Jak minął dzień 13

10 września 2022 21:19 / 2 osobom podoba się ten post
Luke

Gusiu, podeślij przepis na chlebek w wątku wypiekowym☺️ Mam czas, to wypróbuję:-)

Cały sierpień chodziłem tylko w krótkich koszulkach i spodenkach, a teraz już trzeba długie spodnie dresowe i bluzę zakładać. 
Wczoraj syn wieczorem przywiózł Döner-a. Dobry, w bułce, treściwy.
Podejrzałem, skąd bierze kaskę... a on wziął kaskę z babcinej portmonej :smiech2: chitrus jeden:smiech3:
Babcia w łóżku, nawet chętnie je i pije. Ale sąsiadka, która ją odwiedziła, powiedziała, że jej stan zdrowia nie podoba się. Mi również. 

Przed wejściem do domu mam kwiaty, które podlewam, niektóre codziennie, inne znów co drugi dzień. 
Znam tylko róże, nazw innych zapomniałem... ?
Pomożecie mi je przypomnieć? ??

O i ja też poprosiłam o przepis na chlebek. 
10 września 2022 21:37 / 3 osobom podoba się ten post
Dusia1978

O i ja też poprosiłam o przepis na chlebek. 

Wstawię przepis w przepisach. To chyba najszybszy i najprostszy przepis na chleb jaki znam ?
11 września 2022 09:35 / 6 osobom podoba się ten post
Lugano,Lunagersee,Monte Bre...zdobyte9
11 września 2022 09:37 / 4 osobom podoba się ten post
Damessa

Lugano,Lunagersee,Monte Bre...zdobyte:super:9

Pięknie. Aż uwierzyć mi trudno że miałaś taką cudną pogodę, kiedy u mnie szaro, buro i mokro. Zazdraszczam 
11 września 2022 09:49 / 4 osobom podoba się ten post
Gusia29

Pięknie. Aż uwierzyć mi trudno że miałaś taką cudną pogodę, kiedy u mnie szaro, buro i mokro. Zazdraszczam :-)

Tak,pogoda byla specjalnie  dla mnie zamowionaok.30 st.
11 września 2022 14:18 / 5 osobom podoba się ten post
Damessa

Oj jak ja lubię takie klimaty :) Zahaczyliście o dolinę Versascy, albo Magii, czy plan wycieczki tego nie objął? 
11 września 2022 18:42 / 5 osobom podoba się ten post
Grzyby się susza trochę czasu zajęło czyszczenie i oglądanie robaków .Po deszczach są zdrowe i czyste , więc dałam radę .Mam takie miejsce na maslaki i już mi się śni i widzę lśniące łebki wystające z mchu i trawy . Lubię a co tam lubię ,kocham las nawet bez grzybów. Jedno tylko mnie ogranicza, pojawiły się wilki a ja nie znam żadnego zaklęcia na nie ,jak przystało na babkę .
11 września 2022 18:55 / 6 osobom podoba się ten post
tina 100%

Oj jak ja lubię takie klimaty :) Zahaczyliście o dolinę Versascy, albo Magii, czy plan wycieczki tego nie objął? 

Legenda.Rejs trwał 2.5 godz.Magia...
11 września 2022 20:45 / 7 osobom podoba się ten post
Na forum dzień minął ciekawie, dziewczyny będą piec chleby, Damessa wstawiła super fotki z rejsu, tina została babcią - gratulacje.,Mleczko grzyby zbierała... 
A u mnie spoko... Babcia odzyskuje powoli siły,  chociaż byłem pesymistą, ale nigdy nic nie wiadomo. Córka przyjechała, przejęła opiekę. Chociaż w nocy przy babci nic nie trzeba robić, jedynie doglądnąć, bo się odkrywa. Jutro przypatrzy się toalecie porannej podopiecznej. Przyda się jej ta wiedza, zresztą sama zaproponowała, by jej to pokazać. Akurat zmienimy razem prześcieradło itp. We wtorek będzie i lekarka i ergoterapeutka, w środę fizjo i super. Cała góra dalej dla mnie. Córka spać będzie w byłym pokoju mamy, a nie w pokoju u góry. Tak mi to nie przeszkadzało. Posiedzi tutaj do 21 września, haha. Czyli laba dalej. Dużo wolnego. 
Jutro uprawomocni się orzeczenie orzecznika ZUS, więc przyjdzie mi już tylko czekać na 24-dniowy wyjazd do sanatorium. Troszkę się czeka, ale żaden problem. 

12 września 2022 13:14 / 3 osobom podoba się ten post
Właśnie wróciłam  ze spaceru  po  polach  i łakach ...zimowit jesienny
13 września 2022 07:35 / 3 osobom podoba się ten post
Damessa

Przepięknie tam ❤ 
13 września 2022 07:52 / 3 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Przepięknie tam ❤ 

W sobotę  jadę  znowu,nie wszystko zobaczylam...
13 września 2022 08:02 / 3 osobom podoba się ten post
Damessa

W sobotę  jadę  znowu,nie wszystko zobaczylam...:-)

Może będzie nam raźniej w dwójkę co sądzisz ?? Ja jestem o tym przekonana na 200%?
13 września 2022 08:06 / 3 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Może będzie nam raźniej w dwójkę co sądzisz ??:buziaki1: Ja jestem o tym przekonana na 200%?

W kupie siłaJedziemy razem do Lugano!!!!!!
13 września 2022 08:07 / 2 osobom podoba się ten post
Damessa

W kupie siła:yahoo::yahoo:Jedziemy razem do Lugano!!!!!!