Powitajki przy kawie 71

07 września 2022 08:51 / 3 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Dzień dobry ?
Padało,grzmiało i strumyk przybrał na obietości.  Mam go za oknem a że śpię przy otwartym to fajnie relaksuje.Fotka z któregoś tam spacerku po deszczu ?Spokojnego dnia ?

no piękne <3
07 września 2022 09:07 / 5 osobom podoba się ten post
Maluda

Hurra, środa na horyzoncie,a to już połowa tygodnia.Zostaly mi tutaj dwa z małą nawiązką.W nocy burza i deszcz,a wczoraj to nawet grad.Lalo i to porzadnie przez dwie godziny,a potem tylko slychac było w tle syreny straży pozarnej.Troche się bałam.Teraz mój ulubiony napój i do popisania ?☕

Za dużo dla Ciebie tego dobrego  Kradnę 
I dzień dobry wszystkim :)
07 września 2022 09:15 / 7 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w słoneczny poranek.
Pogodnej środy życzę. 
Ja jeszcze kawusię popijam w towarzystwie mruczącego kocurka 
07 września 2022 10:38 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry sloneczko pięknie świeci  dobrego dnia nam życzę 
08 września 2022 05:03 / 7 osobom podoba się ten post
Witam czwartkowo o wczesnej porze.Za oknem leje od wczoraj,sprawdzilam,bo musialam do klo iść tarasem przylegajacym do lazienki.Wvzoraj mialam ciezki dzień,szczegolnie z Seniorem.W końca nie wytrzymalam i powiedzialam,co myślę o Jego zachowaniu.Nie wiem skąd wziął mi się taki zasób slow.Pozniej napisalam do Corki,ze ma porozmawiac z Ojcem,bo dłużej tak nie da się pracowac.Ech,tam,nic to nie dało,On dalej swoje ale ja teleportowalam się już do siebie, żeby psychicznie odpocząć.No,to lecimy dalej z nieodłączną kawą ??☘️
08 września 2022 06:28 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry,dzisiaj pospalam moj
zegar chyba się zawiesił .
W nocy padał deszcz,  powietrze jest rzeskie.Zaraz pojde z pieskiiem  na spacer,  tylko kawa....kawa ma pierwszeństwo
Życzę miłości, wierności i czego tam chcecie

08 września 2022 06:33 / 6 osobom podoba się ten post
Maluda

Witam czwartkowo o wczesnej porze.Za oknem leje od wczoraj,sprawdzilam,bo musialam do klo iść tarasem przylegajacym do lazienki.Wvzoraj mialam ciezki dzień,szczegolnie z Seniorem.W końca nie wytrzymalam i powiedzialam,co myślę o Jego zachowaniu.Nie wiem skąd wziął mi się taki zasób slow.Pozniej napisalam do Corki,ze ma porozmawiac z Ojcem,bo dłużej tak nie da się pracowac.Ech,tam,nic to nie dało,On dalej swoje ale ja teleportowalam się już do siebie, żeby psychicznie odpocząć.No,to lecimy dalej z nieodłączną kawą ??☘️

Hej ,wypracuj u siebie taki mechanizm .NIE.SLUCHAJ CO MOWI .Ja tak mam . Potrafię się kompletnie wyłączyć .A niech gada . to się nie opłaca ,szkoda zdrowia .
08 września 2022 06:37 / 7 osobom podoba się ten post
Witam serdecznie.  U mnie też przeboje z seniorem bo za dużo klapie, że niby za szybko jadę autem . No to napewno nie bo ja mandatów nie chce mieć plus szarpie mnie i macha  rękami i pokazuje na licznik. Poruszyłam te sprawę z synem od kolejnego razu dziadek siada z tyłu i siedzi cicho ?. Potencjalnie zastępczyni na 3 tygodnie za mnie już jest zaakceptowana i też już ja uprzedziłam o co chodzi z seniorem. 
Wszystkim życzę spokojnego i dobrego dnia. 
08 września 2022 07:29 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w czwartek miłego dnia wszystkim 
08 września 2022 08:18 / 7 osobom podoba się ten post
Dzień dobry u mnie też deszczowo,ale później ma się rozpogodzić spokojnego dnia i słoneczka życzę wszystkim 
08 września 2022 08:54 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry! Mokro ale  cieplo,przyjemne powietrze.Dzisiaj odwiedzin  nas pierwsza opiekunka PDP i jego śp. żony.Słowaczka która  ułożyła sobie życie  w CH.Będzie skoczkiem w moim wolnym dniuMiłego dnia kochani
08 września 2022 09:32 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry każdemu! :) Słoneczko dzisiaj jest to jakoś tak milej zacząć dzień :) 
08 września 2022 09:35 / 5 osobom podoba się ten post
Dzien dobry, niedawno się rozpogodziło a od wczoraj wieczora przechodziły burze. O 7 pobudka samoistnie . Normalne, że jak się ma świadomość ,że może pdp będzie w nocy potrzebować pomocy, to się śpi jak zając , a co innego jak można sobie odpuścić.
Tak też i rano miałam, że wczesnie się budziłam, bo i chciałam miec jakis margines czasu dla siebie. 
Dziś w porze obiadowej jadę do Pflegeheimu. Osrodek pięknie położony w dolinie rzeki Reuss. Otacza go bajkowy park, ale w srodku raczej przygnębiająca atmosfera, choć warunkom i organizacji nie można niczego zarzucić. Jednak wszędzie są braki personelu tak i tu wszyscy muszą się uwijać jak w ukropie, aby każdy podopieczny był należycie obsłużony. I nic ponad to. Na indywidualne podejscie , chociaż na jego cień po prostu tam czasu nie ma. Mam nadzieję , ze pogoda się utrzyma, to wyjdę z pdp na Rolstuhlu pospacerować. Czas na to jest tam od 14 do 16. 
Ja w swojej przyszłej pracy mam 6 podopiecznych, ale nie seniorów, pracują w zakładach pracy chronionej i to jest taka wspólnota mieszkaniowa prowadzona przez jedną z wielu tu fundacji. Miejsce mi juz nie obce , zaznajomiłam się wczesniej panującymi tam zwyczajami i z "dzieciarnią " , i ze współpracownikami, którzy mi wszystko wyjasnili, pokazali. I tam była opcja, że albo na już, albo termin po umówieniu. No i wyszło na już. Nie da sie wszystkiego zaplanowac, choć te" na już"- chciałam od pażdziernika zrobić, bo przecież wnusia na świat przyjdzie i chciałam wyskoczyć do domu. Trudno , wpadne jak mi się  skumulują jakies 3-4 dni wolne. Tak, że od poniedziałku mam być na 6.30 w pracy w Zurychu, to Sonnenblumen własnie. Rozglądałam się tez za czym innym , bo szczerze mówiąc chciałam zmienic też krajobraz, ale los trochę zdecydował za mnie. Generalnie i tu w sektorze zdrowotnym , socjalnym, opiekunczym pracy jest dużo, a jesli ktoś ma choćby te 200 godz SRK, to może liczyć na porządne zarobki.
Rozpisałam się a tu znowu pomidory trzeba zbierać, jest ich mnóstwo , tak, że sporo teraz zbiorę nawet jak juz nie dojrzewają tak intensywnie jak wczesniej. Ogarnę przetwory jeszcze przed poniedziałkiem, a i mam co robić teraz .
Spokojnego, pogodnego dnia życzę wam :)
08 września 2022 10:27 / 3 osobom podoba się ten post
Uwaga ! Ogloszenie! Dziewczęta  z CH.  która  na wolne  w sobotę  i chce  pojechac do  slonecznego  Lugano? Koleżance  coś  wypadło i nie moze jechać  Zurich  HB ,godz.8.33  peron 7. Zapraszam,będzie  fajnie  ! Pogoda bajeczna, 27st.
08 września 2022 11:08 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry szybciutkie, bo terminów mam dzisiaj kilka. 
Jeszcze jestem u przyjaciółki, tzn pomieszkuję u niej. Teraz piszę ze swojego mieszkania. Poranki i wieczory spędzamy wspólnie, smacznie i bardzo przyjemnie. O to "smacznie " dbam ja, psiapsióła dba o napitki i robi za taksówkę ?.
Wczoraj byłam na cmentarzu, taki trochę nostalgiczny nastrój, to wczoraj minęło już 2 lata jak odszedł mój mąż. Pogadałam z Nim trochę, trochę poopowiadałam a trochę powspominałam,bo chociaż wiele lat byliśmy jakby obok a nie razem, to dobrych wspolnych lat też  mamy za sobą niemało . Dzisiaj wracam do Olsztyna,do domu. Przez Mrągowo. Mają  tam,w Łapie Niedźwiedzia,nad samym jeziorkiem (tym mniejszym, w centrum miasta, nie nad Czosem) pyszne krewetki,na które to właśnie zaprosiłam przyjaciółkę, bo obie je uwielbiamy.
Przyjemnego, dobrego dnia życzę