Powitajki przy kawie 65

24 kwietnia 2021 09:59 / 3 osobom podoba się ten post
Maluda

No i nastała sobota.Zapowiada się ciekawie,bo rano większe zakupy,a po południu syn zabiera seniorkę na kawę do siebie,bo przyjeżdżają goście z Francji.No i opalanka na tarasie będzie ciąg dalszy.Dzisiaj jeszcze zafunia fachowiec od lifta i muszę trochę podszkolić się słownikowo w tym temacie.Wczoraj zamówiłam elektryka,był,przyjechał,nic nie zrobił.No,to mój niemiecki się rozwija, że tak powiem,bo koleżanki nie mogę za chiny ludowe namówić do nauki niemieckiego.Coz, może sama dojdzie do tego,że w tej pracy język niemiecki to priorytet, szczególnie gdy mowa o podwyżce.Lece pić kawę,jeszcze polską,ale już powoli widzę dno w słoiczku... Miłej, słonecznej soboty Opiekunowo ☕???☘️❤️

To kawa unijna-dlatego tak się szybko kończy 
24 kwietnia 2021 10:03 / 8 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w piękną, słoneczną sobotę . Wczoraj popracowałam porządnie w domu i trochę w piwnicy. Buty zimowe wypucowane , wypchane papierami, zapakowane w pudełka i leżakują sobie do następnego sezonu. Przy okazji przegląd obuwia, matko ,ile ja tego mam 
O niektórych nawet nie pamiętałam, więc te zapomniane i te których od dwóch lat nie miałam na nogach, wylądowały w kartonie do oddania. Sporo tego, ale nie żal się rozstać, przydadzą się potrzebującym. Pani dyrektor DPS w osobie mojej bratowej, już będzie wiedziała komu je oddać. 
Pranie jedno już schnie na balkonie obok wietrzących się betów ,pościel  kręci sie w pralce,czuć sobotą jak za dawnych lat Dzisiaj miałam zamiar dalej w piwnicy porządek robić, w domu przegląd szaf, ale szkoda pięknej pogody. Zrobię tylko ciasto-nie ciasto z bloga  naszej koleżanki "Mzap w kuchni ", Kakaowe ciasto z kaszy manny -bez pieczenia ,wyskoczę po zakupy, ogarnę się i pojadę do brata na wieś, tuż pod Olsztynem i pod lasem. 
To będzie fajny dzień i takiego Wam też życzę 
24 kwietnia 2021 10:30 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo czas na małą wyprawę
24 kwietnia 2021 14:47 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry .Dzisiaj zaspałam ,przyspałam trudno powiedzieć .Chciałam tak na jedno oczko ,a przymknęły się dwa .Spodnie ubierałam zbiegając po schodach ale zdążyłam .Zastałam pdp jeszcze w łóżku ?
Miłego sobotniego popołudnia wszystkim życzę?
U mnie zaraz kawa i ciasto cytrynowe własnego wypieku .
Następnie w planach spacer z pdp ?
24 kwietnia 2021 15:06 / 4 osobom podoba się ten post
GrazynaM55

A co Ci się śniło, jak mogę zapytać? ;) 

A już nie pamiętam. Tylko, że to było bardzo męczące- jakieś schody, bieganinia, do tego coś jak kąpiel i zachlapanie farbą... Więcej tego było, ale uciekło z pamięci
24 kwietnia 2021 15:51 / 5 osobom podoba się ten post
Witam  ! Sjesta ,po pracowitym  dniu...kawka i makowiec z mym lubym..Miłego weekendu  życzę 
24 kwietnia 2021 15:53 / 4 osobom podoba się ten post
Luke

Witam sobotnio i słonecznie :chaplin: :kawa1:
Być może to ostatni weekend w domu, ale ...być może. Kwestia akceptacji. Dziś spacer do miejskiego parku, a raczej lasu. Osiołka czas odwiedzić, wesprzeć nasze Mini Zoo. Póżniej po drodze zakupy i tak przedpołudnie minie. 
Życzę Wam miłego dnia :buziaczki:

Mój  raczej ostatni  weekend w domu..Bus już  zamówiony  na piątek.
24 kwietnia 2021 18:07 / 5 osobom podoba się ten post
Werska

A już nie pamiętam. Tylko, że to było bardzo męczące- jakieś schody, bieganinia, do tego coś jak kąpiel i zachlapanie farbą... Więcej tego było, ale uciekło z pamięci:-)

Mnie się dzisiaj jaja śniły znaczy się jajka sklepowe .Otworzyłam opakwanie a tam jedno było rozlane .Wiem tyle ,że to jest niezbyt dobra wróżba (jakieś plotki itp )Sen mara ,bóg wiara ale ja niestety dużą wagę przywiązuje do tego co mi się śni .Spełniają mi się sny .
24 kwietnia 2021 20:46 / 4 osobom podoba się ten post
Kika67

Mnie się dzisiaj jaja śniły znaczy się jajka sklepowe .Otworzyłam opakwanie a tam jedno było rozlane .Wiem tyle ,że to jest niezbyt dobra wróżba (jakieś plotki itp )Sen mara ,bóg wiara ale ja niestety dużą wagę przywiązuje do tego co mi się śni .Spełniają mi się sny .

Dobrze, że tylko jedno jajko rozlane
Też zwracam uwagę na sny, czasem podświadomość chce coś w ten sposób przekazać. Ale moja mama jakoś wyczuwa, że coś się nie tak gdzieś dzieje. I bywa, że jak dzwoni, to ją rodzina wita pytaniem- "coś ci się śniło?". Wierzę w takie rodzinne kody, które jakąś informację w snach niosą...

24 kwietnia 2021 21:47 / 4 osobom podoba się ten post
Werska

Dobrze, że tylko jedno jajko rozlane:-)
Też zwracam uwagę na sny, czasem podświadomość chce coś w ten sposób przekazać. Ale moja mama jakoś wyczuwa, że coś się nie tak gdzieś dzieje. I bywa, że jak dzwoni, to ją rodzina wita pytaniem- "coś ci się śniło?". Wierzę w takie rodzinne kody, które jakąś informację w snach niosą...

Moja babcia bardzo wierzyła w sny .Mama była realistką i twierdziła ,że co ma być to będzie po co przejmować sie snami .W babcię się wdałam pod tym względem 

25 kwietnia 2021 05:29 / 6 osobom podoba się ten post
Witam leniwie niedzielnie
Dziś wizyta pflege z tabsami na cały tydzień i zastrzykiem dla pedepci
Miłej niedzieli wszystkim
25 kwietnia 2021 05:35 / 4 osobom podoba się ten post
Werska

A już nie pamiętam. Tylko, że to było bardzo męczące- jakieś schody, bieganinia, do tego coś jak kąpiel i zachlapanie farbą... Więcej tego było, ale uciekło z pamięci:-)

Będziesz miała jakąś trudność do pokonania. Nie będzie to łatwe i kolorowe, ale poradzisz sobie i w końcu usuniesz wszystkie przeszkody... Tak mi się to widzi...
25 kwietnia 2021 05:37 / 5 osobom podoba się ten post
Witam niedzielnie z łóżkowego pokładu.Wczoraj przesadziłam z rozmowami telefonicznymi do późna i jestem ciut niewyspana.Wypije jeszcze tą polsko-unijna kawę i sytuacja ulegnie, że tak powiem,znacznej poprawie ?☀️☘️O wczorajszym dniu,to już nawet nie wspomnę,bo to był psychiczny i fizyczny hardcore z seniorką i z koleżanką ?
25 kwietnia 2021 05:39 / 4 osobom podoba się ten post
Kika67

Uważaj na "piękne słówka", bo czasem coś, co jest pięknie opakowane w rzeczywistości okazuje się zepsutym, fałszywym... Tak mi się skojarzyło...
25 kwietnia 2021 06:29 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry.  Udanej i pięknej niedzieli wszystkim życzę.