Powitajki przy kawie 73

12 marca 2023 06:20 / 10 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo!Wolna niedziela ale pogoda ,, barowa ".Koleżanka zabiera mnie  do siebie więc  nie będzie  nudno i dzień przeleci.Spokojnej niedzieli życzę 
12 marca 2023 07:07 / 10 osobom podoba się ten post
Dzień dobry. Spokojnego dnia opiekunkowo. 
12 marca 2023 08:06 / 9 osobom podoba się ten post
Witam niedzielnie.
U mnie w nocy spadł znowu śnieg na co najmniej 20 cm.Będę miała roboty z odśnieżeniem aut i drogi wyjazdowej
Kawka w łóżku smakuje chyba najlepiej
Wszystkim bezstresowej niedzieli i bez zbędnych prac

12 marca 2023 08:08 / 9 osobom podoba się ten post
12 marca 2023 08:09 / 9 osobom podoba się ten post
12 marca 2023 08:56 / 8 osobom podoba się ten post
Witam w niedzielę, mój ulubiony dzień w pracy ??
Właściwie, to ja nie wiem dlaczego nie lubię tego dnia najbardziej ?
Nic nie robię, dłużej śpię. to co mi nie pasuje ?, chyba przez to prawie nic nie robienie czas się trochę dłuży w tym dniu. 
Pogoda pod psem ??
Trochę ciepłej niż wczoraj, ale taki mokry śnieg sypie i przez to nie jestem  zbyt optymistycznie nastawiona co do rokowań, że Józek na spacer zechce iść ?
Wczoraj powiedziałam jego bratowej, że zauważyłam, że Józek ma trudności z wchodzeniem po schodach, jak byłam ostatnio co w styczniu zjeżdżałam, to wszystko było w porządku. Niech się go wypytają czy noga go nie boli, bo jak dla mnie, to wchodzi po schodach w sposób charakterystyczny dla problemów z biodrem, ale ja nie lekarz, ma brata lekarza, to niech się tym zainteresuje. 
Miłego i spokojnego dnia Wszystkim życzę 

12 marca 2023 09:01 / 9 osobom podoba się ten post
Dzień dobry  cudownej niedzieli 
12 marca 2023 10:15 / 6 osobom podoba się ten post
Damessa

Dzień dobry Opiekunkowo!Wolna niedziela ale pogoda ,, barowa ".Koleżanka zabiera mnie  do siebie więc  nie będzie  nudno i dzień przeleci.Spokojnej niedzieli życzę :najlepszego3:

Tym razem jesteśmy daleko od siebie.  U nas w parę godzin zginął śnieg , niebo błękitne i można  balon ? powiesić w powietrzu . Ani krztyny wiatru 
Przesyłam parę promyków.
12 marca 2023 11:12 / 7 osobom podoba się ten post
Pozdrowienia i miseczka domowego rosolku dla Gusi . Gusiu jak się czujesz  ?
12 marca 2023 13:46 / 6 osobom podoba się ten post
Mleczko

Pozdrowienia i miseczka domowego rosolku dla Gusi . Gusiu jak się czujesz  ?

Dziękuję ,już trochę lepiej. Za rosołem nie przepadam,ale jak dobry to zjem. Twój takiej mocy i aromatu nabrał po kilku godzinach pyrkania,że aż u mnie pachnie. Poproszę porcyjkę,może być w kubku,taki wiesz,gorący do posiorbania 
12 marca 2023 14:20 / 5 osobom podoba się ten post
Gusia29

Dziękuję ,już trochę lepiej. Za rosołem nie przepadam,ale jak dobry to zjem. Twój takiej mocy i aromatu nabrał po kilku godzinach pyrkania,że aż u mnie pachnie. Poproszę porcyjkę,może być w kubku,taki wiesz,gorący do posiorbania :mniam:

Się robi 
12 marca 2023 14:23 / 5 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Dzień dobry. Spokojnego dnia opiekunkowo. 

Dusiu  jak u Ciebie ?
Po dwóch nockach pod rząd, gubię się .
12 marca 2023 15:48 / 7 osobom podoba się ten post
Mleczko

Dusiu :serce: jak u Ciebie ?
Po dwóch nockach pod rząd, gubię się .

Babcia słabiutka. Serce ma silne a wiadomo , że i one w końcu wysiądzie bez leków.  Na morfinie jest . Nie je w ogóle już od środy. Pije też nie wiele do 300 ml dziennie. Jeśli nawet się napije to odruch wymiotny ma. Worek stomijny jedynie wody   brudnej trochę ma , worek na mocz prawie pusty. Oprócz morfiny Woła też p bólowy novamisulvon. Zresztą wszystko jest po to tak zrobione żeby spokojnie bez bólu odeszła. Wszystko ma swój czas. 
12 marca 2023 15:58 / 6 osobom podoba się ten post
Wiosna zawitała, ciepło się zrobiło u nas :) Zaraz wychodzimy na spacer, nie będziemy się w domu kisić, nawet dla zdrowia :)
Dzień dobry 
12 marca 2023 16:35 / 3 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Babcia słabiutka. Serce ma silne a wiadomo , że i one w końcu wysiądzie bez leków.  Na morfinie jest . Nie je w ogóle już od środy. Pije też nie wiele do 300 ml dziennie. Jeśli nawet się napije to odruch wymiotny ma. Worek stomijny jedynie wody   brudnej trochę ma , worek na mocz prawie pusty. Oprócz morfiny Woła też p bólowy novamisulvon. Zresztą wszystko jest po to tak zrobione żeby spokojnie bez bólu odeszła. Wszystko ma swój czas. 

No to tak jak u tego Pdp.mojego przedostatniego.Ciezko się patrzy, można jakoś ulżyć(ja mu zwilzałam usta i w  środku tymi cytrynowymi szpatulkami).Jak już nie chciał jeść, pić  to wiedziałam że końcówka.To była śmierć z głodu.