Pewnie net jej uciekł?

Wczoraj burza za burzą była.W nocy padało.Dlatego spalam jak zabita .
Pozdrawiam i miłego dnia

Pewnie net jej uciekł?
Dzień dobry.Dzis do Zurychu się wybieram.:-)
Wczoraj burza za burzą była.W nocy padało.Dlatego spalam jak zabita .
Pozdrawiam i miłego dnia :-)
Co by nie było że w powitajkach - więc przywitam się - Dzień dobry ??. Ale potrzebuje pomocy : jak brzmi po niemiecku powiedzenie " złej baletnicy przeszkadza nawet rąbek u spódnicy" no chyba, że mają inne powiedzenie o podobnym wybrzmieniu...
Wenn der Reiter nichts taught, ist das Pferd schuld.
I podkreśl, że ty jesteś Pflegerin, nie Pferd, żeby kozła ofiarnego nie zaczeli szukać.
"Szpruchy" to często idiomy-warto je poznawać.
? Spoko Tina. Ja tylko chce przytrzeć nosa troche jednej Pani - co ma wysokie mniemanie o sobie a wszyskich innych ma za nic. Nasze powiedzenie "zlej baletnicy przeszkadza rąbek u spódnicy" pasuje tu idealnie - określając jej prace
Ko-ko-koniecznie musisz? :-)Są lepsze sposoby na poprawienie sobie samopoczucia. Może gdzie tam jaki przystojny Mniemniec się kręci :)
Z moim szczęściem wiecej sie nie pojawi "gwiazda". A co do przystojnych ?♂️ pozostało mi tylko podziwianie ?
Jak zdążyłam poznac Maludę, to go złapie. Prędzej czy później :-)
A ja mam mały kociołek. Ślub młodych już 11 czerwca, mało czasu zostało-toteż pomagam jak mogę ogarnac przygotowania . Zdążymy jeszcze z męzem uskutecznić planowany wyjazd do Sopotu.
Tak, że tak. Lete dalej a Wam dobrego dnia życzę.
Telefonu też nie odbiera, na SMS nie odpisuje, na FB też jej nie widziałam - zaczynam się martwić...:stres:
Wszystko ze mną okMusialam czekać na ładowarkę od nratowej seniorki
Piję kawę i rozmyślamA tak to miłej środy Opiekunowo:radosc1: