Powitajki przy kawie 68

22 stycznia 2022 12:08 / 5 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Dzień dobry sobotnio:bravo:
Latam z odkurzacz, szmatą.Druga ręka myrda żeberka. Będzie córka na obiedzie i wałówkę też dostanie .
Ptaków całe mnóstwo  w karmniku bo dokarmiamy mocno,gołębie dwa,  które w podzięce zawsze coś zostawiają .A temu wszystkiemu przygląda się kocica i aż jej ogon chodzi jak wycieraczki w aucie.? Jednak obie strony już przyzwyczajone do swojego widoku i paniki nie ma. 
Miłego dnia życzę  ?ja oczekuje rachunku za prąd i obym wytrzeszczu nie dostała bo jak to potem leczyć?

22 stycznia 2022 12:40 / 4 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Dzień dobry sobotnio:bravo:
Latam z odkurzacz, szmatą.Druga ręka myrda żeberka. Będzie córka na obiedzie i wałówkę też dostanie .
Ptaków całe mnóstwo  w karmniku bo dokarmiamy mocno,gołębie dwa,  które w podzięce zawsze coś zostawiają .A temu wszystkiemu przygląda się kocica i aż jej ogon chodzi jak wycieraczki w aucie.? Jednak obie strony już przyzwyczajone do swojego widoku i paniki nie ma. 
Miłego dnia życzę  ?ja oczekuje rachunku za prąd i obym wytrzeszczu nie dostała bo jak to potem leczyć?

Ja dostałem podwyżkę z 0,45 na 0,56 za kWh... a że średnio zużywamy około 120-130 kWh miesięcznie, to niecałe 15 zł więcej. Mamy tzw licznik przedpłacony i raz w miesiącu spisujemy stan licznika i wysyłam to na ebok-u z Tauronu ?
A ile dopłaty za gaz będzie, nie wiem... Okres rozliczeniowy kończy się nam za trzy miesiące, czy też dwa...

A tutaj pewien link... 

https://www.gov.pl/web/koronawirus/rusza-rehabilitacja-dla-ozdrowiencow-zmagajacych-sie-z-powiklaniami-po-covid-19
22 stycznia 2022 13:00 / 6 osobom podoba się ten post
witam sie z Wami opiekunkowo w sobotę juz po obiadku i ogarnięte miłego popołudnia wszystkim
22 stycznia 2022 18:35 / 1 osobie podoba się ten post
Luke

Wracam do domu :-(
... ale za 20 dni :smiech3:
Dziś dzwonili z transportu, ustaliłem z nimi, że wyjadę 11go, nie rano, a wieczorem. Tak jak planowałem, rano wypad do Bonn, powrót na sztelę i bus z firmy z Raciborza. A wczoraj widziałem profil zmiennika, więc mam zmianę. Nie znam tego gościa w moim wieku.
Dziadek film na DVD ogląda. Po obiadku spacer na cmentarz i do sklepu. Dzień minie, jak zwykle fajnie. Nikt mnie nie pogania, nie wtrąca się do kuchni.
A hrabiego już nie odwiedzę, bo firma poplanowała inaczej... Tę dziewczynę zmieni kolega, który mnie zmieniał, a w kwietniu ja mam go zmienić. Podziękowałem. Jakiś nieład organizacyjny wkradł się w szeregach V.
Byłem planowany na 20 lub 28 lutego. Dziewczyna przedłużyła pobyt do 28go, tak, żebym ja ją zmienił, a tu... psińco.Z drugiej strony dobrze nawet, bo tam była stawka niższa niż tu, a hrabia coraz bardziej szaleje w nocy. Koleżanka musi kilka razy wstawać w nocy, bo hrabia wsiada na krzesełko na dole i chce jechać do góry... Ech...
Teraz szukam ofert do San Escobar:smiech2:
A serio, to odrzuciłem jedną ofertę z V.... babcia na dokładkę. 

"A hrabiego już nie odwiedzę, bo firma poplanowała inaczej... Tę dziewczynę zmieni kolega, który mnie zmieniał, a w kwietniu ja mam go zmienić. Podziękowałem. Jakiś nieład organizacyjny wkradł się w szeregach V.
Byłem planowany na 20 lub 28 lutego. Dziewczyna przedłużyła pobyt do 28go, tak, żebym ja ją zmienił, a tu... psińco.Z drugiej strony dobrze nawet, bo tam była stawka niższa niż tu, a hrabia coraz bardziej szaleje w nocy. Koleżanka musi kilka razy wstawać w nocy, bo hrabia wsiada na krzesełko na dole i chce jechać do góry... Ech..."

Nie wierzę w to, co czytam!?! ?***
Takiego opiekuna wygujać.
To szubrawe. Który drugi będzie tkwił przy pdp 48/24?!? No który!?!
Wróć do poprzedniej, tam pamiętam, że doceniali.
22 stycznia 2022 18:42 / 2 osobom podoba się ten post
JanOp1979

"A hrabiego już nie odwiedzę, bo firma poplanowała inaczej... Tę dziewczynę zmieni kolega, który mnie zmieniał, a w kwietniu ja mam go zmienić. Podziękowałem. Jakiś nieład organizacyjny wkradł się w szeregach V.
Byłem planowany na 20 lub 28 lutego. Dziewczyna przedłużyła pobyt do 28go, tak, żebym ja ją zmienił, a tu... psińco.Z drugiej strony dobrze nawet, bo tam była stawka niższa niż tu, a hrabia coraz bardziej szaleje w nocy. Koleżanka musi kilka razy wstawać w nocy, bo hrabia wsiada na krzesełko na dole i chce jechać do góry... Ech..."

Nie wierzę w to, co czytam!?! ?***
Takiego opiekuna wygujać.
To szubrawe. Który drugi będzie tkwił przy pdp 48/24?!? No który!?!
Wróć do poprzedniej, tam pamiętam, że doceniali.

Odczep się człowieku ode mnie i przestać ironizować. Znowu zaczynasz i szukasz zaczepki wredasie? 
22 stycznia 2022 18:46
Luke

Odczep się człowieku ode mnie i przestać ironizować. Znowu zaczynasz i szukasz zaczepki wredasie? 

Wiesiu, tu nie ma krzty ironii. Szczere ubolewanie, że nie mają szacunku. Serio serio.
Ale jak sobie życzysz
22 stycznia 2022 19:00
A już rwasz miałem zaproponować byś "wredasa" zmienił. Ot Organek i jego kawałek.

https://youtu.be/Xnn7dNPDZlw
22 stycznia 2022 19:05 / 5 osobom podoba się ten post
Dobry wieczór . Witam wszystkich serdecznie ?
Przepraszam za te odliczajki ale zaponiało mi się 
Jak sobie przypomniałam to już ktoś inny odliczał 
U mnie wszystko po staremu i to chyba dobrze bo jak mawia moja koleżanka ,nowe wcale nie musi oznaczać lepsze ' serio ,serio ?

22 stycznia 2022 19:16
Kika67

Dobry wieczór . Witam wszystkich serdecznie ?
Przepraszam za te odliczajki ale zaponiało mi się :zawstydzony:
Jak sobie przypomniałam to już ktoś inny odliczał :radosc:
U mnie wszystko po staremu i to chyba dobrze bo jak mawia moja koleżanka ,nowe wcale nie musi oznaczać lepsze ':tak: serio ,serio ?

Jak będzie "serio serio" bez przecinka, to następnym razem dam lajka. Nawet dwa. Serio serio ☝️?????
22 stycznia 2022 19:24 / 4 osobom podoba się ten post
Luke

Każdy jeździe tam gdzie mu dobrze. Ja też wróciłam na stare śmieci. Spokój, cisza, pdp ok i rodzina czego chcieć więcej. Jedynie co sen mi z powiek spędza to to, że jeśli babcia 8-9 marca pójdzie ( o ile dojdzie do skutku) OP biodra to mi pasuje jeszcze gdzieś skoczyć na te 3-4 tygodnie do 10 kwietnia zebh sobie zarobić. Póki co jestem tu. Spokojne miejsce i każdemu takiego życzę. 
22 stycznia 2022 19:25 / 2 osobom podoba się ten post
JanOp1979

Jak będzie "serio serio" bez przecinka, to następnym razem dam lajka. Nawet dwa. Serio serio ☝️?????

Ty naprawdę nie przeżyjesz jak Tomuś nie do gryziesz lub kogoś nie wkur....? Człowieku daj sobie spokój i tak jak pisze Luke nie ironizuj bo to wcale zabawne nie jest a wręcz wkur.... ???
22 stycznia 2022 19:35 / 3 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Ty naprawdę nie przeżyjesz jak Tomuś nie do gryziesz lub kogoś nie wkur....? Człowieku daj sobie spokój i tak jak pisze Luke nie ironizuj bo to wcale zabawne nie jest a wręcz wkur.... ???

Dusiu może jednak lepiej i zdrowiej nie zwracać uwagi ???
Jedyne co mnie dziwi w tej , historii'to przyzwolenie i niestety aprobata 
22 stycznia 2022 19:39 / 4 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Każdy jeździe tam gdzie mu dobrze. Ja też wróciłam na stare śmieci. Spokój, cisza, pdp ok i rodzina czego chcieć więcej. Jedynie co sen mi z powiek spędza to to, że jeśli babcia 8-9 marca pójdzie ( o ile dojdzie do skutku) OP biodra to mi pasuje jeszcze gdzieś skoczyć na te 3-4 tygodnie do 10 kwietnia zebh sobie zarobić. Póki co jestem tu. Spokojne miejsce i każdemu takiego życzę. :kwiatek dla ciebie:

Ja to przeważnie na pierwszej linii frontu ?
Okopy nie dla mnie ?
Zadziwiające jest to , że mi ostatnio to jest wszędzie dobrze ,a szczególnie tam gdzie mnie nie ma ?
22 stycznia 2022 19:43 / 4 osobom podoba się ten post
Ludzie śmiejmy się troszeczkę ?
Ktos sie smuci ten jest smutas kto sie kloci.. ?
Wystarczy nam ze Niemczury są sztywni za życia ?  
22 stycznia 2022 21:25 / 1 osobie podoba się ten post
Luke

:-)
Ja dostałem podwyżkę z 0,45 na 0,56 za kWh... a że średnio zużywamy około 120-130 kWh miesięcznie, to niecałe 15 zł więcej. Mamy tzw licznik przedpłacony i raz w miesiącu spisujemy stan licznika i wysyłam to na ebok-u z Tauronu ?
A ile dopłaty za gaz będzie, nie wiem...:ucieka: Okres rozliczeniowy kończy się nam za trzy miesiące, czy też dwa...

A tutaj pewien link... 

https://www.gov.pl/web/koronawirus/rusza-rehabilitacja-dla-ozdrowiencow-zmagajacych-sie-z-powiklaniami-po-covid-19

Gazu nie mam więc odpada, ale za to rachunek za wodę i CO przyszedł a mamy podział na klatkę.Jest ok ?