Symulacja wynagrodzenia?

14 września 2025 10:36
ostatnio jeszcze przed wyjażdem z steli poprosiłam kordynatorkę o przedstawienie mi zapłaty  za zlecenie, żeby mić jaśnośc za co i ile dostane pieniedzy. Dostałam symulację.... cześciową. Czy to poważne ??? jak mogę się dowiedzieć ile naprawdę dostanę bo przecież taka symulacja do nieczego nie zobowiązuje i ni jak się ma do relnych wpływów na konto. co można z tym zrobić ? jak Wy sobie z tym radzicie ? Prosiłam o poswyżkę podobno ją dostałam tylko z wpływów i tej ...symulacji;) tego nie wiedzę WRĘCZ PRZECIWNIE Z WYLICZEN WYNIKA ŻE KTOŚ MI OBNIŻYŁ STAWKĘ ŻEBY MI POWIEDZIEĆ ŻE JĄ PODWYŻSZYŁ. Przeliczyłam sobie zapłate za poprzednie zlecenie i to wałśnie to pokazuje. Dodatek wakacyjny dostałam 150 euro ale kordynatorka powiedziała że jak zostanę dłużej powyżej 60 dni to zwiąkszy go do 200 ....tylko że wrzesień to nie są już wakacje. A okres wakacyjny jest od 1.07 do 31.08. Szczerze do drażni mnie to że być może czxegoś nie wiem ..a chcę wiedzieć dlaczego tak się dzieje. Jak Wy sobie z tym radziecie i co zrobić w tej sytuacji ?
14 września 2025 11:32 / 1 osobie podoba się ten post
Metoda kija i marchewki jako sposób na zarządzanie zasobami ludzkimi....a to ci postęp. Nie wiem co komu każe tak postępować? Może walka o klienta, a może aby zwiększyć dochód? Przecież pracownik od wszystkiego i cenowo atrakcyjny to gratka. Co myślę o takich "symulacjach"? Firma traktuje malo zobowiązująco obowiązki, które przecież macie w umowach. Moje sąsiadki czasem "symulują"  , często nie wiedzą o czym mówią, a moze jedna drugiej chce podniesc cisnienie- no ale one nikogo nie zatrudniają i nikomu nie szkodzą. Co do firmy jako pracodawcy czy zleceniodawcy - omijałabym odbierając takie komunikaty jako objaw niekompetencji, a nie chciałabym aby moja wypłata uzalezniona była od czyjegoś widzimisię. Napiszę jeszcze , że kiedys tam dawno temu i w firmach nie było czegoś takiego. I twojego wpisu nie potraktowałabym powaznie, bo myslałabym, ze chcesz podkręcić nam tu forum, gdyby nie to, że wolnoamerykanka w firmach staje sie coraz bardziej powszechna - jak widac po wpisach ludzi. 
Koordynatorkę zapytaj wprost od czego ta symulacja zależy i jaki ma wpływ na twoją wypłatę . Chyba się nie obrazi :) 
14 września 2025 13:53
nie obchodzi mnie czy się obrazi ...problem w tym że jak pisze do mnie to nie odpisuje na pytania ...jak dzwonię też nie odbiera a jak ona dzwoni ja nie zawsze mam czas ...
14 września 2025 22:46
Skoro jednak dzwoni to może chce wyjaśnić sprawę.Ustalcie jakąś godzinę.
15 września 2025 10:38
prubowałam i tego ...