tina 100%U nas nie. Wiało i lało , siedzialam na tyłku jak fujara :lol3:
Ale dziś chmury podążyły w innym kierunku. Zapowiadają pogodę taka akurat. Circa :-) 28 stopni i już to mnie nadzieja napawa na fajny weekend.
Oraz dzień dobry Forum wieczorkiem po przepracowanym dniu.
To te chmury nad Mazury chyba wiatr przygonił

. Dzisiaj cały dzień pochmurny i chłodny,15-17 st. Teraz zaczęło też padać. I tak ma być przez najbliższe dni,niestety. Dzisiaj po południu pojechałyśmy "w trzy baby"

do Giżycka. Wczoraj miało miejsce otwarcie nowej Galerii Sztuki Schron, w odrestaurowanym,poniemieckim schronie przeciwlotniczym. Narazie otwarta jedna sala z wystawą pt "Randez-vous- ze sztuką". Można oglądać (za darmo!)obrazy,między innymi ,takich artystów jak Picasso,Dali,Beksiński czy Rembrandt. Innych nie zapamiętałam

W środę otwarcie następnych pomieszczeń w podziemiach. Jeszcze nie wszystko dopięte,brak tabliczek z opisami wystawianych prac,a na tych wyżej umieszczonych,trudno dojrzeć podpis artysty,a ja nie taka znawczyni ,żeby po obrazku malarza każdego rozpoznać

No ale jest nowe ,kulturalne miejsce w centrum miasta. Giżycko pustawe jak na sierpień. Nie tylko pogoda ale i ceny,jak usłyszałyśmy w restauracji,przyczyniły się do dużo mniejszej ilości turystów. Pospacerowałysmy po plaży,na jeziorze można było na palcach jednej ręki policzyć żaglówki. Zmarzłyśmy trochę ,więc zakotwiczyłyśmy w Podkładce na przeciwko plaży. I naszła nas ochota na rolki z pieczonym łososiem. I gorącą herbatę. Bardzo dobre i ceny ,zarówno sushi jak i innych dań,bardzo przystępne,stąd i sale na dole,i na górze pełne,co odważniejsi,zimnolubni

, nawet na tarasie siedzieli. Po drodze widać skutki wczorajszej nawałnicy. Mnóstwo powalonych drzew,niektóre roztrzaskane jak zapałki. Z drogi uprzątnięte ale na skraju lasów jeszcze wszystko leży. I tak minął kolejny dzień urlopu,który coraz szybciej zbliża się do końca. Spokojnego wieczoru jeszcze i dobrej nocy życzę.