Powitajki przy kawie 68

29 grudnia 2021 15:58 / 4 osobom podoba się ten post
Sorki, ze  we tym dziale  pisze  o tym, ale  czy ktokolwiek z Was  byl w sytuacji, ze zmarly lezal w domu przelezal do do nastepnego wieczor? Tak jest tutaj, mnie chcieli uszczesliwic karnetem na silownie, zebym sie  odstresowala... Jestem  w totalnym  szoku,,corka chce  MI dawac wszystko, ale  ja nie zeruje na czyjejs  smierci. Bardzo Ich  lubie I nie chce  niczym urazic, ale  gdy  poproszono mnie  o podwiazanie podbrodka, kategorycznie odmowilam. Jak ja wytrzymam  psychicznieto nie  wiem. Niby  czekaja  za dalsza rodzina, zeby sie  pozegnali  w domu, ale sa przeciez  jakies  kaplice, zaklady  pogrzebowe... No I miala zyczenia byc  pochowana w Waldfriedhof. Slyszalam juz o tym  w DE  I nawet widzialam. Piotr  dzwoni  Co jakis  czas  I pyta sie o moje samopoczucie. Przybylo MI z piec lat. Mein  Gott, co kraju, to obyczaj
29 grudnia 2021 18:23 / 3 osobom podoba się ten post
Maluda, u mnie od razu albo do kilku godzin zabierano ciało. Troje podopiecznych mi zmarło, o 15, po 12 i nad ranem. Nigdy nie musiałem nocować ze zmarłym 
29 grudnia 2021 21:12 / 3 osobom podoba się ten post
Damessa

Obrus..duży , owalny  2,5 X 4,5 m.:-):prasowanie:chętnie  podrzucę :-)

Moja deska tego nie wytrzyma ???
29 grudnia 2021 21:25 / 3 osobom podoba się ten post
Maluda

Sorki, ze  we tym dziale  pisze  o tym, ale  czy ktokolwiek z Was  byl w sytuacji, ze zmarly lezal w domu przelezal do do nastepnego wieczor? Tak jest tutaj, mnie chcieli uszczesliwic karnetem na silownie, zebym sie  odstresowala... Jestem  w totalnym  szoku,,corka chce  MI dawac wszystko, ale  ja nie zeruje na czyjejs  smierci. Bardzo Ich  lubie I nie chce  niczym urazic, ale  gdy  poproszono mnie  o podwiazanie podbrodka, kategorycznie odmowilam. Jak ja wytrzymam  psychicznieto nie  wiem. Niby  czekaja  za dalsza rodzina, zeby sie  pozegnali  w domu, ale sa przeciez  jakies  kaplice, zaklady  pogrzebowe... No I miala zyczenia byc  pochowana w Waldfriedhof. Slyszalam juz o tym  w DE  I nawet widzialam. Piotr  dzwoni  Co jakis  czas  I pyta sie o moje samopoczucie. Przybylo MI z piec lat. Mein  Gott, co kraju, to obyczaj

O tym Waldfriedhofie słyszałam też .
29 grudnia 2021 21:32 / 2 osobom podoba się ten post
Luke

Nie mam nic przeciwko takiej pasji... Początkowo też piekłem, ale nie przywoziłem nigdy mąki i takich ilości polskich produktów do pieczenia. Nie słyszałem, żeby ktoś z nas piekących na sztelach, narzekał na niemiecką mąkę:-)
Wiedząc, że już tu nie wrócę, pozbyłbym się tej mąki. Tak teraz muszę ją zutylizować:smiech3:
Bynajmniej w szafkach będzie przestronnie i więcej miejsca. 

Ani Tymianku ani mąki nie wożę ,też uważam że w De jest dobra mąka .Pamiętam jednak ,że jakieś 13 lat temu kiedy odwiedziliśmy w De kolegę to bardzo nas prosił o mąkę kartoflanną z Pl .Uważał że tylko z tej mąki wychodzą najlepsze kluski śląskie ?
30 grudnia 2021 00:47 / 7 osobom podoba się ten post
Cześć wszystkim. 
Pieseł śpi, dziadek śpi no to mam czas to i czytam was.  Reszta sąsiadów jeszcze buszuje .
A poza tym to nic nowego w Bielefeld. 
Święta spokojne, Sylwester to samo. Juz drugi sezon zresztą. 
Z nowosci - wybrali my sie razem na zakupy do Reala ?  dziadek sałatkę wybierał i parówki ( to na wigilię ) . Wracaliśmy jak cyganie . 2 siaty na wózku, jedna na kolanach ? Jutro idę juz sama.

A tymczasem szukam spacerówki, zebym mogla z małą jeździć po mieście. 

W miedzyczasie byly jeszcze uro dziatka , 81. Gości tu nie ma, tylko telefony ?

Trzymajcie się i nie dajcie się ??
 ⬇️  a to u nas ??

30 grudnia 2021 06:01 / 6 osobom podoba się ten post
Doberek zussamen. Do kitu z taką nocką, chyba co godzinę budziłam się. Jeszcze przetrwać do popołudnia a potem popiore te kilka moich rzeczy i znowu - Gute Reise, tylko w którą stronę. Koordynatorka wczoraj już się nie odezwała, ja zadzwonię dziś sama, chyba że mnie ubiegnie. To narka. Wypijcie za mnie kawę, bo ja zejdę na dół, jak familia wstanie, nie prędzej. 
30 grudnia 2021 08:06 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w przedostatni dzień rokuprzyjemnego dzionka 
30 grudnia 2021 08:12 / 6 osobom podoba się ten post
Witam serdecznie.  Kawkę pije i planuje dzień. Zakupy muszę zrobić bo jutro w sklepie i tłumy i krótko otwarte. Spokojnego dnia kochani. 
30 grudnia 2021 08:55 / 4 osobom podoba się ten post
Maluda

Doberek zussamen. Do kitu z taką nocką, chyba co godzinę budziłam się. Jeszcze przetrwać do popołudnia a potem popiore te kilka moich rzeczy i znowu - Gute Reise, tylko w którą stronę. Koordynatorka wczoraj już się nie odezwała, ja zadzwonię dziś sama, chyba że mnie ubiegnie. To narka. Wypijcie za mnie kawę, bo ja zejdę na dół, jak familia wstanie, nie prędzej. 

Maluda, moze ty zmień firmę po prostu. I weź jakąś z polecenia. Doczytałam, że męczysz się ostatnio. :/ a zdecydowanie nie warto. I nie mozna wróżyć na pech czy szczęście, jedzie się na ustalone warunki a jak nie to nara oszuści z dnia na dzień. Albo dobre zlecenie albo wcale.  Zwiększ swoje wymagania i trzymaj się tego.  Syt. jaką ter masz to jakiś horror dla psychiki. 

Myśl o sobie po pierwsze. ✊?

30 grudnia 2021 09:06 / 6 osobom podoba się ten post
Witam  i pozdrawiam 
Noc spokojna, poranek ciepły. Zaraz ma przyjść fizjo,, potem obiad, spacer z pdp, wspólne zakupy i dzień zleci.
Życzę Wam spokojnego dnia 
30 grudnia 2021 09:44 / 5 osobom podoba się ten post
Witam  przy kawceMój  Z. jeszcze w łóżku, śniadanie  czeka Pozdrawiam 
30 grudnia 2021 10:40 / 3 osobom podoba się ten post
Kamaa84

Cześć wszystkim. 
Pieseł śpi, dziadek śpi no to mam czas to i czytam was.  Reszta sąsiadów jeszcze buszuje .
A poza tym to nic nowego w Bielefeld. 
Święta spokojne, Sylwester to samo. Juz drugi sezon zresztą. 
Z nowosci - wybrali my sie razem na zakupy do Reala ?  dziadek sałatkę wybierał i parówki ( to na wigilię ) . Wracaliśmy jak cyganie . 2 siaty na wózku, jedna na kolanach ? Jutro idę juz sama.

A tymczasem szukam spacerówki, zebym mogla z małą jeździć po mieście. 

W miedzyczasie byly jeszcze uro dziatka , 81. Gości tu nie ma, tylko telefony ?

Trzymajcie się i nie dajcie się ??
 ⬇️  a to u nas ??

Kama my już ostatnio miałyśmy na siebie wpaść ,ale Ty wyjechałaś a ja przyjechałam.  Jak wszystko pójdzie po myśli będę blisko Ciebie od 17 lutego czy będziesz jeszcze do tego czasu?pozdrawiam ?
30 grudnia 2021 10:42 / 4 osobom podoba się ten post
Damessa

Witam  przy kawce:pije kawe:Mój  Z. jeszcze w łóżku, śniadanie  czeka :wspolny posilek:Pozdrawiam :kwiatek dla ciebie2:

To bardzo ciekawe bo mój Z też jeszcze śpi?? i pośpi po nocce, ale ja nie czekam ze śniadaniem lecz będę z obiadem ?
I dzień dobry pracującym i odpoczywającym ?
30 grudnia 2021 13:16 / 2 osobom podoba się ten post
Konwalia08

I dzień dobry ludkowie pozdrawiam z żelazkiem w dłoni :yahoo:Jakoś się relaksuje przy tym można podrzucić jak ktoś coś ma, ale nie za dużo i żadne tam slipki ?
Miłego dnia :bravo:

Ja mogę podrzucić prześcieradło i dwie bluzki - chyba nie jest to dużo  bo przyznam się że nie lubię prasować  robię to z przymusu