Podgrzewacze.
Ryż na mleku z wt.
Dziękuję.
Podgrzewacze.
Ryż na mleku z wt.
Dziękuję.
Będę się starać :-)
Potrzeba do tego
-około 0,5 kg obranych ziemniaków gotowanych w mundurkach.
-2 gruszki ( obierasz lub nie wg uznania-jeśli są nienachalnej urody to lepiej to zrobić ), potem pokroić w cieńsze kliny
-5 dag plastrów surowej szynki, którą trzeba pokroic jeszcze w kawałki-ten składnik niekoniecznie, choc lepiej smakuje.
-posiekany szczypiorek
-20 dag plastrów Raclette, które trzeba jeszcze pokroić na pół.
szczypta soli, pieprz, papryka .
Połówki ziemniaków układasz w naczyniu do zapiekania sciętą stroną do góry , na wierzch kawałki szynki, gruszki przyprawiasz, posypujesz szczypiorem -na to układasz Raclette . Piekarnik rozgrzewasz do 240 stopni i zapiekasz to wszystko w górnej częsci piekarnika przez - ja wiem? 10-15 min.
Czytając składniki już mi smakuje,może zrobię w niedzielę jak wpadniemy wychłodzeni z WOŚP atrakcji. Wcześniej można przygotować a później tylko do piekarnika. Zanim się zapiecze to może jakąś sałatę jeszcze wykreuję?
Sól, pieprz i fantazja czy jakieś konkretne zioło?pasuje?
Tylko papryka. Napisałam w przepisie. Nie ma się co nakręcać ?
Taka ciekawostka...bardzo cieniutkie placki , smażone jak nasze faworki/ chrusty/ W sprzedaży tylko w karnawale Pychota:-)
No patrz, tak szybko czytałam i już w myślach delektowałam się tymi gruszkami i ziemniakami, że paprykę przeoczyłam ?
Chneublatz :-) i Innej nazwy nie podam bo nie robią takiej czcionki ??.
Bardzo smaczne , a ja jutro wybywam . Pewnie się skusze ?
:-)PDP twierdzi że w Mogros najlepsze..najcieńsze :-)
Muszę sprawdzić iile mam do tam :-) Nigdy nie byłam a jak tam najlepsze to może warto pojechać.
Chyba że nie o Mogros ale o Migrosa chodz :-)i . To mam całkiem blisko. Zajrzę.