę przejść. Każde linie lotnicze mają inne wymagania, nikt nie wie ile testów mam zrobić ,mogłaby mnie czekać przykra niespodzianka-kwarantanna w hotelu za 1700 funtów . Cała podróż samolotem to koszt ponad 2000 tysięce złotych . Bezpośrednie loty z Polski,w normalnych cenach,  pokazują się  co prawda 31 maja i w czerwcu ,ale czy się nie zmieni, nikt nie zagwarantuje. 
Chyba pojadę busem z Warszawy, tyle że jedną firmę tylko znalazłam, która jeździ do Szkocji. No i najbliższy termin to 6 maj . Bilet-300 funtów, test na miejscu ok 210 funtów, to info od właściciela firmy przewozowej. 
Może ktoś zna jakąś busiarnię do Szkocji?
To chyba najmniej skomplikowany wariant mojego wyjazdu. I tak wygląda moje siedzenie w domu ,ciągle w drodze 
Spokojnego wieczoru 
Wiosna, ale przy kominku można jeszcze posiedzieć 
22 kwietnia 2021 21:07 / 4 osobom podoba się ten post
tina 100%

Dusiu-ja tej dziewczynie zaszczytu nie robię u niej zamawiając. Ledwo się dopchałam , zamawiając tort jeszcze jak byłam w pracy. Ma własną działalność, znalazła swoją niszę w tej trudnej sytuacji, pozyskała klientów i jest dobra w tym co robi. Znałam ją jeszcze jako uczennicę gimnazjum ( córka fryzjerki) . To jedna z jej prac.Zamówiłam podobny, tylko syn jako programista będzie miał wycyzelowany słodki komputer .

Piękny tort, aż szkoda jeść 
W moim mieście jest kilka dziewczyn ,które wypiekają takie cudeńka .
W styczniu mieliśmy w rodzinie jubilatkę elegantnkę ,która  bez szpilek i czerwonej szminki rzadko z domu wychodzi. No to zamówiliśmy dla niej tort ,ktory do niej pasował . Był też bardzo smaczny 
23 kwietnia 2021 05:12 / 7 osobom podoba się ten post
Witam w piątek - weekendu początek
Dziś z rana bezuchy terapeutki i wnuka, aby się poprzyglądał co pani od terapii wymyśla.
Nie moja sprawa, ale delikatnie dałam do zrozumienia, że chyba nie jest rzetelna
Mi w każdym razie dołożyła pracy, bo pedepcie zostawiła w złej pozycji.
A dla mnie dzień zakupowy, więc też szybko zleci
Miłego dnia wszystkim
23 kwietnia 2021 05:37 / 8 osobom podoba się ten post
Doberek piatkowo, kawę już mam, więc na razie wszystko ok.Dzisiaj duszowanie seniorki, więc od rana odrazu na głęboką wodę.Narazie leżę jeszcze plaskato w wyroku,dobrze mi tu.No,to narka Kochani ???☘️
23 kwietnia 2021 06:50 / 3 osobom podoba się ten post
Gusia29

Witajcie wieczorową porą. Dni mijają szybko, ale cieszę się, bo widzę światełko w tunelu . Udało mi się załatwić kilka ważnych spraw urzędowych. Uff,odetchnęłam. Jeszcze trochę zostało, ale to nie takie pilne i załatwię, kiedy załatwię :oczko:
Teraz muszę się skupić na organizacji wyjazdu do córki. Wcale nie jest to takie proste. Polecieć bezpośrednio do Edynburga czy Glasgow nie ma czym. Do Manchesteru też tylko przez Amsterdam. A to już Anglia i nikt nie potrafi odpowiedzieć, jakie procedury muszę przejść. Każde linie lotnicze mają inne wymagania, nikt nie wie ile testów mam zrobić ,mogłaby mnie czekać przykra niespodzianka-kwarantanna w hotelu za 1700 funtów :zaskoczenie1:. Cała podróż samolotem to koszt ponad 2000 tysięce złotych :-(. Bezpośrednie loty z Polski,w normalnych cenach,  pokazują się  co prawda 31 maja i w czerwcu ,ale czy się nie zmieni, nikt nie zagwarantuje. 
Chyba pojadę busem z Warszawy, tyle że jedną firmę tylko znalazłam, która jeździ do Szkocji. No i najbliższy termin to 6 maj . Bilet-300 funtów, test na miejscu ok 210 funtów, to info od właściciela firmy przewozowej. 
Może ktoś zna jakąś busiarnię do Szkocji?
To chyba najmniej skomplikowany wariant mojego wyjazdu. I tak wygląda moje siedzenie w domu ,ciągle w drodze :-)
Spokojnego wieczoru :odpoczynek_kominek:
Wiosna, ale przy kominku można jeszcze posiedzieć 

A sprawdzalas przejazd Sindbad. 
23 kwietnia 2021 06:51 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w piątek weekendu początek. Wszystkim nam życzę miłego i spokojnego dnia i sloneczka nie tylko na niebie. 
23 kwietnia 2021 07:25 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry piątkowo. Słońce świeci, może będzie ciepło? Ten zimny wiatr ustanie w końcu?
23 kwietnia 2021 08:23 / 7 osobom podoba się ten post
Dzień dobry witam weekendowo i życzę wszystkim spokojnego dzionka 
23 kwietnia 2021 08:40 / 4 osobom podoba się ten post
Dusia1978

A sprawdzalas przejazd Sindbad. 

Nie, jakoś o nim nie pomyślałam. Może dlatego że mój jedyny wyjazd Sindbadem do Niemiec ,nie był przyjemny. Ale sprawdzę, dzięki za podpowiedź 
23 kwietnia 2021 08:49 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry 
Pochmurno i chłodno, znowu ma padać, ale dzisiaj specjalnie mnie to nie martwi. Zaplanowałam dzień dla domu, nazbierało się trochę rzeczy odkładanych "na jutro". Ostatnie dni byłam ciągle unterwegs ,to dzisiaj w domku popracuję.
Przyjemnego, spokojnego dnia 
23 kwietnia 2021 09:11 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo u mnie też dzień dla domu i takie tam
23 kwietnia 2021 09:11 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo u mnie też dzień dla domu i takie tam
23 kwietnia 2021 09:12 / 5 osobom podoba się ten post
Gusia29

Nie, jakoś o nim nie pomyślałam. Może dlatego że mój jedyny wyjazd Sindbadem do Niemiec ,nie był przyjemny. Ale sprawdzę, dzięki za podpowiedź :-)

Pociąg? Warszawa -Manchester 30 h , 5 przesiadek . Ceny nie podają