Obrus..duży , owalny 2,5 X 4,5 m.:-):prasowanie:chętnie podrzucę :-)
Obrus..duży , owalny 2,5 X 4,5 m.:-):prasowanie:chętnie podrzucę :-)
Sorki, ze we tym dziale pisze o tym, ale czy ktokolwiek z Was byl w sytuacji, ze zmarly lezal w domu przelezal do do nastepnego wieczor? Tak jest tutaj, mnie chcieli uszczesliwic karnetem na silownie, zebym sie odstresowala... Jestem w totalnym szoku,,corka chce MI dawac wszystko, ale ja nie zeruje na czyjejs smierci. Bardzo Ich lubie I nie chce niczym urazic, ale gdy poproszono mnie o podwiazanie podbrodka, kategorycznie odmowilam. Jak ja wytrzymam psychicznieto nie wiem. Niby czekaja za dalsza rodzina, zeby sie pozegnali w domu, ale sa przeciez jakies kaplice, zaklady pogrzebowe... No I miala zyczenia byc pochowana w Waldfriedhof. Slyszalam juz o tym w DE I nawet widzialam. Piotr dzwoni Co jakis czas I pyta sie o moje samopoczucie. Przybylo MI z piec lat. Mein Gott, co kraju, to obyczaj
Nie mam nic przeciwko takiej pasji... Początkowo też piekłem, ale nie przywoziłem nigdy mąki i takich ilości polskich produktów do pieczenia. Nie słyszałem, żeby ktoś z nas piekących na sztelach, narzekał na niemiecką mąkę:-)
Wiedząc, że już tu nie wrócę, pozbyłbym się tej mąki. Tak teraz muszę ją zutylizować:smiech3:
Bynajmniej w szafkach będzie przestronnie i więcej miejsca.
Doberek zussamen. Do kitu z taką nocką, chyba co godzinę budziłam się. Jeszcze przetrwać do popołudnia a potem popiore te kilka moich rzeczy i znowu - Gute Reise, tylko w którą stronę. Koordynatorka wczoraj już się nie odezwała, ja zadzwonię dziś sama, chyba że mnie ubiegnie. To narka. Wypijcie za mnie kawę, bo ja zejdę na dół, jak familia wstanie, nie prędzej.
Cześć wszystkim.
Pieseł śpi, dziadek śpi no to mam czas to i czytam was. Reszta sąsiadów jeszcze buszuje .
A poza tym to nic nowego w Bielefeld.
Święta spokojne, Sylwester to samo. Juz drugi sezon zresztą.
Z nowosci - wybrali my sie razem na zakupy do Reala ? dziadek sałatkę wybierał i parówki ( to na wigilię ) . Wracaliśmy jak cyganie . 2 siaty na wózku, jedna na kolanach ? Jutro idę juz sama.
A tymczasem szukam spacerówki, zebym mogla z małą jeździć po mieście.
W miedzyczasie byly jeszcze uro dziatka , 81. Gości tu nie ma, tylko telefony ?
Trzymajcie się i nie dajcie się ??
⬇️ a to u nas ??
Witam przy kawce:pije kawe:Mój Z. jeszcze w łóżku, śniadanie czeka :wspolny posilek:Pozdrawiam :kwiatek dla ciebie2:
I dzień dobry ludkowie pozdrawiam z żelazkiem w dłoni :yahoo:Jakoś się relaksuje przy tym można podrzucić jak ktoś coś ma, ale nie za dużo i żadne tam slipki ?
Miłego dnia :bravo: