Powitajki przy kawie 71

30 sierpnia 2022 08:40 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry ,pochmurnie i tak ma być przez cały tydzień ?
30 sierpnia 2022 08:44 / 4 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Dzień dobry ,pochmurnie i tak ma być przez cały tydzień ?

Szkoda, że nie ma przecinka po ......tak ma być .Ja lubię taką pogodę .Słońce już mnie praktycznie wysuszyło . Prawie na amen .
30 sierpnia 2022 08:48 / 2 osobom podoba się ten post
Mleczko

A propos pilota :sciana: Wczoraj pojechałam autem po owoce,wysiadlam auto  zamknęłam.Po powrocie mi w ząb :-( pilot nie działa .Już miałam płakać,przypomniało mi się, że kluczyk jest rozbieralny .Rozłożyłam go i po głośnym komunikacie pod postacią ryku antywłamywacza otworzyłam drzwi .Obawiałam się tylko policji ponieważ protest auta trwał parę ładnych sekund . Myślałam, że kluczyk się rozkodował  a to tylko ( na szczęście) baterie się wyczerpały .Znaczy że też musisz pewnie wymienić rzeczone części . Powodzenia 

Jego poprostu całego trzeba wymienić bo już stary i ma powgniatsne przyciski i za nic nie można ich użyć. Nie moja w tym bajka . To jest problem rodziny żeby babce działało wszystko ok . 

30 sierpnia 2022 08:52 / 3 osobom podoba się ten post
Damessa

Dzień dobry Opiekunkowo! Za chwilkę  podjedzie bus i ruszam do CH:-)Milego dnia życzę  nam wszystkim :kwiatek dla ciebie:

Szerokiej i spokojnej drogi. 
30 sierpnia 2022 08:56 / 5 osobom podoba się ten post
Mleczko

Szkoda, że nie ma przecinka po ......tak ma być .Ja lubię taką pogodę .Słońce już mnie praktycznie wysuszyło . Prawie na amen .

Poprawka jest słońce, usłyszało chyba mój smutek.Ale powietrze świeże ?huraaaaa
31 sierpnia 2022 05:08 / 6 osobom podoba się ten post
Pozdrawiam srodowo w ostatni,sierpniowy dzień.Kawa pachnie,zaraz będę ją piła.Jeszcze dziś mam w planie zadzwonić do Wnukow z życzeniami z okazji pójścia do szkoły -moje dwie Wnusie idą do I klasy.A ja mam w planie w pierwszy wrotek pazdziernika iść na spotkanie Absolwentów z okazji 100lecia Liceum im.M.Konopnickiej w Inowrocławiu.Po 40latach spotkam się z kumplami ze szkoły.Super.No, koniec pisania, śpijcie jeszcze,narka.
31 sierpnia 2022 06:21 / 5 osobom podoba się ten post
Hellou słoneczko się zapowiada .A jak u Was dzień ? U mnie po staremu 
31 sierpnia 2022 07:10 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry.  ostatni dzień wakacji przed dziećmi i zaczyna się rutyna dla rodziców. Pamiętam jak moja córka szła do 1 klasy i plecak jak przewracał.  i musiałam jej pomóc nieść. Teraz już torby jej nie noszę nawet szczerze to nie wiem czy jakieś podręczniki na studiach będą jej potrzebne?  mnie na niektórych przedmiotach były potrzebne. Stare czasy. Dyplom leży i jak będą kiedyś wnuki to się pochwalę. 
U mnie dziś wyjazd seniorów na 4 dawkę szczepionki ( nie wiem po co ? ale się nie wtrącam) . Senior codziennie ciśnienie bardzo wysokie to i szczepienie mu potrzebne. Głupota . ???
Wszystkim życzę spokojnego dnia. 
31 sierpnia 2022 07:30 / 5 osobom podoba się ten post
Witam i o zdrowie pytamy koniec wakacji moja wnusia idzie jutro do przedszkola będzie trzeba posłuchać wrażeń miłego i spokojnego dzionka wszystkim 
31 sierpnia 2022 08:43 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry!  Dotarłam ,jechalam tylko 12 godz.Zaraz zejdę  przywitać  się  z PDP. Zmienniczka wyjeżdża  ok.13 g.Miłego dnia życzę  kochani 
31 sierpnia 2022 09:47 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry  super dzionka życzę wszystkim 
31 sierpnia 2022 10:50 / 5 osobom podoba się ten post
Witajcie Opiekunkowo 
Ostatni dzień sierpnia, ostatni dzień wakacji. Ochłodziło się i fajnie.
Muszę troszkę ogarnąć dom, potem w kuchni coś porobić itd. Babcia jest spokojna, zresztą tak zawsze było, jak tu jestem. Trochę koty darła z poprzednimi opiekunkami. Pogrzeb jeszcze nie wiadomo kiedy, bo dziadka skremują. Co rodzina, to inne zwyczaje.
Życzę Wam pogodnego dnia
31 sierpnia 2022 11:44 / 2 osobom podoba się ten post
Luke

Witajcie Opiekunkowo :slodki krolik:
Ostatni dzień sierpnia, ostatni dzień wakacji. Ochłodziło się i fajnie.
Muszę troszkę ogarnąć dom, potem w kuchni coś porobić itd. Babcia jest spokojna, zresztą tak zawsze było, jak tu jestem. Trochę koty darła z poprzednimi opiekunkami. Pogrzeb jeszcze nie wiadomo kiedy, bo dziadka skremują. Co rodzina, to inne zwyczaje.
Życzę Wam pogodnego dnia:buziaki2:

Czemu inne zwyczaje. To jest normalne w Niemczech. Oni tutaj najpierw inne sprawy załatwiają a pogrzeb na samym końcu. Jeśli nie są katolikami to tym bardziej to oddalają w czasie. Spokojnie  Wiesiu to nie problem opiekuna . Mnie babcia zmarła 28 mają za dwa tygodnie dziadek a z tego co wiem pogrzeb był 20 lipca. Puszka z prochami musiała się odleżeć na półce. 
31 sierpnia 2022 11:51 / 2 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Czemu inne zwyczaje. To jest normalne w Niemczech. Oni tutaj najpierw inne sprawy załatwiają a pogrzeb na samym końcu. Jeśli nie są katolikami to tym bardziej to oddalają w czasie. Spokojnie  Wiesiu to nie problem opiekuna . Mnie babcia zmarła 28 mają za dwa tygodnie dziadek a z tego co wiem pogrzeb był 20 lipca. Puszka z prochami musiała się odleżeć na półce. :oczko:

Żaden problem, tylko porównanie. Ty kremacja, a w kwietniu tradycyjne pochowany został dziadek. Bez kremacji. Dlatego mówię, inne zwyczaje w rodzinach. Tutaj również córka zajmuje się tym wszystkim. A 20go babcia ma urodziny, mała imprezka będzie, a opiekun ma wolne.
31 sierpnia 2022 12:01 / 1 osobie podoba się ten post
Luke

Żaden problem, tylko porównanie. Ty kremacja, a w kwietniu tradycyjne pochowany został dziadek. Bez kremacji. Dlatego mówię, inne zwyczaje w rodzinach. Tutaj również córka zajmuje się tym wszystkim. A 20go babcia ma urodziny, mała imprezka będzie, a opiekun ma wolne.

W Polsce coraz częściej też kremuja ludzi i to mi się podoba.