Powitajki przy kawie 71

18 sierpnia 2022 08:33
marta74

Dzień dobry :kawa1::kawa1:zaraz znowu weekend :kwiatek dla ciebie2: spokojnego dnia wszystkim :-)

Masz rację, szybko zleci :) 
18 sierpnia 2022 08:36 / 4 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Fajna masz pracę . Zazdroszczę i że nie jesteś 24/24. Może i ja bym spróbowała .? Zastanawiam się nad tym. 

To specyficzny dom opieki .Nie wiem jak jest w typowych domach dla schorowanych starszych osób .Tyle co wiem od znajomych pracujących w nich  to , to  że jest ciężko .Tu serio jest inaczej .Teraz siedzę sobie w pokoju tzw. telewizyjnym i słyszę jak na dole pakują się do pracy . Wrócą o 16.15 .Tu nie ma osób lezacych, dwie osoby z pampersem. Szefowa bardzo chce żebym została dluzej,ale ja mam inny plan .Jak nie spróbujesz nie będziesz wiedziała .Do opieki w domach prywatnych zawsze możesz wrócić . 

18 sierpnia 2022 09:00 / 5 osobom podoba się ten post
Witam słonecznie
 Zazdroszczę Wam ,że znacie niemiecki,też bym popracowała w takim domu opieki, bliżej domu ..
Ja  znam inne języki,pracuje w opiece ,ale zawsze dalej imniej ofert 
PozdrawiamWszystkich,udanego końca wakacji???

18 sierpnia 2022 09:16 / 6 osobom podoba się ten post
Czołem Rodacy?
Jak się wieczorem rozpadało ło matko i córko ?
A ja mam dziś wolne i może tylko rundę na nogach zrobię w celu dotlenienia się takiego dogłębnego.Warzywa pięknie rosną A ile pomidorów?Na ogórki już patrzeć nie mogę?Pstryknę parę fotek z pleneru to potem wstawię.Spokojności i radości życzę? 
19 sierpnia 2022 06:01 / 5 osobom podoba się ten post
Doberek piatkowo.5.00 pobudka, dziesięć minut później kawa, przegląd portali spolecznosciowych,trzy wiadomości przez Messenger i... prawie 6.00 .No i powoli zaczynamy weekend, choć mi to egal.Pozdrawiam Opiekunkowo śpiące jeszcze głębokim snem?,ja za chwilę złaze na dół,na rower?, zawzięłam się i już.No,to narka ☕☘️
19 sierpnia 2022 06:32 / 6 osobom podoba się ten post
Witam .  Dziś wcześniej pobudka. Seniorzy przed 9 jadą z synem do urologa. Ja w tym czasie zostaje , trochę ogólnie takie tam tańce na miotle 
Obiad mam zaplanowany więc problem mały dziś z tym. Potem pauza i jakoś dzień zleci. 
Wszystkim spokojnego dnia i całego weekendu. A dla Was kawa. 
19 sierpnia 2022 07:30 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry o 3.30 obudził mnie przyjemny odgłos padającego deszczu . Co za ulga .
Mam wolny dzień, nie wiem co będę robiła na tym pustkowiu . Qrcze blade, w takich warunkach jeszcze nie pracowalam ,żeby się nudzić ? Co za czasy nastały .Dobrego dnia życzę 
19 sierpnia 2022 07:35 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry  pięknego dzionka i całego weekendu 
19 sierpnia 2022 08:04 / 5 osobom podoba się ten post
Dzien dobry wszystkim 
juz prawie spakowany , dzisiaj rodzinka podopiecznej szykuje grilla i drinki na popoludnie jako pozegnalne party dla mnie. :radosc
Szkoda bedzie stad odjechac , przemila rodzinka 

19 sierpnia 2022 10:38 / 5 osobom podoba się ten post
Witam w piątkowe przedpołudnie
"Pauzuję" do 19ej. Planuję zażyć kąpieli solankowej, więc super. Jutro i pojutrze sami w domu bez rodziny, a od poniedziałku mam cztery dni wolnego, bo córka, ta druga, przyjedzie wieczorem w niedzielę. Mieszka w Kolonii.
Miłego dzionka Opiekunkowo ?‍♂️
19 sierpnia 2022 13:47 / 4 osobom podoba się ten post
Luke

Witam w piątkowe przedpołudnie:kwiatek dla ciebie:
"Pauzuję" do 19ej. Planuję zażyć kąpieli solankowej, więc super. Jutro i pojutrze sami w domu bez rodziny, a od poniedziałku mam cztery dni wolnego, bo córka, ta druga, przyjedzie wieczorem w niedzielę. Mieszka w Kolonii.
Miłego dzionka Opiekunkowo ?‍♂️:buziaki2:

Miłego dzionka, u mnie wolny weekend z rodzinką więc nie mogę się doczekać 
19 sierpnia 2022 15:17 / 4 osobom podoba się ten post
Luke

Witam w piątkowe przedpołudnie:kwiatek dla ciebie:
Miłego dzionka Opiekunkowo ?‍♂️:buziaki2:

Jak to dobrze mieć urlop na urlopie 

Nie lubię za dużo wolnego .Jak jestem w mieście to tracę kasę na pierdoły a jak na zesłaniu to nudzę się i to bardzo, bardzo . Lubię nie za ostro, ale systematycznie .
19 sierpnia 2022 20:57 / 5 osobom podoba się ten post
witam wieczorową porą 
20 sierpnia 2022 05:57 / 8 osobom podoba się ten post
Doberek sobotnio, przysnęło mi się trochę a lubię mieć większy luzik z rana.Co najlepsze,to to,ze Seniorzy wreszcie zaczęli chodzić spać o ludzkiej porze i już po 21 ej wysłali mnie na górę.No, to siup kawą i ...nie przemeczajmy się.
20 sierpnia 2022 06:04 / 7 osobom podoba się ten post
Dzień dobry, no to dzisiaj zaskoczę,jestem już po kawie a do pracy na 14 tą. Noc była fajna, chłodna i mokra .Temp. 19 st . Malgi pewnie już za grzybami chodzi .Dobrego spokojnego dnia życzę.