07 stycznia 2014 16:55 / 2 osobom podoba się ten post
doroteeWielkie dzięki, st pani zaszalała mam 12 plastrow pięknejwołowiny:) Już wieki nie przyrządzałam.
Joasiu Twój przepis na ciasto ryżowe" sprzedałam" furrorę zrobił:)
z tej pięknej wołowiny możesz również zrobić takie wołowe kotlety jak schabowe...
plastry wołowiny obtaczaj w mące,tak,aby pięknie były białe i smaż na maśle,koniecznie,smak i podajesz z 1/4 cytryny,dla zmiękczenia jeszcze bardziej mięsa i dla smaku,do tego co chcesz,suróweczka i ziemniaczki lub ryż
inna opcja
to pomidorki koktajlowe,pociąć na 4 części,na patelni rozgrzać oliwę z oliwy+ dużo czosnku=w całości,do tego te pomidorki,widelcem je rozgnieść i jak wytworzy się sosik,to przyprawić solą,pieprzem i do tego te plastry wolowiny (trzeba je po bokach ponacinać nożyczkami,bo wołowina się kurczy przy gotowaniu/duszeniu) do tego sosu,bardzo krótko po jednej stronie i po drugiej udusić pod przykryciem,podawać z makaronem.