Powitajki przy kawie 69

09 marca 2022 08:05 / 8 osobom podoba się ten post
Dzień dobry, witam dzisiaj wyspana 
Babcia jeszcze w łazience, ja już pierwszą kawę kończę. 
Pranie w pralce już się kręci. Nie ma suszarki ale dzisiaj ma być dużo słońca to wyschnie na dworze. 
Jak babcia na spotkanie ze znajomymi wyjedzie, salon i jadalnię trochę posprzątam, bo pani do pucowania przyjdzie dopiero za tydzień. Każdego dnia, kiedy czegoś szukam, zauważam że ostatnie lata mąż podopiecznej domem się zajmował. 
Z jednej strony fajnie, że jestem tutaj pierwszą opiekunką, ale jest też druga strona, mam więcej pucowania, szczególnie szafek i szuflad w kuchni. Pralkę,komorę na środku piorące, musiałam najpierw "namoczyć "żeby umyć co do umycia było. Nie powiem przecież komuś, kto przyjedzie po mnie, że tak zastałam i tak zostawiam, a jak chce to niech szoruje. Przynajmniej czas szybko leci. 
Dobrego dnia Wam życzę 
09 marca 2022 08:19 / 6 osobom podoba się ten post
Gusiu, tu też aż się prosi, żeby szafki i szuflady wymyć. Jest jednak babka, więc się nie wtrącam. Gdy sam mieszkam, też chętnie porządkuję i czyszczę 
Zawsze o żonie podopiecznego mówię babcia, ale tu piszę o babce. Ze względu na charakter. 
Oni są w wieku moich rodziców, mają po 83 lat. Z ciekawości, to pochodzą z Bawarii, z Regensburga. 
09 marca 2022 08:46 / 4 osobom podoba się ten post
Luke

Dzień dobry :chaplin:
Przymrozek jeszcze trzyma. Dziadek śpi w nocy przy wyłączonym hajcungu, cały czas. Bo niby mu za ciepło... Oj, babka, babka. Jak wchodzę do pokoju o 7,  to jest bardzo zimno.
O 7 przechodzi obok jego pokoju w drodze do łazienki. Wraca z powrotem do kuchni. I ani razu nie uchyli drzwi i nie powie mu chociaż dzień dobry, nie, spyta, jak się czujesz, jak ci się spało... Dopiero tak dwadzieścia po siódmej do niego zagląda :-(
Nie wiem, co o tym sądzić. A co Wy  sądzicie o takiej postawie ?

Dziś przyjdzie Rosjanka, sprzątająca. Dziesięć lat mieszka w DE. Miła, ale nie rozmawiam z nią o polityce. Pochodzi z Syberii. Ostatnio wszystkie dni tygodnia po rosyjsku jej powiedziałem :oklaski::smiech3:

Życzę Wam spokojnego dnia i fajnego dnia:kawa1::buziaki1:

Ja o postawie babki sądzę , że może zna dziadka na tyle , że jest przyzwyczajony do tego ,że wstaje (budzi się dopiero jak ona do niego zagląda ) więc nie chce zaglædać wcześniej żeby go nie obudzić .W relacje małżeńskie to chyba lepiej się nie wtrącać . Kiedyś miałam taką parę ,że jak schodziłam z dziadkiem na śniadanie (jego żona szykowała )to ona zawsze stała (prawie na baczność )w drzwiach dzielących kuchnie od salonu .
Dziadek mówił jej dzień dobry i jak ona odpowiedziała to znaczyło , że wszystko w porządku ,ale zdarzało się , że nie odpowiedziała . Jakieś takie dziwne zwyczaje ,które nie bardzo mi się podobały ,ale nie wtræcałam się w to  
Paniedielnik ,wtornik ,cietwierg ??
Jak jest środa to nie pamiętam 
Za to , że czterdzieści to nietypowo sorok ,to gdzieś jeszcze w głowie zostało ?
Pewnie jakbym musiała pa ruski gawarit to bym jakoś dała radę ?
09 marca 2022 08:47 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry ? 
Środowo się witam i życzę spokojnego dnia i pięknej pogody 

09 marca 2022 08:53 / 4 osobom podoba się ten post
Ale dziadek już nie śpi,  obudzony przeze mnie o 7. Absolutnie się nie wtrącam, tylko napisałem, jak jest 
09 marca 2022 08:56 / 4 osobom podoba się ten post
Luke

Ale dziadek już nie śpi,  obudzony przeze mnie o 7. Absolutnie się nie wtrącam, tylko napisałem, jak jest :kotek:

Coś Ty od rana taki nerwowy ?
Ja nie napisałam , że masz się nie wtrącać ,a tym bardziej nie pisać na ten temat . Pytałeś to odpowiedziałam co ja o tym sądzę 
09 marca 2022 08:58 / 6 osobom podoba się ten post
Witam wszystkich słonecznie.Wyspana jestem, tak mi się przynajmniej wydawało.Jak wytłumaczyć fakt że kawę zamiast posłodzić to posolilam
Na swoje wytłumaczenie mam to że cukier i sól są w takich samych pojemnikach. I zamiast delektować się smakiem słodkiej kawy to wiecie taki szok
09 marca 2022 09:04 / 3 osobom podoba się ten post
Fiore

witam wieczorna pora:-)
Z okazji Dnia Kobiet składam wszystkim Paniom najserdeczniejsze życzenia, zdrowia, szczęścia, pomyślności, a przede wszystkim niesłabnącej miłości. Niech wszyscy pamiętają i doceniają Wasz nieustający trud, codzienną pracę, poświęcenie i troskę o innych.:buziaki2::przytula::radosc::kwiatek dla ciebie::kwiaty_serca::kwiaty_serca::kwiaty_serca:

Dziękuję 
09 marca 2022 09:05 / 5 osobom podoba się ten post
Anka1

Witam wszystkich słonecznie.Wyspana jestem, tak mi się przynajmniej wydawało.Jak wytłumaczyć fakt że kawę zamiast posłodzić to posolilam:yo:
Na swoje wytłumaczenie mam to że cukier i sól są w takich samych pojemnikach. I zamiast delektować się smakiem słodkiej kawy to wiecie taki szok:zaskoczenie1:

Ciasto w domu upiekłam i zamiast cukru sól, ale w posypce tylko ?
09 marca 2022 09:07 / 5 osobom podoba się ten post
Oj żeby mi się tak chcieło jak mi się nie chce 
Pranie , i zakupy czekają 
09 marca 2022 09:11 / 3 osobom podoba się ten post
Luke

Gusiu, tu też aż się prosi, żeby szafki i szuflady wymyć. Jest jednak babka, więc się nie wtrącam. Gdy sam mieszkam, też chętnie porządkuję i czyszczę :-)
Zawsze o żonie podopiecznego mówię babcia, ale tu piszę o babce. Ze względu na charakter. 
Oni są w wieku moich rodziców, mają po 83 lat. Z ciekawości, to pochodzą z Bawarii, z Regensburga. 

Servus zatem?
Co do takich zachowan płci pięknej w stosunku do płci mniej pięknej to znam ,widziałam,słyszałam...
Musiał się dziadek wcześniej mocno babce  narazić bo i tak bywa. Czyli pięknym za nadobne 
Ale to nie reguła.
09 marca 2022 09:13 / 4 osobom podoba się ten post
Fiore

dziendoberek opiekunkowo :bravo:
od dzisiaj mam internet :radosc1: rodzinka podopiecznej zalatwila :przytula:
niestety moja babunia od 2 dni w agonii, wczoraj byl lekarz paliatywny i juz morfine zaczeli podawac 
wiec czekanie tylko na koniec :strach na wroble:
to bedzie znowu jedna z moich krotszych sztel, bo dopiero jestem tu 6 dni :bezradny:
no coz babunie wypisali ze szpitala do domku aby umarla .
Wszystkim zycze milego i spokojnego dnia :przytula::przytula:

Ja i tak podziwiam za pracę orzy takich pacjentach 
09 marca 2022 09:22 / 4 osobom podoba się ten post
Witam i ja 
Wszyscy wstawić zdrowi ,pelni mocy i to cieszy .
Ja zerwana wręcz zostałam dziś z loża o 8.30 bo dziadek wyjątkowo dziś wczesnie się obudził. A czemu ? Bo temu?Ziarnko grochu go nie uwierało bo go tam w łóżku nie było ?
Więc 5 bieg w kuchni i latające kromki .Jak chłop głodny to zły ?
Miłego dnia dla Was?
U mnie słoneczko, będzie zatem spacer między traktorami bo się na polach ruch robi .
09 marca 2022 09:27 / 3 osobom podoba się ten post
Malgi

Witam środowo w środku tygodnia:chaplin:
Środa minie - tydzień zginie :wiking:
Dziś mamy pracowity dzień: wizyty wszystkich terapeutów, a ja swoją pościel sobie zmienię:pranie::suszenie:
Miłego dnia wszystkim:angel1:

Malgi sen miałam :
dziecko poszłam szukać,znalazłam, małe, na rękach go nioslam  to był mój brat .Nie płakał.Caly nagi był.
09 marca 2022 09:35 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo ja znowu czekam na technika tv  
J st też dobra strona braku Tv . Cisza
Margaretka czyta albo spi