Witam, szukam zlecenia od końca kwietnia. Może ktoś poleci jakąś firmę z przejrzystą umową, a przede wszystkim posiadającą zlecenia. Wracam do pracy po dłuższej przerwie. Pracowałam w innej branży. Niestety na różnych grupach społecznych ze znanych platform social media głównie w komentarzach czytam hejt,oglądam głupie rysunki, zamiast merytorycznej odpowiedzi. Niemiecki komunikatywny, angielski biegły. Doświadczenie w opiece 6 miesięcy w Niemczech. Interesują mnie większe miejscowości. Osoby w miarę sprawne ruchowo. Nie leżące. Ze względu na swoją wagę nie podniosę osoby leżącej. Posiadam prawo-jazdy. Jakie firmy mają niemiecką umowę? Co jest obecnie lepsze polska, czy niemiecka? W styczniu zawiązałam współpracę z jedną firmą, z polską umową, ale co tydzień okazywało się, że nie ma zlecenia, albo ktoś został na zleceniu( to ostatnie akurat rozumiem). Nie wiem tylko po co ściągać pracownika skoro nie ma dla niego pracy. Zastanawiałam się również nad wyjazdem na wyspy, ale znajoma mnie ostrzegała podpisała umowę, załatwiła mnóstwo drogich zaświadczeń, a nikt do niej potem nie zdzwonił ze zleceniem przez pół roku. Ciężko mi już podjąć decyzję. Niektóre firmy nie raczą nawet odebrać telefon, gdy się do nich dzwoni.