Powitajki przy kawie 78

17 marca 2025 13:12 / 4 osobom podoba się ten post
Anetaaa

Nincia jedź bezpiecznie.

Dzień dobry w południe,dojechałam szczęśliwie do domu nawet dość szybko bo tylko 13 godz. W domu byłam ok 17,30 i podobnie jak Gusia też myślałam że nie jestem zmęczona ale po jakiejś godzinie czułam nogi jak z waty i chodziłam jak pijana. Położyłam się wcześnie spać i spałam jak zabita wiedząc że nic nie muszę mam czas na odpoczynek. Obudziłam się ok 6,30 na toaletę i dalej do łóżka. Dziś mam dzień piżamowy haha,w domu rządzi mąż a ja błogo odpoczywam  Od jutra zacznę normalny dzień. Dziękuję wszystkim za życzenia spokojnej podróży. Już jestem spokojna i szczęśliwa że jestem w swoim domu  .Wszystkim źyczę spokojnego dzionka 
17 marca 2025 15:05 / 3 osobom podoba się ten post
nincia

Dzień dobry w południe,dojechałam szczęśliwie do domu nawet dość szybko bo tylko 13 godz. W domu byłam ok 17,30 i podobnie jak Gusia też myślałam że nie jestem zmęczona ale po jakiejś godzinie czułam nogi jak z waty i chodziłam jak pijana. Położyłam się wcześnie spać i spałam jak zabita wiedząc że nic nie muszę mam czas na odpoczynek. Obudziłam się ok 6,30 na toaletę i dalej do łóżka. Dziś mam dzień piżamowy haha,w domu rządzi mąż a ja błogo odpoczywam :lulu: Od jutra zacznę normalny dzień. Dziękuję wszystkim za życzenia spokojnej podróży. Już jestem spokojna i szczęśliwa że jestem w swoim domu :radosc1: .Wszystkim źyczę spokojnego dzionka :przytula:

Często nie czuć tego zmęczenia, bo człowiek jest na adrenalinie i kortyzolu 🥴😕, a jak wraca do domu i stres opada to dopiero wtedy czuć...TO zmęczenie 😮‍💨. Ja kiedyś po trudnej, 10 tygodniowej Stelli przespałam dwie doby pod rząd z przerwami na posiłki.
Dobrze dziewczyny, że dojechalyście szybko i bezpiecznie ❤️😃, wypoczywajcie i rozpieszczajcie się 😘.
18 marca 2025 06:01 / 5 osobom podoba się ten post
Witam w nowym dniu fajnie że dziewczyny szczęśliwie dojechały do domu, a i nam zleci bo ten czas pędzi jak szalony kawka już paruje na dworze jak na razie pochmurno zapowiadają słoneczne dni aczkolwiek w nocy przymrozki. W planach dzisiaj to co zawsze plus zakupy z synowa Seniorki bo nie będę targać tych siat. Raz w tygodniu opcja nam się sprawdza.Milego dzionka.
18 marca 2025 07:05 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry  ja już na nogach i po kawie .Dzisiaj pracuje . jakaś pilna sprawa w firmie i muszę jechać . Miałam inny plan ,wyszło jak zwykle 
Słoneczko na czystym niebie , ale dachy białe .
Spokojnego, dobrego dnia  .
18 marca 2025 07:08 / 4 osobom podoba się ten post
Pozdrawiam wszystkich i życzę miłego wtorku 
18 marca 2025 07:19 / 4 osobom podoba się ten post
WITAM się kawą i pięknym mroznym pogodnym dzionkiem razem ze słonkiem...zaczynamy nasz teatrzyk.
18 marca 2025 07:29 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry.  Seniorka jeszcze poleguje a ja ☕ się delektuje. 😋 
Słońce ☀️ już świeci ale i siwo na trawnikach. 
Spokojnego dnia opiekunowo. 
18 marca 2025 07:41 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry dwa tygodnie pracy jeszcze przede mną, ale cóż to w porównaniu z tym, ile już za mną 
Życzę wszystkim spokojnego dnia i radości w sercach 
18 marca 2025 09:23 / 4 osobom podoba się ten post
Witam wszystkich z domowych pieleszy.
Wczoraj nad ranem wróciliśmy z wycieczki do Pragi (piękne miasto), a potem wyjazd do Słupska, mąż na TK, a potem do wnuka na urodzinki. Właściwie to urodziny ma dzisiaj, ale wczoraj chętnie przyjął prezent.
W czwartek znowu mnie czeka wyjazd do Łodzi - tym razem pogrzeb w rodzinie
Nie ma czasu nawet na spotkanie z sąsiadami
Miłego dnia wszystkim
18 marca 2025 09:49 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry,witam Opiekunkowo ☀️. Ale wczoraj wieczorem zimno się zrobiło ,ok 20-tej było -3 st. Planowałam zrobić sobie długi spacer,pieszo wrócić od przyjaciółki ,zdecydowałam się jednak na taksówkę . Dzisiaj niebo zachmurzone,niby na plusie,ale też chłodno. Nie rozstaję się jeszcze z ciepłą kurtką i zimowymi botkami .  Drugi dzień z rzędu budzę się w swoim łóżku ,ciągle jeszcze nasłuchując ,czy pdp nie spaceruje . Zawsze tak mam przez kilka pierwszych dni po powrocie do domu. I jakie fajne uczucie,spokój,już ktoś inny nasłuchuje odgłosów z sypialni podopiecznej .
Siedze jeszcze przy kawie,włosy błyszczą od oleju ,jeszcze pół godzinki niech chłoną jego dobrodziejstwa . Później prysznic ,śniadanie i wizyta w salonie,gdzie zajmą się moimi dłońmi i stopami.  Kilka dni muszę poświęcić na porządki w domu. Takie,gdzie to najpierw wielki bałagan zrobić trzeba,a później cieszyć się ładem otwierając drzwi szaf i szafek. Kolejna segregacja,co zostawić,co do kontenera a co oddać komuś,kogo nie noszone już przeze mnie rzeczy ucieszą . Rozpakowując walizki ,kolejny raz doszłam do wniosku,że mam za małe mieszkanie albo za dużo ciuchów . Mieszkania nie zmienię ,ciuchy mogę oddać . Zauważam że z wiekiem robię się coraz bardziej minimalistyczna ,jeśli chodzi o zbieractwo . Muszę jeszcze trochę nad tym popracować ,bo chociaż w grudniu przegląd szaf robiłam ,sporo oddałam ,to i tak ciągle za dużo wszystkiego mam . Muszę się też jeszcze nauczyć,żeby nie kupować niczego pod wpływem chwili,bo akurat coś mi się bardzo podoba ,tylko pomyśleć z czym,do czego i czy w ogóle będę to nosiła .
Życzę Wam spokojnego,dobrego dnia 
18 marca 2025 15:00 / 4 osobom podoba się ten post
Mleczko

Dzień dobry  ja już na nogach i po kawie .Dzisiaj pracuje . jakaś pilna sprawa w firmie i muszę jechać . Miałam inny plan ,wyszło jak zwykle 
Słoneczko na czystym niebie , ale dachy białe .
Spokojnego, dobrego dnia  .

Fotę wstaw Mleczko 😁, nic mnie tak pozytywnie nie nastraja jak widok bezchmurnego nieba ❤️.
18 marca 2025 17:04 / 5 osobom podoba się ten post
18 marca 2025 17:04 / 4 osobom podoba się ten post
Tola Tosia to specjalnie dla Ciebie- niebo . Nie nie ma aż tak wielkiego słońca ale bardzo przyjemna aura. Fajnie się patrzy na białe szczyty drzew i gór po czym przechodzi kolor na zieleń drzew i lustrzaną taflę jeziora.
18 marca 2025 17:14 / 3 osobom podoba się ten post
TaAnna

Tola Tosia to specjalnie dla Ciebie- niebo . Nie nie ma aż tak wielkiego słońca ale bardzo przyjemna aura. Fajnie się patrzy na białe szczyty drzew i gór po czym przechodzi kolor na zieleń drzew i lustrzaną taflę jeziora.

Dziękuję Aniu 🥰.
Tak nieskromnie pomyślałam właśnie, że ta fota specjalnie dla mnie= piękne, błękitne, pogodne i bezkresne niebo 😍, kocham ❤️.
18 marca 2025 17:15 / 3 osobom podoba się ten post
TolaTosia

Fotę wstaw Mleczko 😁, nic mnie tak pozytywnie nie nastraja jak widok bezchmurnego nieba ❤️.

Niestety pisze ze smartka  i nie potrafię wstawiać fotek . Daję słowo, niebo czyste błękitne i bez wiatru 
Troszkę chłodno jednak już wypróbowałam krótki rękaw ..
Twarz mi  szczypie pewnie pierwszą opaleniznę chwyciłam