aaaaaaaaaaa zapomniałem , okres wypowiedzenia to w naszym wypadku jest natychmiastowy , są powody....
aaaaaaaaaaa zapomniałem , okres wypowiedzenia to w naszym wypadku jest natychmiastowy , są powody....
Co powinno być zawarte w takim piśmie?data rozpoczęcia pracy z inną agencja,nazwa nowej agencji też musi być?trzeba takie pismo wysłać zanim się podpisze nową umowę czy można po fakcie?
Najpierw wypowiedzenie i to listem poleconym. Lepiej nie informowac o podjeciu pracy w innej agencji, jezeli nie minal okres wypowiedzenia? Prawie wszystkie agencje maja w umowie zakaz konkurencji.
Co powinno być zawarte w takim piśmie?data rozpoczęcia pracy z inną agencja,nazwa nowej agencji też musi być?trzeba takie pismo wysłać zanim się podpisze nową umowę czy można po fakcie?
Kartofelek!!!!!Ty czytasz kobito co Ci tu wszyscy piszemy czy tylko oczami przelatujesz???!!!
"Z dniem 14.05.16 ,zachowując obowiązujący okres wypowiedzenia/14dni/ ,wypowiadam umowe zlecenie zawartą dnia XY."
Datę podałam przykładowo-czyli jeśli napiszesz np.z datą 30.04 a okres wypowiedzenia jest 14 dni to data wypowiedzenia musi byc własnie taka.Nie masz obowiązku podawac przyczyny,nazwy nowej agencji ani niczego innego,pod warunkiem ,że wypowiadasz umowę po zakończeniu danego wyjazdu czy po wykonniu zlecenia.Natomiast ,jeśli chcesz to zrobic wcześniej powód wypowiedzenia nalezy podać/np.z powodu nagłej sytuacji rodzinnej/,ale do cholery nie spowiadac sie agencji!!!!!!!!!Następna sprawa ,o której nawet pisac mi się nie chce po raz milionowy-zakaz konkrurencji naszego zawodu nie dotyczy!!!!!Umieszczany w tych naszych nieszczęsnych gniotach, zwanych szumnie umowami,nie ma racji bytu!!!!Nikt nie ma prawa nam zabronic podjęcia pracy w kolejnej agencji natychmiast po zakonczeniu jej w poprzedniej-nie będzie przeciez opiekunka siedziała w domu np.3 miesiące i czekała az jej zakaz konkurencji minie:)Zakaz konkurencji stosuje sie przede wszystkim do kontraktów wenadżerskich i innych w wielkich korporacjach a nie a agencjach pracy tymczasowej czy spółkach zo.o zajmujących się krótkoterminowymi zleceniami opiekunczymi!!!!
Wypowiedzenie wysyłam zawsze drogą meilową i listem poleconym,informując wcześniej agencję ,że tak chcę zrobić.I zapewniam Cię ,że robiłam to juz kilkanascie razy i nigdy nie miałam zadnych problemów z żadna agencja w tym temacie.
Czytam w odróżnieniu od Ciebie zdaje się bo zadalam konkretne pytanie jak zacząć z nową agencja będąc jeszcze na umowie z 1sza.A dlaczego tak?jakbyś czytała nie przelatywala oczami to byś wiedziała i nie krzyczała.Dziękuję wszystkim za odpowiedzi.też wydaje mi sie ze nie muszę nikomu tłumaczyć gdzie i z kim zaczynam współpracę.inaczej jest na normalnej umowie o prace a inaczej na umowie zleceniu.
Czytam w odróżnieniu od Ciebie zdaje się bo zadalam konkretne pytanie jak zacząć z nową agencja będąc jeszcze na umowie z 1sza.A dlaczego tak?jakbyś czytała nie przelatywala oczami to byś wiedziała i nie krzyczała.Dziękuję wszystkim za odpowiedzi.też wydaje mi sie ze nie muszę nikomu tłumaczyć gdzie i z kim zaczynam współpracę.inaczej jest na normalnej umowie o prace a inaczej na umowie zleceniu.
Zadałam sobie trud i poczytałam jeszcze raz bardzo ,bardzo uważnie wszystko od pierwszego Twojego posta w tym topiku:)Nie napisałas nigdzie ,że pracujesz na umowie o pracę:)Napisałaś o umowie zleceniu.Odpowiedzi wszystkie też sumiennie przeczytałam:)I w sumie to nie wiem o co własciwie pytasz, skoro znasz rozwiązanie:)
ps.Nie krzyczę:)Nigdy i na nikogo:):):)
"Tak czytam o tej konkurencji...czyli jeśli jestem teraz na wyjeździe z jedną agencja z która mam podpisaną umowę zlecenie na rok,mogę po 2 miesiącach wyjazdu odrazu na drugi dzień wyjechać z inną agencją? "
Mam pytanie do kolegi,ktory zamierza pracowac tak jak my.Jezeli zatrudni sie w firmie polskiej /rozliczenia ZUS i US/ to z pewnoscia wczesniej czy pozniej dopadnie go komornik...A jezeli to bedzie przykladowo niemiecka Servicepflege24 to czy jego kasa bedzie niezagrozona?
Mnie się tak wydaje, że obojętnie jaka to firma Komornik i tak ''dziabnie'' kasę, jeżeli kasa jest w Banku na koncie.
Z tego co wiem to konto nie jest zablokowane i tu nie ma problemu.Chodzi o to krotko piszac czy do firm na terenie Niemiec siegaja komornicze macki? Mnie sie wydaje,ze nie ale prosze ewentualnych znawcow tematu o info.
Mam pytanie do kolegi,ktory zamierza pracowac tak jak my.Jezeli zatrudni sie w firmie polskiej /rozliczenia ZUS i US/ to z pewnoscia wczesniej czy pozniej dopadnie go komornik...A jezeli to bedzie przykladowo niemiecka Servicepflege24 to czy jego kasa bedzie niezagrozona?
http://forum.mypolacy.de/topic/60777-mam-w-polsce-komornika/