Powitajki przy kawie 68

22 stycznia 2022 07:38 / 7 osobom podoba się ten post
Dzień dobry  Życzę nam wszystkim spokojnej soboty 
22 stycznia 2022 07:40 / 5 osobom podoba się ten post
Gusia29

Dzień dobry w zaśnieżony poranek. Sypie i wieje nadal, "nie chcem ale muszem "wyjść dzisiaj z domu ?
Rano zobaczyłam że nie wylogowałam się wczoraj, do późna siedziałam na Forum. Nie wiem jak, ale otworzył mi się topik Domek Baby Jagi, blog Magdy z 2016roku. Ktoś niedawno wspominał, że jedna z opiekunek o tym imieniu, odeszła na zawsze. Możliwe że to właśnie o tę Magdę chodzi, pisały tam osoby, które "znam",Tina,Mleczko, Ewelina, Mycha czy Malgi. Jeśli to ta Magda, to może chciała nam o sobie przypomnieć i mnie na te strony babojagowe skierowała?  
Jeśli tak, to się cieszę, pokazała mi, że moja ostatnia ciężka Stella to pikuś w porównaniu z Jej doświadczeniami. 
Malgi, czy to "ta"Magda, której już nie ma?. Jeśli tak, to smutno mi bardzo, bo po kilku "wspólnych "godzinach mam wrażenie, jakbyśmy się dobrze znały. 
Pięknego dnia wszystkim, a babciom szczególnie 

Nie wiem Gusiu, czy to ta sama Magda? Będę musiała poczytać ten blog - to pewnie się wyjaśni.
Magda, która zmarła miała na FB nick Megi Person. Spotkałam się z nią osobiście, gdy dwa lata temu włóczyłam się po Berlinie - ona też tam w tym czasie była. Byłyśmy razem (z innymi opiekunkami też) na kawie. Ona była bardzo "ciepła" i serdeczna - chyba na siłę szukała przyjaźni i miłości. I jak już znalazła - kilka miesięcy przed swoją śmiercią zaręczyła się - to zmarła nagle... Nie wiem co było przyczyną - ktoś powiedział, że serce nie wytrzymało. Myślę, że dużo zagorzałych katolików mogło ją szczuć za jej orientację seksualną.

A w temacie: witam i o zdrowie pytam
Podałam linka do naszego forum koleżance, która w poniedziałek rusza w pobliże Berlina. To jej pierwszy wyjazd i wskazałam jej miejsce na które sama się szykowałam. Mam nadzieję, że sobie poradzi?
A ja jeszcze dwa weekendy w domku i też będę pakować swoją "cytrynkę".
Miłego dnia i weekendu wszystkim
22 stycznia 2022 07:48 / 7 osobom podoba się ten post
Witam wszystkich.  Za oknem to ciemno jeszcze ale czy pada lub wieje?  Nie wiem. Póki co jeszcze mam chwilę czasu na leniuchowanie w łóżku..  Wszystkim spokojnej soboty i aby do przodu. 
22 stycznia 2022 07:49 / 7 osobom podoba się ten post
Konwalia08

A ja tego znaleźć nie umiem ?
Jak nie szukasz to akurat wpadnie kiedyś tak 100zl znalazłam ?

22 stycznia 2022 08:14 / 6 osobom podoba się ten post
Witam
Nie wieje, nie pada, też  na tarasie. Pdp jeszcze śpi. Weekend tradycyjnie bez "bezuchów", no chyba że... zaproszę kilkuosobowe towarzystwo spacerujące o 14 w pobliskim małym parku   Filiżanek i talerzyków na tyle mam. Ciacha zawsze mogę więcej dokupić
Życzę Wam spokojnego dnia 
22 stycznia 2022 08:23 / 6 osobom podoba się ten post
Malgi

Ja szukam tutaj:
https://www.opiekunki24.pl/forum/24/dzienniki

Dzięki  i ja skorzystam. Właśnie  czytam ,,Znalazłam się w Szwajcarii "
22 stycznia 2022 10:30 / 7 osobom podoba się ten post
Wracam do domu 
... ale za 20 dni 
Dziś dzwonili z transportu, ustaliłem z nimi, że wyjadę 11go, nie rano, a wieczorem. Tak jak planowałem, rano wypad do Bonn, powrót na sztelę i bus z firmy z Raciborza. A wczoraj widziałem profil zmiennika, więc mam zmianę. Nie znam tego gościa w moim wieku.
Dziadek film na DVD ogląda. Po obiadku spacer na cmentarz i do sklepu. Dzień minie, jak zwykle fajnie. Nikt mnie nie pogania, nie wtrąca się do kuchni.
A hrabiego już nie odwiedzę, bo firma poplanowała inaczej... Tę dziewczynę zmieni kolega, który mnie zmieniał, a w kwietniu ja mam go zmienić. Podziękowałem. Jakiś nieład organizacyjny wkradł się w szeregach V.
Byłem planowany na 20 lub 28 lutego. Dziewczyna przedłużyła pobyt do 28go, tak, żebym ja ją zmienił, a tu... psińco.Z drugiej strony dobrze nawet, bo tam była stawka niższa niż tu, a hrabia coraz bardziej szaleje w nocy. Koleżanka musi kilka razy wstawać w nocy, bo hrabia wsiada na krzesełko na dole i chce jechać do góry... Ech...
Teraz szukam ofert do San Escobar
A serio, to odrzuciłem jedną ofertę z V.... babcia na dokładkę. 
22 stycznia 2022 10:54 / 7 osobom podoba się ten post
Dzień dobry a ja urlopik zaczynam, ale jeszcze kilka dni w Niemczech przyjemnego, bezstresowego dnia życzę 
22 stycznia 2022 10:57 / 4 osobom podoba się ten post
Luke

Witam:-)
Nie wieje, nie pada, też :pije kawe2: na tarasie. Pdp jeszcze śpi. Weekend tradycyjnie bez "bezuchów", no chyba że... zaproszę kilkuosobowe towarzystwo spacerujące o 14 w pobliskim małym parku :smiech3:  Filiżanek i talerzyków na tyle mam. Ciacha zawsze mogę więcej dokupić:smiech2:
Życzę Wam spokojnego dnia :buziaki2:

Kto wie, podopieczny może by się ucieszył z nowego towarzystwa?
22 stycznia 2022 10:58 / 4 osobom podoba się ten post
marta74

Dzień dobry :kwiatek dla ciebie2:a ja urlopik zaczynam, ale jeszcze kilka dni w Niemczech :-)przyjemnego, bezstresowego dnia życzę :buziaki2:

Witaj 

Ja zaplanowałem fajny pobyt na urlopie od 18 do 20 lutego, ale...???

https://wydarzenia.interia.pl/raporty/raport-koronawirus-chiny/polska/news-koronawirus-w-polsce-raport-ministerstwa-zdrowia-z-22-styczn,nId,5785676

Uważaj na siebie
Nie robi się ciekawie ☹️
22 stycznia 2022 11:05 / 5 osobom podoba się ten post
Gusia29

Kto wie, podopieczny może by się ucieszył z nowego towarzystwa?:-)

Z pewnością ?, bo ja nie jestem w jego typie 
Często, gdy siada na krzesło toaletowe, to mówię mu, żeby peniska wsadził do środka... a gdy mu wsadzam, to dostaję po łapach 
Chyba dwa razy już posikał po desce i po wykładzinie... Taki uparty jest, no, młodszy kolega chce mu pomóc, a on... Nein 

22 stycznia 2022 11:05 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry bardzo w piękną, zimową, słoneczną sobotę 
Słońce świeci, śnieg się skrzy, żyć się chce 
22 stycznia 2022 11:30 / 4 osobom podoba się ten post
Luke

Wracam do domu :-(
... ale za 20 dni :smiech3:
Dziś dzwonili z transportu, ustaliłem z nimi, że wyjadę 11go, nie rano, a wieczorem. Tak jak planowałem, rano wypad do Bonn, powrót na sztelę i bus z firmy z Raciborza. A wczoraj widziałem profil zmiennika, więc mam zmianę. Nie znam tego gościa w moim wieku.
Dziadek film na DVD ogląda. Po obiadku spacer na cmentarz i do sklepu. Dzień minie, jak zwykle fajnie. Nikt mnie nie pogania, nie wtrąca się do kuchni.
A hrabiego już nie odwiedzę, bo firma poplanowała inaczej... Tę dziewczynę zmieni kolega, który mnie zmieniał, a w kwietniu ja mam go zmienić. Podziękowałem. Jakiś nieład organizacyjny wkradł się w szeregach V.
Byłem planowany na 20 lub 28 lutego. Dziewczyna przedłużyła pobyt do 28go, tak, żebym ja ją zmienił, a tu... psińco.Z drugiej strony dobrze nawet, bo tam była stawka niższa niż tu, a hrabia coraz bardziej szaleje w nocy. Koleżanka musi kilka razy wstawać w nocy, bo hrabia wsiada na krzesełko na dole i chce jechać do góry... Ech...
Teraz szukam ofert do San Escobar:smiech2:
A serio, to odrzuciłem jedną ofertę z V.... babcia na dokładkę. 

Ty tam do tego San lepiej nie jedz bo sam siebie nie odnajdziesz a co dopiero firma czy minister??szukaj Opiekunie wiatru w polu ?
22 stycznia 2022 11:32 / 4 osobom podoba się ten post
marta74

Dzień dobry :kwiatek dla ciebie2:a ja urlopik zaczynam, ale jeszcze kilka dni w Niemczech :-)przyjemnego, bezstresowego dnia życzę :buziaki2:

Martuś wspaniałego urlopu życzę i szerokosci
22 stycznia 2022 11:49 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry sobotnio
Latam z odkurzacz, szmatą.Druga ręka myrda żeberka. Będzie córka na obiedzie i wałówkę też dostanie .
Ptaków całe mnóstwo  w karmniku bo dokarmiamy mocno,gołębie dwa,  które w podzięce zawsze coś zostawiają .A temu wszystkiemu przygląda się kocica i aż jej ogon chodzi jak wycieraczki w aucie.? Jednak obie strony już przyzwyczajone do swojego widoku i paniki nie ma. 
Miłego dnia życzę  ?ja oczekuje rachunku za prąd i obym wytrzeszczu nie dostała bo jak to potem leczyć?