Zlecenia do Bremy i Berlina (kod 12349)

20 września 2025 20:39
Witam, czy był ktoś na zleceniu w tych dwóch miejscowościach? Pierwsze to zlecenie z firmy Aterima. Niestety nie mam kodu. Co mnie zdziwiło, to fakt, że o akceptacji poinformowano mnie po 2 tygodniach. Sądziłam, że to już nieaktualne i zaczęłam szukać innych zleceń. Mam trochę wrażenie, że ktoś inny zaakceptował to zlecenie, ale zrezygnował z jakiegoś powodu,więc postawiono na mnie z braku innych możliwości. Seniorka 93 lata, osteoporoza. Pewnie nie zapaliłaby mi się lampka gdyby nie fakt, że znalazłam identyczne ogłoszenie z innej firmy w tym samym terminie, ale dodano tam demencję, o której pani z Aterimy nie wspominała i język dobry, a mój bynajmniej taki nie jest, bo jedynie B1. Koordynatorka zaznaczyła, że pani ma zdecydowany charakter, cokolwiek to znaczy. Niestety nie mam kontaktu ze zmienniczką. Rzekomo nowe.
Drugie to oferta z Hilfemed. Nie znam opini o tej firmie, więc chciałabym się dowiedzieć, czy ktoś z nią jeździł? Oferują umowę wyłącznie na dane zlecenie, czy bezterminową?Płacą w terminie,a przede wszystkim czy nie jest to mina? Od koleżanek wiem, że w Berlinie jest ich sporo. Na listach min też. Hilfemed nie określa stanu podopiecznego poza informacją o raku, ale znów inna firma, na tym kodzie dodaje wózek inwalidzki. Nie wnikam w to jak dwie firmy mogą mieć to samo zlecenie. Może ktoś coś wie?