Powitajki przy kawie 65

23 kwietnia 2021 09:25 / 6 osobom podoba się ten post
dorotee

Pociąg? Warszawa -Manchester 30 h , 5 przesiadek . Ceny nie podają 

Dzięki dorotee, ale 5 przesiadek, to zdecydowanie za dużo .
A z Manchesteru do córki jeszcze 3 godziny samochodem. 
Chyba zostanę przy tym busie, dwadzieścia parę godzin, ale dostarczą mnie pod dom 
23 kwietnia 2021 09:32 / 5 osobom podoba się ten post
Gusia29

Dzięki dorotee, ale 5 przesiadek, to zdecydowanie za dużo :-(.
Chyba zostanę przy tym busie, dwadzieścia parę godzin, ale dostarczą mnie pod dom :-)

Prawie wszystkie duże miasta Europy
23 kwietnia 2021 09:38 / 4 osobom podoba się ten post
marta74

Dzień dobry :kawa1::kawa1:witam weekendowo i życzę wszystkim spokojnego dzionka :bzy_bzy:

Marta, takie sugestie już od rana ? Może bym i chciała, ale w stawach łupie i kręgosłup lekko skrzypi. Nie te latka już  Rankiem to w bambosze i na raz, dwa ,trzy- najpierw jedno oczko auf  Poza tym sąsiad , ten narodowiec z saksów-kupił sobie następną brykę, to już całkiem nie jestem w nastroju  Będzie pewnie "gazował" po ulicy, dopóki mu mandatu nie wlepią, a żona miotlą nie prześwięci. Tak, że tak 

Nasz psi chłopak, choć już w poważnym wieku-zdrowiutki jak rydz. Po kastracji ma mieć przede wszystkim kontrolowaną tarczycę i ta jest póki co ok. Mówią, że seksappeal jest w głowie i chyba to prawda, bo omamił i okrutnie oczarował 3 panie w poczekalni u weta, a potem wypruł do auta bez słowa, czy nawet jednego "Hau"  Mój piesio, mój, mój 

Dziś mam dzień domowy. Zakupy zrobione, po wetach juz się szwendać nie będę. Poszwendam się po domu, katy posprawdzam, szafki -obiad też ugotuję w międzyczasie.
Nie wiem, czy życzyć owocnej pracy, bo owoce mogą być tego różne 
Lepiej spokojnego dnia.
23 kwietnia 2021 09:41 / 3 osobom podoba się ten post
Gusia29

Dzięki dorotee, ale 5 przesiadek, to zdecydowanie za dużo :-(.
Chyba zostanę przy tym busie, dwadzieścia parę godzin, ale dostarczą mnie pod dom :-)

Gusiu-sprawdz jeszcze raz loty. Z Warszawy jest lot do Glasgow z przesiadką w Amsterdamie. Lot transferowy jednej linii KLM.Nie powinno być problemów jakich się obawiasz. Musiałabys czekac w Amsterdamie kilka godzin na następny samolot, ale cena razem z bagażem około 1000 zł -jeślibys chciała wyleciec na początku maja.
23 kwietnia 2021 09:47 / 5 osobom podoba się ten post
Gusia29

Piękny tort, aż szkoda jeść :-)
W moim mieście jest kilka dziewczyn ,które wypiekają takie cudeńka .
W styczniu mieliśmy w rodzinie jubilatkę elegantnkę ,która  bez szpilek i czerwonej szminki rzadko z domu wychodzi. No to zamówiliśmy dla niej tort ,ktory do niej pasował :-). Był też bardzo smaczny :mniam:

Wcale te młode pokolenie nie jest takie okropne- jak to czasem wieść niesie. Energia i kreatywność , co bardzo buduje. W koncu po kim to mają, czyli po nas starszakach 
Ta zdolniacha u której ja zamawiałam, ma w ofercie też torciki dla płci żenskiej-jako, ze urodziny spędzę tym razem w domu, to muszę jakoś elegancko zaszczepic np i najlepiej synowej  zakup takiego eleganckiego cudeńka :
23 kwietnia 2021 10:00 / 4 osobom podoba się ten post
tina 100%

Gusiu-sprawdz jeszcze raz loty. Z Warszawy jest lot do Glasgow z przesiadką w Amsterdamie. Lot transferowy jednej linii KLM.Nie powinno być problemów jakich się obawiasz. Musiałabys czekac w Amsterdamie kilka godzin na następny samolot, ale cena razem z bagażem około 1000 zł -jeślibys chciała wyleciec na początku maja.

Dziękuję, sprawdzę 
24 kwietnia 2021 05:29 / 7 osobom podoba się ten post
No i nastała sobota.Zapowiada się ciekawie,bo rano większe zakupy,a po południu syn zabiera seniorkę na kawę do siebie,bo przyjeżdżają goście z Francji.No i opalanka na tarasie będzie ciąg dalszy.Dzisiaj jeszcze zafunia fachowiec od lifta i muszę trochę podszkolić się słownikowo w tym temacie.Wczoraj zamówiłam elektryka,był,przyjechał,nic nie zrobił.No,to mój niemiecki się rozwija, że tak powiem,bo koleżanki nie mogę za chiny ludowe namówić do nauki niemieckiego.Coz, może sama dojdzie do tego,że w tej pracy język niemiecki to priorytet, szczególnie gdy mowa o podwyżce.Lece pić kawę,jeszcze polską,ale już powoli widzę dno w słoiczku... Miłej, słonecznej soboty Opiekunowo ☕???☘️❤️
24 kwietnia 2021 06:54 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w sobotę.  Dziś wyjeżdża córka pdp więc życie wróci na inne, a w zasadzie to trzeba je poukładać na właściwe tory. Czyli posiłki o normalnej porze i muszę uzmysłowić seniorkę, że ja też potrzebuje od niej " Oddechu". Wam życzę spokojnego i dobrego dnia i słońca na niebie bo u mnie już wychodzi powolutku. 
24 kwietnia 2021 07:08 / 6 osobom podoba się ten post
Maluda

No i nastała sobota.Zapowiada się ciekawie,bo rano większe zakupy,a po południu syn zabiera seniorkę na kawę do siebie,bo przyjeżdżają goście z Francji.No i opalanka na tarasie będzie ciąg dalszy.Dzisiaj jeszcze zafunia fachowiec od lifta i muszę trochę podszkolić się słownikowo w tym temacie.Wczoraj zamówiłam elektryka,był,przyjechał,nic nie zrobił.No,to mój niemiecki się rozwija, że tak powiem,bo koleżanki nie mogę za chiny ludowe namówić do nauki niemieckiego.Coz, może sama dojdzie do tego,że w tej pracy język niemiecki to priorytet, szczególnie gdy mowa o podwyżce.Lece pić kawę,jeszcze polską,ale już powoli widzę dno w słoiczku... Miłej, słonecznej soboty Opiekunowo ☕???☘️❤️

Wszystkim smakuje niemiecka kawa, a Ty ciągasz kawę z Polski???
A w temacie - witam sobotnio
Dziś chyba wizyta wnuka z rodziną, to będzie miała pedepcia towarzystwo na kawę.
Miłej soboty i mało roboty
24 kwietnia 2021 07:25 / 8 osobom podoba się ten post
Dzień dobry słoneczko świeci, zapowiada się piękna sobota spokojnego dnia życzę wszystkim 
24 kwietnia 2021 07:29 / 9 osobom podoba się ten post
Dzień dobry. Po bardzo głupim śnie słońce za oknem poprawiło humor. Miłego dnia!
24 kwietnia 2021 08:33 / 3 osobom podoba się ten post
Werska

Dzień dobry. Po bardzo głupim śnie słońce za oknem poprawiło humor. Miłego dnia!

A co Ci się śniło, jak mogę zapytać? ;) 
24 kwietnia 2021 08:59 / 7 osobom podoba się ten post
Witam sobotnio i słonecznie  
Być może to ostatni weekend w domu, ale ...być może. Kwestia akceptacji. Dziś spacer do miejskiego parku, a raczej lasu. Osiołka czas odwiedzić, wesprzeć nasze Mini Zoo. Póżniej po drodze zakupy i tak przedpołudnie minie. 
Życzę Wam miłego dnia 
24 kwietnia 2021 09:29 / 7 osobom podoba się ten post
Krótki abdejt - od dzisiaj w całej Rzeszy obowiązywać będzie policyjna, w godz od 22-5. 
I tak przez 2 msc. 
Covid 69 jolo!   

24 kwietnia 2021 09:54 / 8 osobom podoba się ten post
No cóż...Swego czasu Niemcy smieli się z Polski, bo obawiali się komplikacji w napływie siły roboczej. Sami u siebie poroznosili w tym czasie wirusa po Heimach. Nie przestrzegali reżimu sanitarnego i z częsci brudnych do czystych łazili nie zmieniając odzieży.
Teraz jak i im grożą straty- wprowadzają ograniczenia nie oglądając się na nikogo...tak własnie jest.
No ale co...zwykłym ludziom chyba pozostaje tylko nadzieja, że to się kiedyś skonczy. Trzeba jakoś żyć.
Dzień dobry niech będzie mimo wszystko .