Robicie może buraczki na ciepło, jak?
Robicie może buraczki na ciepło, jak?
Robicie może buraczki na ciepło, jak?
ja bym tam jednak wsadziła jabłka najlepiej lobo bo mikękkie
Jakbyś wsadziła jabłka to byłaby szarlotka a tutaj jest BUDYNIOWE !!!!
CIASTO BUDYNIOWE
3 szklanki mąki
1 szklanka cukru
0,5 kostki margaryny roztopionej
3 całe jaja
1 płaska łyzka/tak tak,łyżka/proszku do pieczenia
1 litr mleka
3 budynie,kto jakie lubi
Z mąki,cukru,margaryny,proszku i jajek zagnieść ciasto-podzielic na 2 częśći.Jedna część na blache na to wlewamy gorący budyń ugotowany na litrze mleka,przykrywamy druga częścią.Wstawic do nagrzanego piekarnika i piec ok.40min.Po ostygnieciu wlozyc do lodówki ,zeby budyń stężał.Posypac cukrem pudrem.Smacznego.
super przepis upiekę w przyszłym tygodniu bo na ten weckend murzynka z masą serową zrobiłam też smaczny i łatwy