Dlaczego jestem opiekunką / opiekunem?

25 października 2013 08:07 / 8 osobom podoba się ten post
kaska_45

Dziewczyny a tak pomyślcie, potrzebne Wam to?malo mamy zmartwien?z babcia czasami problem, teskno nam do domu, a Wy tu kurde o bzdure sie zaczniecie klocic, nie ma Mleczko by mieszac to bądżcie madrzejsze.Obie fajnie sie was czyta,obie dajecie tu powera na forum, wiec luz kuzwa bo.........jedna drugiej juz niech nic nie odpowiada, dajcie sobie potesknic za sobą do jutra , a jutro bedzie inaczej. A tak w ogole to ja sie zdrzemnęlam godzine, opiekuna de to babcia zjadla?czemu on konto usunął?ktora Go az tak wkur.....a?:)I laseczki Stop, bo zle mi sie czyta jak patrze jak dwie fajne babki a sie chca za lby brac, warto?

Wiesz Kaska - podzieliłas się Twoją opinią o Mleczko .Twierdzisz , ze mieszała .Mieszał to np Opiekun DE i jego poprzednie wcielenia i pare innych osób , których już nie ma bo Moderator im pokazał drzwi. A Mleczko sama odeszła .Ja z kolei pytam - skoro była wg Ciebie ,,czarnym charakterem '' tego forum to dlaczego miała tyle plusów od nas ? Raczej nie za mieszanie - plusy dostaje się za co innego .Ona  jest osobą , która mówiła na forum to , co myślała -  nie każdemu musiało się to podobać .Każdy ma swoich faworytów na forum ale i animozje się zdarzają. I czasem to zupełnie się zmienia - tylko trzeba się na te osobę troche otworzyć .I okaże się , że własnie ta osoba  pomoze w ciężkiej sytuacji  bardziej , niż ktokolwiek inny .
25 października 2013 08:10 / 3 osobom podoba się ten post
ivanilia40

No wiec dokładnie o tym myślalam ( znowu :)),że nie tylko euro,euro,euro,ale i trochę uczucia.Tylko,że wiele osób woli się do tych uczuć nie przyznawac,zupełnie nie wiem dlaczego...(ciebie nie miałam na myśli).
Koniec drązenia...:)

Wiesz Ivanilla,ja o uczuciach tutaj nie mówię ,tylko dlatego,że to jest chyba naturalne,że opiekując sie tym chorym człowiekiem,musisz mieć jakieś pozytywne uczucia w sobie ,inaczej podczas nieprzespanych nocy mogłabys zamordować,wyzywa sie czasem tych podopiecznych i wymysla-oczywiscie w myslach -ale to jest naturalne,dla każdego człowieka,a jak własne dzieci dawały ci popalic w nocy czy w dzień to nie wściekałaś sie na nie??? Także,dlatego mówimy wszystkie tutaj o kasie,bo to uczucie do drugiego człowieka ma się w sobie większe lub mniejsze,też to zależy od PDP -a przyjechałam tutaj dla kasy. ,żeby w Polsce mi się lepiej żyło,bo jeżeli ktoś przyjeżdza tutaj z miłości do starszych ludzi to po co sie tak męczyć z dala od rodziny,w Polsce też są staruszkowie,którzy potrzebują pomocy,,,,,.ja to tak rozumiem...
25 października 2013 09:23 / 4 osobom podoba się ten post
mozah aM

Wiesz Kaska - podzieliłas się Twoją opinią o Mleczko .Twierdzisz , ze mieszała .Mieszał to np Opiekun DE i jego poprzednie wcielenia i pare innych osób , których już nie ma bo Moderator im pokazał drzwi. A Mleczko sama odeszła .Ja z kolei pytam - skoro była wg Ciebie ,,czarnym charakterem '' tego forum to dlaczego miała tyle plusów od nas ? Raczej nie za mieszanie - plusy dostaje się za co innego .Ona  jest osobą , która mówiła na forum to , co myślała -  nie każdemu musiało się to podobać .Każdy ma swoich faworytów na forum ale i animozje się zdarzają. I czasem to zupełnie się zmienia - tylko trzeba się na te osobę troche otworzyć .I okaże się , że własnie ta osoba  pomoze w ciężkiej sytuacji  bardziej , niż ktokolwiek inny .

A mnie Mleczka brak :( Dużo mądrych rad dawała i odbierałam Ją jako sympatyczną osobę.
25 października 2013 09:35 / 1 osobie podoba się ten post
mozah aM

Pani mecenas, rozwijać tego tematu nie bede bo nie mam takiej potrzeby. 
25 października 2013 10:04 / 2 osobom podoba się ten post
Mi tez tych osob brakuje. Czesto byly rozne spory, mialam inne zdanie na jakis temat, scieralam sie z Mleczko pare razy, ale to barwna postac i ciekawa.
25 października 2013 10:29 / 4 osobom podoba się ten post
Andrea: nie wyobrazam sobie, jak by to bylo, flaki z olejem, a tak to czasem noc zarwe w dyskusji, albo adrenalina skoczy, nie, forum bez barwnych ptakow - NIE !
25 października 2013 10:59 / 2 osobom podoba się ten post
Wróciłam z moich wakacji. Było pięknie.Było o dużo za krótko.Barcelona jesienią też jest piekna.
Wróciłam, bo zarabiać pieniądze gdzieś trzeba. A na dzień dzisiejszy, nie znalazłam nic ciekawszego gdzie płaca byłaby zadawalająca.
Więc jest juz jedna odpowiedź na pytanie dlaczego jestem opiekunką. Dla pieniędzy.I nie ma żadnych innych argumentów. Satysfakcją jest stan mojego portfela.
Dlaczego wpadam na forum,mimo, że opiekunki, które same siebie nazywają grupą mnie pogonić chciały. Bo żyć jakoś na takim wyjeździe trzeba i wygadać się też trzeba i pokłócić się też trzeba i jak sie tak którejś jędzy szpilę wbije to oj cieszy, bardzo cieszy.

A przy tym kontakt z mądrymi, sympatycznymi i bardzo życzliwymi dziewczynami jest bezcenny.
I dlatego tu zaglądam i zaglądać bedę. Nie ma na forum bardzo wartościowej naszej koleżanki, mam na myśli Mleczko.
Szkoda, wielka szkoda. Szkoda, że w porę nie zareagowały koleżanki, które dziś po niej płaczą. Życie, życie okrutne.
Moje plany to 4 miesiące zaglądania na forum, bez znaczenia czy mnie tu lubią czy też nie.
Miłego dnia :)
25 października 2013 10:59
Polneta

A ja nie mogę mieć,, bo moje mieszkanie jest puste, kiedy tu przyjeżdżam.Zawieszam nawet opłaty za mieszkanie i prąd na mniejsze ( bo nie korzystam w tym czasie z nich) I nawet jak tutaj staram się zorganizować swoje życie osobiste....to poprostu jest to tylko komputer i książki i parę osobistych zdjęć na szafce nocnej. Takie bycie w niebycie, ale jednocześnie po powrocie do PL też takie bycie na chwile.Gdyby nie mój kredyt na mieszkanie i odczuwalne pogorszenie się jakości życia, przez brak podwyżki w pracy od kilku lat...nie zdecydowałabym się na zmianę pracy na tą właśnie.To jest dobre z doskoku, od czasu do czasu dla podreperowania budżetu.Jak sie robi z tego sposób na życie....to cena jest wysoka.Bo życie to nie tylko kasa, ale życie społeczne, miłosne, rodzinne i kulturalne.Ja do końca nie byłam świadoma tego wyboru w momencie podejmowania decyzji....a teraz po prostu ciągne wózek.Myślę sobie jeszcze mc i wróce....a potem myślę...a jak wróce, to nie pracuje, nie zarabiam, wydaję i trzeba będzie znowu tutaj doładować konto.I tak w kółko macieju...a życie ucieka.Tutaj szczególnie odczuwalny jest każdy dzień i każda godzina.Tak naprawdę nic nie można sobie zaplanować, a graty to tylko graty.Poprawiamy sobie nimi między innymi samopoczucie.Emerytura emeryturą, wczasy wczasami, buty butami...a co z dniem dzisiejszym tu i teraz?Takie życie na zaciśmiętych zębach.A pisanie o tym...wiem, bicie piany,bo to nic nie zmieni.

Dokładnie wyraziłaś także moje myśli.
Pozdrawiam )
25 października 2013 11:15
barbarella

Ja juz nie mam kwiatów w domu, żadnego. Nie było komu podlewac:(

U mnie też by nie było, gdyby nie mój Przyjaciel i za każdym razem jak wracam do domu kwiaty są piękniejsze niż przed wyjazdem.
Wpadłam na pomysł i do każdego kwiatka przypięłam karteczkę ile i jak często podlewać. 
Wiadomo - latem więcej, zimą kwiaty potrzebują wody mniej.
A na wiosnę, jak jestem w domu, to te, które tego wymagają dostają nową donicę i nowe podłoże. Tym, które pozostają w starych -daję nawóz. Kupuję "Osmocote" nawóz w kuleczkach i po małej lub dużej łyżce /w zależności od wlk. donicy/ wkopuję do ziemi.
Może komuś przyda się ta rada. U mnie to "działa".
25 października 2013 11:20 / 2 osobom podoba się ten post
IGGA

Wróciłam z moich wakacji. Było pięknie.Było o dużo za krótko.Barcelona jesienią też jest piekna.
Wróciłam, bo zarabiać pieniądze gdzieś trzeba. A na dzień dzisiejszy, nie znalazłam nic ciekawszego gdzie płaca byłaby zadawalająca.
Więc jest juz jedna odpowiedź na pytanie dlaczego jestem opiekunką. Dla pieniędzy.I nie ma żadnych innych argumentów. Satysfakcją jest stan mojego portfela.
Dlaczego wpadam na forum,mimo, że opiekunki, które same siebie nazywają grupą mnie pogonić chciały. Bo żyć jakoś na takim wyjeździe trzeba i wygadać się też trzeba i pokłócić się też trzeba i jak sie tak którejś jędzy szpilę wbije to oj cieszy, bardzo cieszy.

A przy tym kontakt z mądrymi, sympatycznymi i bardzo życzliwymi dziewczynami jest bezcenny.
I dlatego tu zaglądam i zaglądać bedę. Nie ma na forum bardzo wartościowej naszej koleżanki, mam na myśli Mleczko.
Szkoda, wielka szkoda. Szkoda, że w porę nie zareagowały koleżanki, które dziś po niej płaczą. Życie, życie okrutne.
Moje plany to 4 miesiące zaglądania na forum, bez znaczenia czy mnie tu lubią czy też nie.
Miłego dnia :)

Mleczko, pomimo, ze kilka osob prosilo o przemyslenie decyzji - postanowila i zrobila, jak chciala.
Hmm, teoria "grupy" znow powraca? Daj spokoj, tu nie zadnej grupy, tylko rozne zdania, czasami klotnie, jest iles tam osob, ktore maja wiecej czasu na siedzenie przy komputerze. Z roznica zdan kazda z nas musi sie pogodzic, wbijanie szpil - hmm, to akurat mi sie nie podoba, chyba, ze w obronie wlasnej.
25 października 2013 11:45 / 4 osobom podoba się ten post
mozah aM

Ja też lubiłem Mleczko. Ciekawa osoba, która miała własne zdanie. 
25 października 2013 11:51
Poniewaz mialam zaleglosci,cofnelam sie ,przeczytalam i potwierdzam,ze Mleczko duzo wnosila do tego forum.A moze zateskni?:)))
25 października 2013 12:22 / 1 osobie podoba się ten post
emilia

Mleczko, pomimo, ze kilka osob prosilo o przemyslenie decyzji - postanowila i zrobila, jak chciala.
Hmm, teoria "grupy" znow powraca? Daj spokoj, tu nie zadnej grupy, tylko rozne zdania, czasami klotnie, jest iles tam osob, ktore maja wiecej czasu na siedzenie przy komputerze. Z roznica zdan kazda z nas musi sie pogodzic, wbijanie szpil - hmm, to akurat mi sie nie podoba, chyba, ze w obronie wlasnej.

Wlasnie zgode sie z tym,ze jest teoria grupy jak to nazwalas.Najgorsze jest to,ze nie mozna miec tu na forum wlasnego zdania,ani wlasnych pogladow wyrazac,bo jest zaraz sie wrogiem nr.1.Mleczko bardzo sympatyczna,madra osoba z ogromnym doswiadczeniem w opiece.Jej wskazowki byly bardzo cenne.Najwazniejsze,ze miala swoje zdanie,zawsze rzeczowo wypowiadala sie na tematy pojawiajace sie na forum.Nie jeden raz co niektore,jak mogly by to jest utopiona w lyzce wody.Teraz taka tesknota za Mleczko,co za hipokryzja.Poza tym jest takie powiedzenie nie czas zalowac roz,gdy plona lasy
25 października 2013 12:33 / 5 osobom podoba się ten post
bosk94

Wlasnie zgode sie z tym,ze jest teoria grupy jak to nazwalas.Najgorsze jest to,ze nie mozna miec tu na forum wlasnego zdania,ani wlasnych pogladow wyrazac,bo jest zaraz sie wrogiem nr.1.Mleczko bardzo sympatyczna,madra osoba z ogromnym doswiadczeniem w opiece.Jej wskazowki byly bardzo cenne.Najwazniejsze,ze miala swoje zdanie,zawsze rzeczowo wypowiadala sie na tematy pojawiajace sie na forum.Nie jeden raz co niektore,jak mogly by to jest utopiona w lyzce wody.Teraz taka tesknota za Mleczko,co za hipokryzja.Poza tym jest takie powiedzenie nie czas zalowac roz,gdy plona lasy

Bosk,zgadzam się z Tobą,że Mleczko to fajna osoba i dobry człowiek,mam z nią kontakt.Zastanawia mnie jednak jedna rzecz.Piszesz o hipokryzji,ale gdzie Ty byłaś,jak Mleczko konto zlikwidowała?
25 października 2013 12:42
I ja ceniłam sobie jej zdanie, o czym już wcześniej pisałam. Dużo wnosiła do forum i miała bardzo bogate doświadczenie którym się dzieliła, i ja jako początkująca opiekunka z tego korzystałam, za co dziękowałam już i jeszcze raz jej podziękuję, bo nie wierzę ze na forum nie zagląda. Uważam jednak że trochę ją poniosło w dyskusji z Geronimo. No ale nie musiała od razu usuwać konta, czasami tak bywa że poniosą nas emocje.