Powitajki przy kawie 75

07 sierpnia 2023 06:36 / 5 osobom podoba się ten post
Witam.  I znowu pada .  Dziś muszę podjechać do Rewe po małe zakupy. Spokojnego dnia opiekunkowo i całego tygodnia. 
07 sierpnia 2023 09:15 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry witam i pozdrawiam w nowym tygodniu, życząc wszystkim spokojnego poniedziałku 
07 sierpnia 2023 10:50 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry,ale sobie dzisiaj pospałam. Obudziłam się o 6tej, nie wstawałam żeby nie budzić przyjaciółki, u której jestem od wczoraj. No i przysnęło mi się porządnie,do 9:30!
 po wczorajszej,cudnej upalnej pogodzie ani śladu. Chłodno,bo tylko 17 st,aż wierzyć się nie chce,że wczoraj 34, że tańczyłyśmy w ciepłym deszczu ,na boso,na mokrej trawie ,na działce u innej przyjaciółki. W drodze na duchową ucztę,gongi,misy itp,złapała nas ulewa,taka krótka ale porządna,musiałyśmy się zatrzymać,podobnie jak inne samochody,bo nie było nic widać,tylko ściana wody. Na szczęście parę minut to trwało,ale studzienki nie dawały rady z przyjmowaniem wody i wszędzie małe jeziorka się porobiły. Wiatr szarpał łodziami i żaglówkami śmiałków na Niegocinie,którzy mimo alertów nie zostali w porcie a wypłynęli na jezioro. Spotkanie w Aloha Bodytemple jak zawsze "odlotowe". Do domu wróciłyśmy po 22giej. Jeszcze posiedziałyśmy na tarasie ciesząc się prawdziwie letnim,ciepłym wieczorem a dzisiaj dresy i skarpety na nogach . Mam nadzieję na gorące sierpniowe lato,chociaż kilka dni. Żal,że powoli się kończy,ale może wrzesień nas pięknie zaskoczy. Moja Krysia pracuje przy komputerze,a ja się byczę. Nie wiem jeszcze co będziemy robiły później,na pewno coś fajnego?. Udanego startu w nowy tydzień i dobrego dnia Wam życzę. No i słońca też 
07 sierpnia 2023 10:54 / 5 osobom podoba się ten post
A wczoraj było tak pięknie i radośnie
07 sierpnia 2023 18:42 / 5 osobom podoba się ten post
Gusia29

A wczoraj było tak pięknie i radośnie

U nas nie. Wiało i lało , siedzialam na tyłku jak fujara  
Ale dziś chmury podążyły w innym kierunku. Zapowiadają pogodę taka akurat. Circa  28 stopni i już to mnie nadzieja napawa na fajny weekend.
Oraz dzień dobry Forum wieczorkiem po przepracowanym dniu. 
07 sierpnia 2023 18:46 / 4 osobom podoba się ten post
Gusia29

Cudnie tam macie. Az chce się biegać boso po rosie ? , ale czemu nie pilnujecie wejścia do Hogwartu? No w sumie nie każda/y przejdzie ?
07 sierpnia 2023 20:49 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

Cudnie tam macie. Az chce się biegać boso po rosie ? , ale czemu nie pilnujecie wejścia do Hogwartu? No w sumie nie każda/y przejdzie ?

To prawda,pięknych miejsc wiele w bliższej i dalszej okolicy. Wejścia do uroczo zarośniętego domku nikt nie pilnuje,bo żadne czary-mary się tam nie dzieją . Ale magia jest. Zaklęta w wyrobach ceramicznych. W ręcznie malowanych misach,kubkach i innych ładnych ,choć nie zawsze potrzebnych przedmiotach. Wyrabia je właściciel gospodarstwa. Budynek mieści się na terenie starej cegielni i Cegielnia się nazywa. Duża działka,dom mieszkalny,stara stodoła i pracownia garncarska. No i wielki ogród warzywny,wszystko eco,taki naturalny,bez sztywno wyznaczonych pod sznurek grządek czy większych zagonów. Pasą się kozy,osiołki,jeden zastygł w bezruchu aż musiałam podejść bliżej,żeby sprawdzić czy prawdziwy. Był najprawdziwniejszy . A kozy mlekodajne,gospodarze wyrabiają też z niego sery,które można kupić.
07 sierpnia 2023 21:26 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

U nas nie. Wiało i lało , siedzialam na tyłku jak fujara :lol3: 
Ale dziś chmury podążyły w innym kierunku. Zapowiadają pogodę taka akurat. Circa :-) 28 stopni i już to mnie nadzieja napawa na fajny weekend.
Oraz dzień dobry Forum wieczorkiem po przepracowanym dniu. 

To te chmury nad Mazury chyba wiatr przygonił . Dzisiaj cały dzień pochmurny i chłodny,15-17 st. Teraz zaczęło też padać. I tak ma być przez najbliższe dni,niestety. Dzisiaj po południu pojechałyśmy "w trzy baby" do Giżycka. Wczoraj miało miejsce otwarcie nowej Galerii Sztuki Schron, w odrestaurowanym,poniemieckim schronie przeciwlotniczym. Narazie otwarta jedna sala z wystawą pt "Randez-vous- ze sztuką". Można oglądać (za darmo!)obrazy,między innymi ,takich artystów jak Picasso,Dali,Beksiński czy Rembrandt. Innych nie zapamiętałamW środę otwarcie następnych pomieszczeń w podziemiach. Jeszcze nie wszystko dopięte,brak tabliczek z opisami wystawianych prac,a na tych wyżej umieszczonych,trudno dojrzeć podpis artysty,a ja nie taka znawczyni ,żeby po obrazku malarza każdego rozpoznać No ale jest nowe ,kulturalne  miejsce w centrum miasta. Giżycko pustawe jak na sierpień. Nie tylko pogoda ale i ceny,jak usłyszałyśmy w restauracji,przyczyniły się do dużo mniejszej ilości turystów. Pospacerowałysmy po plaży,na jeziorze można było na palcach jednej ręki policzyć żaglówki. Zmarzłyśmy trochę ,więc zakotwiczyłyśmy w Podkładce na przeciwko plaży. I naszła nas ochota na rolki z pieczonym łososiem. I gorącą herbatę. Bardzo dobre i ceny ,zarówno sushi jak i innych dań,bardzo przystępne,stąd i sale na dole,i na górze pełne,co odważniejsi,zimnolubni, nawet na tarasie siedzieli. Po drodze widać skutki wczorajszej nawałnicy. Mnóstwo powalonych drzew,niektóre roztrzaskane jak zapałki. Z drogi uprzątnięte ale na skraju lasów jeszcze wszystko leży. I tak minął kolejny dzień urlopu,który coraz szybciej zbliża się do końca. Spokojnego wieczoru jeszcze i dobrej nocy życzę.
07 sierpnia 2023 21:31 / 5 osobom podoba się ten post
08 sierpnia 2023 06:13 / 5 osobom podoba się ten post
Doberek wtorkowo.Dzisiaj oko mi się przymknęło,bo wczoraj za długo czytałam a przedtem klafciłam z opiekunką z forum (?) i jeszcze z jedną.Teraz tylko kawa i spadam na inne portale społecznościowe.Wszystkim życzę zmiany pogody na bardziej letnią,bo te deszcze i wiatry doprowadzają mnie do szału.
08 sierpnia 2023 06:54 / 4 osobom podoba się ten post
Witam . No rzeczywiście zimno jest .  Słońce gdzie jesteś? ? Wczoraj byłam w Kik w sąsiednim miasteczku i kupiłam sobie podkoszulki z długim rękawem. No ja i podkoszulki i to w sierpniu ? No takich rzeczy to nikt nie widział i nie słyszał.  Obym zaraz się za kurtka nie rozglądała bo ja tylko bluzy i kamizelkę wzięłam. Nie no jakoś wytrzymam do wyjazdu te 7 tygodni. Wszędzie pogoda oszalała . W Norwegii oberwanie chmury i podtopienia. Wam życzę i sobie pięknej jeszcze letniej aury i spokojnego dnia. ☕☂️☕
08 sierpnia 2023 07:27 / 6 osobom podoba się ten post
Witam wtorkowo
Dziś zaspałam, bo noc miałam pracowitą.
A zaraz jadę na grzyby z koleżanką, jak tylko wyprawię seniorkę do przedszkola
Miłego dnia wszystkim
08 sierpnia 2023 13:12 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry  życzę wszystkim miłego popołudnia 
08 sierpnia 2023 13:27 / 7 osobom podoba się ten post
Witam wszystkich w deszczowy wtorek i życzę miłego popołudnia 
09 sierpnia 2023 05:46 / 5 osobom podoba się ten post
Witam środowo
Nie będę nikogo wkurzać i nie napiszę co na dziś zaplanowałam